Pikka's Basic Industries (PBI) - 1.5 6th of September 2008

Discuss, get help with, or post new graphics for TTDPatch and OpenTTD, using the NewGRF system, here. Graphics for plain TTD also acceptable here.

Moderator: Graphics Moderators

Post Reply
User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5382
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Pikka's Basic Industries (PBI) - 1.5 6th of September 2008

Post by PikkaBird » 23 May 2007 07:18

--------
Latest version is 1.5, 6th of September 2008

See the wiki page for information and downloads.
--------


So, I have finished my basic industry set! It is called, very imaginatively, Pikka's Basic Industries.

Features:

*UKRSI-style stockpiling for all secondary industries in all three climates.
*New graphics for many industries, including snow/desert versions.
*New industries and cargos, including the steel chain in arctic.
*Secondary industries are built only near cities (and yes, the exact requirements are now specified in the error popup :)))
*Primary industries (mines) have limited resources, and will decrease production and shut down when those resources are exhausted.

Windows grf
DOS grf

I'll put together a wiki page and a grfcrawler entry shortly. If people want to try it out for me in the meantime, I will be very grateful. :)

Edit: just a note, this grf effectively supercedes the UKRSI. It should not be used in conjunction with the UKRSI grf.

Edit again: I've decreased the appearance chances of some secondary industries. If you were finding you got way too many paper mills, try downloading the grf again. :)
Attachments
arcore.png
arctic iron ore mine.
arcore.png (33.41 KiB) Viewed 34358 times
Last edited by PikkaBird on 13 Sep 2008 12:27, edited 8 times in total.

User avatar
Ameecher
Tycoon
Tycoon
Posts: 11902
Joined: 12 Aug 2006 15:39
Location: MK UK
Contact:

Post by Ameecher » 23 May 2007 09:29

Oooo, more industries, the stock piling is far more fun (and realistic) than the original way and adds another dimension to the game by not sending everything to one powerstation. Great stuff again Pikka.
Image

User avatar
George
Tycoon
Tycoon
Posts: 4306
Joined: 16 Apr 2003 16:09
Skype: george-vb
Location: SPb, Russia.
Contact:

Re: Some industries or something...

Post by George » 23 May 2007 09:53

PikkaBird wrote:So, I have finished my basic industry set! It is called, very imaginatively, Pikka's Basic Industries.
Very nice! :))
May I use some parts in ECS?
Image Image Image Image

User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5382
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Re: Some industries or something...

Post by PikkaBird » 23 May 2007 09:59

George wrote:Very nice! :))
May I use some parts in ECS?
Which parts did you have in mind? :)

User avatar
George
Tycoon
Tycoon
Posts: 4306
Joined: 16 Apr 2003 16:09
Skype: george-vb
Location: SPb, Russia.
Contact:

Re: Some industries or something...

Post by George » 23 May 2007 10:08

PikkaBird wrote:
George wrote:Very nice! :))
May I use some parts in ECS?
Which parts did you have in mind? :)
1) Snowed rails of steel mill
2) Some brown-green ground tiles (sprites 771-778)
3) Snowed ground (with covered harvested raw material) on mines
4) Lowest part of the windmill
Image Image Image Image

User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5382
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Post by PikkaBird » 23 May 2007 10:15

Hm, sure, I guess, if I get credit. :)

BTW is anyone else getting this bug? :(

User avatar
George
Tycoon
Tycoon
Posts: 4306
Joined: 16 Apr 2003 16:09
Skype: george-vb
Location: SPb, Russia.
Contact:

Post by George » 23 May 2007 10:33

PikkaBird wrote:Hm, sure, I guess, if I get credit. :)
Sure, the same as ECS construction vector by Pikka
PikkaBird wrote:BTW is anyone else getting this bug? :(
I could not reproduce it while following you instructions
I use r1436
Image Image Image Image

User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5382
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Post by PikkaBird » 23 May 2007 10:41

George wrote: could not reproduce it while following you instructions
I use r1436
Hmm, I'll try some older versions and see if I can find when the bug appears then, thanks.

Edit: hmm, nope, I still get the bug back earlier than that. :(
Edit again: George, do you have noinflation on? I don't get the bug if I turn that switch on.

User avatar
ISA
Tycoon
Tycoon
Posts: 3378
Joined: 17 Oct 2005 20:56
Location: Estonia

Post by ISA » 23 May 2007 13:31

Damn if I have newcargos on then my nightly 1562 don't start!
That kind of error!
Attachments
Problem.PNG
Problem.PNG (1.53 KiB) Viewed 34130 times

User avatar
m3henry
Tycoon
Tycoon
Posts: 1984
Joined: 15 Feb 2006 12:00
Location: Hampshire

Post by m3henry » 23 May 2007 18:18

the new oil wells seem to lose their pumping rods at points.
although i do like the rendered look!
The occasional look back at your past can teach you a great many things...

User avatar
George
Tycoon
Tycoon
Posts: 4306
Joined: 16 Apr 2003 16:09
Skype: george-vb
Location: SPb, Russia.
Contact:

Post by George » 23 May 2007 18:39

PikkaBird wrote:Edit again: George, do you have noinflation on? I don't get the bug if I turn that switch on.
Yes.

Edit: I tested with noinflation off. The result is the same - I do not get the bug.

User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5382
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Post by PikkaBird » 24 May 2007 11:55

George wrote:
PikkaBird wrote:Edit again: George, do you have noinflation on? I don't get the bug if I turn that switch on.
Yes.

Edit: I tested with noinflation off. The result is the same - I do not get the bug.
It's probably some conflict with another switch.

I've posted my cfg in the other thread and Csaba is looking into it. :)

User avatar
Dave
Moderator
Moderator
Posts: 17195
Joined: 26 Dec 2005 20:19
Location: Harringay, North London
Contact:

Post by Dave » 24 May 2007 13:49

So ... er... What changed?
Official TT-Dave Fan Club

Dave's Screenshot Thread! - Albion: A fictional Britain
Flickr


Why be a song when you can be a symphony? r is a...

User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5382
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Post by PikkaBird » 24 May 2007 16:50

This is what has changed.

Also, those who want their quarries and engineers yard back should snaffle this grf.

Also also, Csaboka has fixed the save/load inflation bug, hooray. :) So you can now (or as of the next nightly, anyway) safely use new cargos with noinflation off.

User avatar
Csaboka
Tycoon
Tycoon
Posts: 1202
Joined: 25 Nov 2002 16:30
Location: Tiszavasvári, Hungary
Contact:

Post by Csaboka » 25 May 2007 11:01

I'd like to file a bug report:

I'm playing in tropic, happy that my company is finally starting up. I can even afford my first copper transportation; but then, a sudden surprise: the tropic factory doesn't in fact accept copper. Its tiles accept copper ore, but it won't produce anything from that. On the other hand, it won't accept the copper it should process. Could you please fix that, so the factory workers can start doing their job? :)
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.—Philip K. Dick

User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5382
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Post by PikkaBird » 25 May 2007 12:53

Csaboka wrote:I'd like to file a bug report:
Oops...

Yeah, I changed the factory to accept copper but forgot to change the tiles, I'll get right on it. :o

Edit: Fix0red and updated!
m3henry wrote:the new oil wells seem to lose their pumping rods at points.
Fixed that too... :)

User avatar
Csaboka
Tycoon
Tycoon
Posts: 1202
Joined: 25 Nov 2002 16:30
Location: Tiszavasvári, Hungary
Contact:

Post by Csaboka » 25 May 2007 20:57

I'm afraid I have another bug to report.

Now that the copper business has been started, I've managed to "overfill" the copper mill (I've went beyond the allowed 800,000 liters of fuel oil). It stopped accepting fuel oil just as it should, but I can't feed it with copper ore either. It accepts the ore, but the amount of ore that waits for processing stays the same. This means the fuel oil level will never drop and the industry will forever act as a drain for copper ore.

I guess it's a bug with the "opt out of acceptance" callback. To make it easier for you, I've attached the game with the "dead" mill, and my config.

(Hehe, it's funny being on the other end of a bug report - posting it instead of receiving it :)) )
Attachments
ttdpatch.cfg
config
(35.81 KiB) Downloaded 317 times
TRP11.SV1
Savegame (name: Varga-Transz nars tropic)
(255.01 KiB) Downloaded 324 times
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.—Philip K. Dick

User avatar
PikkaBird
Graphics Moderator
Graphics Moderator
Posts: 5382
Joined: 13 Sep 2004 13:21
Location: The Moon
Contact:

Post by PikkaBird » 25 May 2007 21:53

Hmp. I really should test these things properly before I release them, shouldn't I?

Edit: ah right prop 18 uses the cargo bit, not the slot...

Edit again: fixed!

Edit again again: I stuffed up a thing with the cargo labels, so you may want to download the grf again if you just read this. :roll:

squishycube
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 329
Joined: 05 Oct 2003 14:51
Location: Amsterdam
Contact:

Post by squishycube » 26 May 2007 09:13

This feature will revolutionise TTD transport systems!
Instead of a single large mainline, you'd have several smaller systems.
Graphics are of course good too. Well done!
I heard the stories that they tell of how they labored for this company which sold it's soul to hell

It's my alter ego in my avatar, not me!

Harm Nouwen
Engineer
Engineer
Posts: 25
Joined: 21 May 2007 09:27

Post by Harm Nouwen » 27 May 2007 15:03

I just downloaded the complete everything from your website, but only the trainset works...
The new cargo`s simply dont work.
Is it because i play OTTD?
Please help me..

Post Reply

Return to “Graphics Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests