Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Mon Oct 23, 2017 4:24 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 118 posts ]  Go to page 1 2 3 4 5 6 Next
Author Message
 Post subject: Dutch Trainset 2
PostPosted: Sun Apr 01, 2012 2:32 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon May 21, 2007 11:47 am
Posts: 6559
Location: The Netherlands
Dutch Trainset 2
Dutch Trains for OpenTTD. It all starts with Arend in 1839 and continues to the V250 Albatross and beyond. The set gives you the steam engines, diesel and electric engines, diesel and electric multiple units and metros that once were or still are common in the Netherlands. With many liveries to choose from.

The Dutch Trainset 2 is a full replacement for the original Dutch Trainset we all know and love. It continues where the old set stops: more trains, more liveries, more options to fully customize how your train network looks. And this time we included Dutch metro vehicles as well.

Downloads are available via OpenTTD's ingame Online Content service and via the DevZone if you prefer a manual installation. Please check the readme for details such as what game version you need and the recommended starting year for new games.

If you find any bugs, please report them here or directly to our issue tracker. For additional reading, visit the set's homepage or the development topic.


Attachments:
dutchtrains.png
dutchtrains.png [ 38.49 KiB | Viewed 35685 times ]

_________________
FooBar's Tram Tracks | TransRapid Track Set | Metro Track Set | OpenGFX base graphics set | FIRS Industry Replacement Set
Dutch Tram Set | Dutch Trainset 2 | Dutch Road Furniture
Top
   
PostPosted: Sun Apr 01, 2012 2:52 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Dec 03, 2002 10:36 am
Posts: 13158
Location: The Netherlands
It's a miracle, a public alpha of the successor to the already so popular v1 has been released. Now´s lets ge me a copy :).

_________________
Image
Dutch Trainset for OpenTTD | Dutch Trainset Topic | Combined Roadset v0.10


Top
   
PostPosted: Mon Apr 02, 2012 12:21 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Mar 30, 2004 12:30 pm
Posts: 16663
Location: Almere, The Netherlands
Sneaky ninja-release. Didn't expect a release so soon. Good work :)

I updated the wiki too, I ninja'd your pictures for the wiki page :)

_________________
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."


Top
   
PostPosted: Mon Apr 02, 2012 12:59 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon May 21, 2007 11:47 am
Posts: 6559
Location: The Netherlands
I believe I had it announced in the dev thread multiple times ;)

I guess the wiki is due for a complete update now, with more detailed instructions on how the set works with refitting and such. An extended version of what I've written in the readme so to say. I may dive in to this later this week; I'm taking a short break of coding anyways (unless there is a serious bug).

_________________
FooBar's Tram Tracks | TransRapid Track Set | Metro Track Set | OpenGFX base graphics set | FIRS Industry Replacement Set
Dutch Tram Set | Dutch Trainset 2 | Dutch Road Furniture


Top
   
PostPosted: Mon Apr 02, 2012 2:07 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun Feb 08, 2009 6:36 pm
Posts: 2361
Location: Alberta, Canada
Runs to find Netherlands scenario..

_________________
Image
Total Alpine Replacement Set: Industry, Town, Objects
**ATTENTION**: If anyone would like me to help draw snow stages in any of their GRFs let me know. I genuinely enjoy drawing them.


Top
   
PostPosted: Mon Apr 02, 2012 2:16 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon May 21, 2007 11:47 am
Posts: 6559
Location: The Netherlands
There should be one on the online content. But that of course does not have this newgrf configured, so adding it will be at your own risk.

_________________
FooBar's Tram Tracks | TransRapid Track Set | Metro Track Set | OpenGFX base graphics set | FIRS Industry Replacement Set
Dutch Tram Set | Dutch Trainset 2 | Dutch Road Furniture


Top
   
PostPosted: Mon Apr 02, 2012 2:47 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Jan 21, 2012 6:59 pm
Posts: 1879
Location: Netherlands
Same with a scenario I released (The Netherlands - Rijnmond-Goerree I think it was called).. shouldnt really give too many problems but you never know

_________________
Je suis le patron et je vous emmerde!


Top
   
PostPosted: Tue Apr 03, 2012 5:52 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Mar 30, 2004 12:30 pm
Posts: 16663
Location: Almere, The Netherlands
FooBar wrote:
There should be one on the online content. But that of course does not have this newgrf configured, so adding it will be at your own risk.


Can't you change newgrf settings safely by editing the scenario in the editor, and then play it with the same newgrf configuration as you saved it in the editor?

As a side note, I made a 2048x2048 OpenTTD map of the Netherlands, see sig, but I believe several people made some adjustments on that one, so there's several maps floating around the net. :P

_________________
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."


Top
   
PostPosted: Tue Apr 03, 2012 6:13 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Tue Feb 22, 2011 6:34 pm
Posts: 2589
Purno wrote:
FooBar wrote:
There should be one on the online content. But that of course does not have this newgrf configured, so adding it will be at your own risk.


Can't you change newgrf settings safely by editing the scenario in the editor, and then play it with the same newgrf configuration as you saved it in the editor?

As a side note, I made a 2048x2048 OpenTTD map of the Netherlands, see sig, but I believe several people made some adjustments on that one, so there's several maps floating around the net. :P

No, that is also unsafe. Scenarios are nothing else than savegames with a different file extension.

_________________
Coder of the Dutch Trackset | Development support for the Dutch Trainset | Coder of the 2cc TrainsInNML


Top
   
PostPosted: Tue Apr 03, 2012 7:31 am 
Offline
Transport Coordinator
Transport Coordinator

Joined: Thu Jun 29, 2006 8:36 am
Posts: 257
Adding a train set in the scenario editor when there's no vehicles around yet is rather safe compared to for example changing the industry set in a running game.

On topic: The set is fantastic

_________________
My screenshots
A fractal heightmap generator for openttd


Top
   
PostPosted: Tue Apr 03, 2012 10:37 am 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Mon Jul 31, 2006 12:40 pm
Posts: 468
Location: Lancs, England
Well done guys, this is looking like a really nice set! :D One minor suggestion: I tend to favour those sets like UKRS or the Japan Set which tell you whether an engine is best suited to passengers or freight - is there any possibility of adding such notes to the Dutch Trainset?

_________________
My projects: British & Welsh Town Names | Other Town Names | Snow Aware Arctic Buildings | Custom Buildings | Christmas Tree | Mini GRFs
Other contributions: BK Enhanced Tunnel Set | CHIPS Station Set | Fix TTD GRF Bugs | INFRA Foundations | OpenGFX

What's that in my avatar? It's the Brighton & Rottingdean Seashore Electric Railway - bonkers Victorian engineering!


Top
   
PostPosted: Tue Apr 03, 2012 11:12 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon May 21, 2007 11:47 am
Posts: 6559
Location: The Netherlands
Something like that is planned for the next release :D
Especially useful for those who are not familiar with Dutch trains but still want to play the set, like yourself probably!

_________________
FooBar's Tram Tracks | TransRapid Track Set | Metro Track Set | OpenGFX base graphics set | FIRS Industry Replacement Set
Dutch Tram Set | Dutch Trainset 2 | Dutch Road Furniture


Top
   
PostPosted: Tue Apr 03, 2012 2:22 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Tue May 24, 2011 9:01 pm
Posts: 97
Can only agree. A helpful hint for people that do not know as much about trains as you would be much appreciated. Not that it would be important for gameplay but it helps to add realism to a game and is a nice way of learning something new besides playing. :wink:

Will be glad to use the long upcoming weekend to try those trains out.

_________________
Everybody can contribute to OTTD! It does not require you to be an IT specialist or designer. And it does not take days or weeks of your time either.
There are many simple yet important tasks like translations, investigating facts and details and many other that need work and if you help a bit then the experienced developers can focus more on making OTTD even more awesome!
OTTD = Awesomeness created by a whole lot of volunteers, be one of them if you like the game!


Top
   
PostPosted: Tue Apr 03, 2012 8:03 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun Oct 09, 2011 1:51 pm
Posts: 1407
Location: The Netherlands
Check this out for information about what engine belongs to which carriage : http://www.arthurstreinenpagina.nl/

It is in dutch, but it's mostly graphics, so a bit of clicking will get you an idea about that site.

_________________
Projects: viewtopic.php?f=26&t=57266
Screenshots: viewtopic.php?f=47&t=56959

Winner of the following screenshot competitions:
sep 2012, jan 2013, apr 2013, aug 2013, mar 2014, mar 2016
All my work is released under GPL-license (either V2 or V3), if not clearly stated otherwise.


Top
   
PostPosted: Fri Apr 13, 2012 7:58 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Wed Apr 29, 2009 1:17 pm
Posts: 22
Location: NL
Owow, this just looks brilliant, but I'm afraid it isn't compatible with the Chillcore patchpack? (which is r22555 i guess)

Well, V1 was good too, but it looks like just the right improvements have been made to make it much better :bow:


Top
   
PostPosted: Sat Apr 14, 2012 12:40 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon May 21, 2007 11:47 am
Posts: 6559
Location: The Netherlands
2.0.0-alpha2 released!

The second alpha of Dutch Trainset 2 is now available! Download locations as usual: the online content and the DevZone.

This release fixes some bugs found in the first alpha and adds some new features as well. The changelog is quoted below.

Due to the nature of the fixes, this release isn't technically compatible with the previous one, but I didn't specifically disallow it. I recommend not to upgrade existing games with it, but if you want to give it a try you can reduce the chance of savegame corruption by selling all your Mat40 ELD5 before upgrading.

OpenTTD requirements are still 1.2.0-RC1 or nightly r23971, or higher.


changelog.txt wrote:
- Feature: Plan E coach
- Feature: Plan C mailcoach
- Feature: D-IV baggage wagon
- Feature: D-V baggage wagon
- Feature: Couchette sleeper coach
- Feature: Citynightline coach
- Feature: MUs sleeper coach
- Feature: Mat '24 motorcar and coach
- Feature: Mat '24 mP
- Feature: corrected smoke exhaust of steam trains
- Feature: additional purchase menu info for metros
- Feature: New graphics for Plan L coach
- Change: sort order of coaches
- Change: animation speed of steamers
- Change: increase loading speed of metros
- Fix: Mat40 ELD5 should be a 5-part EMU
- Fix: Plan L introduction year
- Fix: a lot of derailed vehicles due to faulty template
- Fix: make capacity indication of wagons consistent
- Fix: Hbbkkss was always red, the brown one was a Gs
- Fix: Only first steam train in a consist was animated
- Fix: vertical alignment of some coaches
- Fix: action colours in HLR77

_________________
FooBar's Tram Tracks | TransRapid Track Set | Metro Track Set | OpenGFX base graphics set | FIRS Industry Replacement Set
Dutch Tram Set | Dutch Trainset 2 | Dutch Road Furniture


Top
   
PostPosted: Sat Apr 14, 2012 2:04 pm 
Offline
Chief Executive
Chief Executive
User avatar

Joined: Thu Oct 28, 2004 4:42 am
Posts: 701
Location: Catch the Fox if you can... 10 years and counting!
Keep the great work FooBar :bow:


Top
   
 Post subject: Re: Dutch Trainset 2
PostPosted: Mon Apr 16, 2012 6:45 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Mar 30, 2004 12:30 pm
Posts: 16663
Location: Almere, The Netherlands
Nice job! Keep it up! :bow:

_________________
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."


Top
   
PostPosted: Mon Apr 16, 2012 4:32 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon May 21, 2007 11:47 am
Posts: 6559
Location: The Netherlands
Thanks guys!

Digitalfox wrote:
FooBar

It's not just me making this set. Let's not forget the artists and those who helped template the graphics from the v1! I haven't drawn much myself ;)

_________________
FooBar's Tram Tracks | TransRapid Track Set | Metro Track Set | OpenGFX base graphics set | FIRS Industry Replacement Set
Dutch Tram Set | Dutch Trainset 2 | Dutch Road Furniture


Top
   
 Post subject: Re: Dutch Trainset 2
PostPosted: Thu Apr 26, 2012 7:47 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Fri Oct 10, 2003 7:52 pm
Posts: 114
Location: Almere, greater Amsterdam
Well done guys, I'm having a great time wit it, especially now you can assign a livery to a train.

I'm only running into a minor issue which probably one of you can tell me how to solve it. If I buy a ICM for example... How do I get two or three sets on a train? Currently when I buy the ICM4 and add three ICR coaches it doesn't look that good, while that trick worked on the V1 set.

_________________
Image


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 118 posts ]  Go to page 1 2 3 4 5 6 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2017 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2017.
Hosted by Zernebok Hosting.