Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Mon Mar 27, 2017 4:31 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Sun Jun 01, 2008 4:51 pm 
Offline
Graphics Moderator
Graphics Moderator
User avatar

Joined: Mon Sep 13, 2004 1:21 pm
Posts: 5181
Location: The Moon
By request of DredFurst, I have created a grf that allows the default wagons to be refitted to new cargos. You can download it here.

(This thread is mainly so I have something to link grfcrawler to).

_________________
Pikkarail.com blog Image
Dev reference: NML Specs - NewGRF Specs - Savegame Internals - NoAi API - NoGo API
32bpp NewGRFs: Pineapple Trains (10cc) - Graphics Development


Last edited by PikkaBird on Wed Aug 27, 2008 8:47 am, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Mon Jun 02, 2008 12:26 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Jun 23, 2005 12:09 am
Posts: 3138
Thanks Pikka. Nice idea.

_________________
http://members.fortunecity.com/gamesart
"If no one is a fool I am also a fool." -The TTD maniac.


I prefer to be contacted through PMs. Thanks.


Top
   
PostPosted: Mon Jun 02, 2008 8:52 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Sep 16, 2005 12:23 pm
Posts: 1517
Skype: the_gremnon
Location: /home
QQ - does this work with OTTD too?
Just checking.


Top
   
PostPosted: Mon Jun 02, 2008 2:47 pm 
Offline
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer

Joined: Wed Feb 18, 2004 3:06 am
Posts: 10285
I'm still fond of the "Try it and see" method. I suggest you use that, rather than waiting for an answer.

_________________
To get a good answer, ask a Smart Question. Similarly, if you want a bug fixed, write a Useful Bug Report. No TTDPatch crashlog? Then follow directions.
Projects: NFORenum (download) | PlaneSet (Website) | grfcodec (download) | grfdebug.log parser


Top
   
PostPosted: Mon Jun 02, 2008 3:05 pm 
Offline
Graphics Moderator
Graphics Moderator
User avatar

Joined: Mon Sep 13, 2004 1:21 pm
Posts: 5181
Location: The Moon
Gremnon wrote:
QQ - does this work with OTTD too?
Just checking.


Yes.

_________________
Pikkarail.com blog Image
Dev reference: NML Specs - NewGRF Specs - Savegame Internals - NoAi API - NoGo API
32bpp NewGRFs: Pineapple Trains (10cc) - Graphics Development


Top
   
PostPosted: Sat Jun 07, 2008 9:30 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Sat Jun 07, 2008 9:26 pm
Posts: 181
Either I did something wrong (maybe renaming the file wasn't such a good idea), or I'm running into something:


Attachments:
File comment: Is that normal?
zzzzz.gif
zzzzz.gif [ 5.33 KiB | Viewed 29463 times ]
Top
   
PostPosted: Sat Jun 07, 2008 9:42 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Aug 12, 2006 3:39 pm
Posts: 11783
Location: MK UK
Renaming the file won't affect it. What version are you using and have you got any other .grfs loaded?

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Sat Jun 07, 2008 10:16 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Sat Jun 07, 2008 9:26 pm
Posts: 181
I'd been using the beta. I tried switching to the nightly (there are a few other things I wanted to be able to do), which, although it caused this issue to disappear, is causing other trouble (and I still haven't figured how you actually get the refit done).


Top
   
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 8:37 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Sun Apr 29, 2007 3:05 pm
Posts: 28
to refit to different cargo's when the train is in the depot there is a little box where the "turn around order" is on the train window you press that and pick the cargo you want
or if you were being fussy you could ctrl click on the wagon and refit the wagon that way :mrgreen:

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 8:39 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Sat Jun 07, 2008 9:26 pm
Posts: 181
Yeah, I eventually noticed that only some wagons could be refit >__>

Obviously I still have much to learn


Top
   
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 9:23 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Sun Apr 29, 2007 3:05 pm
Posts: 28
hehe atleast you haven't managed to bugger it so it wont load :mrgreen:

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 3:36 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Aug 12, 2006 3:39 pm
Posts: 11783
Location: MK UK
voila1 wrote:
hehe atleast you haven't managed to bugger it so it wont load :mrgreen:

Is that, I can't get it to load can I have some help? If so, I'm ignoring it.

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 4:06 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Sun Apr 29, 2007 3:05 pm
Posts: 28
dw about that its my own personal project :wink:

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 8:54 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Sat Jan 06, 2007 11:04 am
Posts: 2
Thanks, this was exactly what I was searching for. I'm using OTTD and it works too. Maybe this should be made sticky, so it's easier to find for users trying ECS.


Top
   
PostPosted: Wed Jun 11, 2008 2:30 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon May 21, 2007 11:47 am
Posts: 6559
Location: The Netherlands
There's an entry in grfcrawler, so I don't think a sticky is required. How many grf's are stickied anyways?

Good job on this, Pikka. I was thinking about creating such a grf myself, but fortunately you took all work out of my hands :mrgreen:

_________________
FooBar's Tram Tracks | TransRapid Track Set | Metro Track Set | OpenGFX base graphics set | FIRS Industry Replacement Set
Dutch Tram Set | Dutch Trainset 2 | Dutch Road Furniture


Top
   
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 10:00 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Nov 30, 2006 8:33 pm
Posts: 2141
me three

_________________
Member of the
ImageImage


Top
   
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 1:24 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Tue Jun 06, 2006 4:45 pm
Posts: 7
I've been having no issues with this GRF since pikkabird made it, in 0.6.1 and in the nightlies.


Top
   
PostPosted: Fri Jul 04, 2008 6:04 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Jul 04, 2008 5:59 pm
Posts: 1
Location: Germany
I've the same problem with the "zzzz".

The solution is simple: the grf-File from "Old Wagons, New Cargos" must loaded first and then the other files. After this I've the right pics :)


Top
   
PostPosted: Tue Aug 26, 2008 12:30 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Tue Aug 05, 2008 5:04 pm
Posts: 59
Location: Granby (Quebec), Canada
Nice job, i like it. But i cant find a refit for fruits ... am i blind ? :wink:


Top
   
PostPosted: Tue Aug 26, 2008 1:37 am 
Offline
Graphics Moderator
Graphics Moderator
User avatar

Joined: Mon Sep 13, 2004 1:21 pm
Posts: 5181
Location: The Moon
quadat wrote:
Nice job, i like it. But i cant find a refit for fruits ... am i blind ? :wink:


Fruit is an original cargo in tropic, and has its own wagon. In non-tropic, I don't know. I guess I could expand the goods van to carry any "refrigerated" cargo...

_________________
Pikkarail.com blog Image
Dev reference: NML Specs - NewGRF Specs - Savegame Internals - NoAi API - NoGo API
32bpp NewGRFs: Pineapple Trains (10cc) - Graphics Development


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2017 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2017.
Hosted by Zernebok Hosting.