Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Sat Sep 23, 2017 6:05 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 89 posts ]  Go to page 1 2 3 4 5 Next
Author Message
 Post subject: [REL] Combined Roadset
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 8:30 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Dec 03, 2002 10:36 am
Posts: 13158
Location: The Netherlands
After a long wait I'm very proud to announce the first release of the Combined Roadset. This is probably the first grf to combine or support multiple grf's at the same time. The Combined Roadset is available for DOS and Windows. It contains these previously independent grf's:
    - RobC's cantilever replacement bridge
    - Purno's bridge set
    - European Roadset

Next to that it supports PikkaBird's stone bridge. How to unlock all these possibilities can be found in the readme file. You can get a preview by viewing the screenshots below.

Image
Image
Image


Attachments:
Combined Roadset v0.10 for Windows.zip [347.72 KiB]
Downloaded 10142 times
Combined Roadset v0.10 for DOS.zip [347.32 KiB]
Downloaded 1159 times

_________________
Image
Dutch Trainset for OpenTTD | Dutch Trainset Topic | Combined Roadset v0.10
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 8:34 pm 
Online
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Mar 30, 2004 12:30 pm
Posts: 16663
Location: Almere, The Netherlands
Looks very nice Hyro! :D

_________________
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 8:35 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Dec 03, 2002 10:36 am
Posts: 13158
Location: The Netherlands
Thanks, Purno. It owes a lot to you and Szappy too!

_________________
Image
Dutch Trainset for OpenTTD | Dutch Trainset Topic | Combined Roadset v0.10


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 8:45 pm 
Offline
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
User avatar

Joined: Wed May 26, 2004 4:37 pm
Posts: 1802
Location: Britain
Right, nice set, about time it was released.
*Removes the blame form himself because he left it uncoded for so long.* ;)

One thing I forgot, is that it is compatible with Michael Blunck's Alphine Climate grf. (see attached image).

Sorry, Hyronymus, it was such a little change I forgot to mention it.

~ Lakie


Attachments:
European Roadset.png [193.88 KiB]
Downloaded 1927 times

_________________
TTDpatch Developer 2005 - 2010 ~ It all started because of shortened vehicle not loading correctly, now look where I've gone with it!
Grfs coded ~ Finnish Train Set (Teaser) | Bm73 (Release 3) | Emu 680 (Release 3)| Glass Station (Release 1) | UK Roadset (Version 1.1a) | New Water Coasts (Version 7)
Pikka: "Lakie's a good coder, but before he'll add any feature to TTDP you have to convince him that you're not going to use it to destroy the world as we know it."


Last edited by Lakie on Sat Mar 18, 2006 8:51 pm, edited 1 time in total.
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 8:47 pm 
Offline
Moderizzle
Moderizzle
User avatar

Joined: Sun Dec 15, 2002 12:58 am
Posts: 11592
Location: Sydney, Australia. Usually at work in the underground railway station...
Ooooh, downloaded!

_________________
Posted by Raichase. Visit my Flickr! Gallery, Blog (get a feed of everyone at once at Planet TT-Forums).
Raichase - Perfect timing, all the time: [13:37] * Now talking in #tycoon
ImageImage
Official TT-Dave Worley Fan Club
Official TT-Andel-in-a-pink-hat Fan Club


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 9:06 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Jun 03, 2004 4:35 pm
Posts: 1519
Location: Gothenburg, Sweden
Great work! :D


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 9:35 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Wed Jun 22, 2005 7:15 pm
Posts: 1734
What a pleasant surprise. :)

But...why .pdf instead of .txt? Add some pictures to justify .pdf! ;)

EDIT: Whoa, DB trains running on the left side of rail tracks...I'm scared.

Ok, seriously now... I have found a compatibility issue with a graphics set: http://www.bornacorn.com/newoffice3.zip It isn't even a road set, but the CRS says it is and disables its roads whenever newoffice3 is active. :?
Another thing is that I cannot use Purno's bridges together with Pikkabird's viaduct, even though BR_viaduct is above COMBROADW. This did not happen when Purno's bridges were a separate grf. Rob's cantilever bridges work fine with the viaduct.

_________________
Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 10:10 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Feb 04, 2004 10:11 pm
Posts: 58
Location: Chicago suburbs
Looks great! :D
I just got your pm. Once my HQ is compatible with it i'll post a preview pic in my thread.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 10:40 pm 
Offline
Transport Coordinator
Transport Coordinator

Joined: Fri Jul 09, 2004 2:05 pm
Posts: 353
Location: Germany
Looks really great! Can't wait to test it. :D

_________________
Railway building and signalling guide | German Road Vehicle Set


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 11:36 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Dec 03, 2002 10:36 am
Posts: 13158
Location: The Netherlands
White Rabbit wrote:
Ok, seriously now... I have found a compatibility issue with a graphics set: http://www.bornacorn.com/newoffice3.zip It isn't even a road set, but the CRS says it is and disables its roads whenever newoffice3 is active. :?

I think Born_Acorn used the same grfid for that new offices as for his road set. I'll have to investigate that to be sure.

Quote:
Another thing is that I cannot use Purno's bridges together with Pikkabird's viaduct, even though BR_viaduct is above COMBROADW. This did not happen when Purno's bridges were a separate grf. Rob's cantilever bridges work fine with the viaduct.

You just didn't read the manual did you?

EDIT: Lakie confirmed my suspicion: Born_Acorn used the same GRFID for his offices as for his roadset. I'll ask him to fix it. In the mean time I advice you not to use his offices if you desperately want to use the Combined Roadset.

_________________
Image
Dutch Trainset for OpenTTD | Dutch Trainset Topic | Combined Roadset v0.10


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 11:50 pm 
Offline
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
User avatar

Joined: Wed May 26, 2004 4:37 pm
Posts: 1802
Location: Britain
White Rabbit wrote:
Ok, seriously now... I have found a compatibility issue with a graphics set: http://www.bornacorn.com/newoffice3.zip It isn't even a road set, but the CRS says it is and disables its roads whenever newoffice3 is active. :?
Another thing is that I cannot use Purno's bridges together with Pikkabird's viaduct, even though BR_viaduct is above COMBROADW. This did not happen when Purno's bridges were a separate grf. Rob's cantilever bridges work fine with the viaduct.


1. Born_Acorn used the same grfid aparently, so blame him.
<rant>I can only code check code against a grf id and if he wants to put all his grfs under one grf id then I'm sorry but thats crap, grf's are meant to have different grfid's for a reason.</rant>

2. Purno's bridges REPLACE the same bridge as Pikka's, so you cannot use them together even if you wantted to, they are incompatible.

~ Lakie

_________________
TTDpatch Developer 2005 - 2010 ~ It all started because of shortened vehicle not loading correctly, now look where I've gone with it!
Grfs coded ~ Finnish Train Set (Teaser) | Bm73 (Release 3) | Emu 680 (Release 3)| Glass Station (Release 1) | UK Roadset (Version 1.1a) | New Water Coasts (Version 7)
Pikka: "Lakie's a good coder, but before he'll add any feature to TTDP you have to convince him that you're not going to use it to destroy the world as we know it."


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 12:22 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Mon Oct 25, 2004 3:39 pm
Posts: 4349
Location: Mississauga
I see many issues when running this wonderful set on OpenTTD. Perhaps I should speak to OpenTTD devs about the newgrf support, because I see roads on bridges are messed (USSet road is present, I don't really know why). Also, desert tiles appear over the snowline.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 12:26 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Dec 03, 2002 10:36 am
Posts: 13158
Location: The Netherlands
Why do you think this set is posted in the TTDPatch Graphics section? I and the other artists never intended to support OTTD. We know that the grf-support is screwed for OTTD. Together with the (slow/lack of) progress on the new graphics system made the decision quite simple: forget about OTTD.

_________________
Image
Dutch Trainset for OpenTTD | Dutch Trainset Topic | Combined Roadset v0.10


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 3:10 am 
Offline
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer

Joined: Wed Feb 18, 2004 3:06 am
Posts: 10285
If it works in TTDPatch, but not in Open, you have two options:
1) Find the non-conforming sprite(s) and report them.
2) Implement proper newgrf support in Open.

_________________
To get a good answer, ask a Smart Question. Similarly, if you want a bug fixed, write a Useful Bug Report. No TTDPatch crashlog? Then follow directions.
Projects: NFORenum (download) | PlaneSet (Website) | grfcodec (download) | grfdebug.log parser


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 6:41 am 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager
User avatar

Joined: Fri May 27, 2005 9:50 pm
Posts: 218
Location: Tourian, Planet Zebes, Orion Arm, Milky Way
Hyronymus wrote:
Quote:
Another thing is that I cannot use Purno's bridges together with Pikkabird's viaduct, even though BR_viaduct is above COMBROADW. This did not happen when Purno's bridges were a separate grf. Rob's cantilever bridges work fine with the viaduct.

You just didn't read the manual did you?


I have the same compatibility problem when the parameters for combroad are set to enable the European roads and Purno's bridges, regardless of the positioning of the viaduct relative to combroad. The manual does not mention any way to rectify the situation.

_________________
Graduate of the LeRoy Funkified Badass School of Soul


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 7:45 am 
Offline
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
User avatar

Joined: Fri Mar 07, 2003 1:10 pm
Posts: 3602
Location: Germany
Hmm, this version is not able to have my bridge and bridges by Purno at the same time on? Is this right? Older versions had no problem with it...

_________________
TTDPatch dev in retirement ... Search a grf, try Grf Crawler 0.9 - now with even faster details view and new features...
Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 9:41 am 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Fri Dec 23, 2005 12:56 pm
Posts: 412
Location: Haarlem, Netherlands
The set looks great Hyro and others!

_________________
Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 12:40 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Dec 03, 2002 10:36 am
Posts: 13158
Location: The Netherlands
Can you please all read the manual instead of glancing at it? I think I made pretty clear what combinations should be possible and which won't.

_________________
Image
Dutch Trainset for OpenTTD | Dutch Trainset Topic | Combined Roadset v0.10


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 12:46 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager
User avatar

Joined: Fri May 27, 2005 9:50 pm
Posts: 218
Location: Tourian, Planet Zebes, Orion Arm, Milky Way
It doesn't explicitly say which combinations are impossible, no. :roll:

I take it Purno's bridges and the viaduct are simply not compatible in this set.

_________________
Graduate of the LeRoy Funkified Badass School of Soul


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 12:54 pm 
Offline
Moderizzle
Moderizzle
User avatar

Joined: Sun Dec 15, 2002 12:58 am
Posts: 11592
Location: Sydney, Australia. Usually at work in the underground railway station...
khamura wrote:
It doesn't explicitly say which combinations are impossible, no. :roll:


No, but it does tell you which combinations ARE possible. Which, by process of elimination, would mean that the OTHER combinations are... gasp... impossible.

How about showing some respect to the people that spent all their hours working on this wonderfull set, rather than nitpicking at a manual which (I might add) is perfectly serviciable if you take the time to READ it.

Oh, and as you need the obvious stated, this is the end of my post.

_________________
Posted by Raichase. Visit my Flickr! Gallery, Blog (get a feed of everyone at once at Planet TT-Forums).
Raichase - Perfect timing, all the time: [13:37] * Now talking in #tycoon
ImageImage
Official TT-Dave Worley Fan Club
Official TT-Andel-in-a-pink-hat Fan Club


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 89 posts ]  Go to page 1 2 3 4 5 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2017 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2017.
Hosted by Zernebok Hosting.