New 1920's era Bus

Discuss, get help with, or post new graphics for TTDPatch and OpenTTD, using the NewGRF system, here. Graphics for plain TTD also acceptable here.

Moderator: Graphics Moderators

User avatar
DanMacK
Tycoon
Tycoon
Posts: 3904
Joined: 27 Feb 2004 20:03
Location: Ontario, Canada
Contact:

New 1920's era Bus

Post by DanMacK »

I wanted an older style bus for the early years in TTD, so I decided to make one. I took the NFO from Wile E. Coyote's Hereford Lion on the TTDGraphics site and used it as a base. The graphics were completely done by me, only the wheels are from the original TTD graphic, and even they've been modified.

The bus is based on a GM bus from the late teens/early 20's, but doesn't follow any specific prototype.

Below is a zip containing a brief readme and the grf.

Enjoy...
*Now back to drawing trains*
Attachments
Bus in-game
Bus in-game
GMCBUS.png (38.11 KiB) Viewed 5372 times
GMCBus.zip
GMC "Suburban" Bus GRF
(1.82 KiB) Downloaded 378 times

User avatar
Born Acorn
Tycoon
Tycoon
Posts: 7571
Joined: 10 Dec 2002 20:36
Skype: Bornacorn
Location: Wrexham, Wales
Contact:

Post by Born Acorn »

excellent! :shock:

User avatar
lobster
Tycoon
Tycoon
Posts: 5653
Joined: 21 Dec 2003 23:30
Location: Atlantic Ocean
Contact:

Post by lobster »

it's a windows version huh? looks good anyway, i feel like a set of road vehicles designed to get there before the usual do around 1935.
"On the other hand, I have different fingers" -- The rascal formerly known as astath, loathing you and more specifically your religion. Anti-theist, be like it. -- Last.fm -- Official TT-Dave Worley Fan Club -- Good times.

Image

Image

<orudge> make love to me while I surf, dear lobster

User avatar
Villem
Tycoon
Tycoon
Posts: 3310
Joined: 28 Aug 2003 09:38

Post by Villem »

Well theres Raven's first generation trucks but nobody coded em yeat.

User avatar
Jezulkim
Chairman
Chairman
Posts: 844
Joined: 04 Jan 2004 09:40
Location: Finland/Suomi
Contact:

Post by Jezulkim »

Finally something new!

Good work.
Image
In order to protect the visitors of this site,
TTO Full Conversion!
This post has been lol 1337 times.

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor »

Very nice!

Maybe they can be included in George's set? Do they conflict? Or the US set?
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
cornelius
Director
Director
Posts: 519
Joined: 04 Jan 2004 22:11

Post by cornelius »

Cool :)
Attachments
bus.png
bus.png (57.56 KiB) Viewed 5304 times

User avatar
George
Tycoon
Tycoon
Posts: 4311
Joined: 16 Apr 2003 16:09
Skype: george-vb
Location: SPb, Russia.
Contact:

Post by George »

Akalamanaia wrote:Well theres Raven's first generation trucks but nobody coded em yeat.
I'm working on it, but it takes time, because I modify graphics too (I have the permission)

User avatar
George
Tycoon
Tycoon
Posts: 4311
Joined: 16 Apr 2003 16:09
Skype: george-vb
Location: SPb, Russia.
Contact:

Post by George »

krtaylor wrote:Very nice!
Maybe they can be included in George's set? Do they conflict? Or the US set?
To avoid conflicts in road vehicles read the ID's allocation schema first. And the LV3 ID's allocation schema

User avatar
lobster
Tycoon
Tycoon
Posts: 5653
Joined: 21 Dec 2003 23:30
Location: Atlantic Ocean
Contact:

Post by lobster »

is there a DOS version already? and George; i'm looking forward to it. it might change my mind on using (or rather the lack of using) road vehicles. :wink:
"On the other hand, I have different fingers" -- The rascal formerly known as astath, loathing you and more specifically your religion. Anti-theist, be like it. -- Last.fm -- Official TT-Dave Worley Fan Club -- Good times.

Image

Image

<orudge> make love to me while I surf, dear lobster

User avatar
DanMacK
Tycoon
Tycoon
Posts: 3904
Joined: 27 Feb 2004 20:03
Location: Ontario, Canada
Contact:

Post by DanMacK »

OK, how do I make a DOS version as opposed to Windows? Just change the palette when I encode it and change the filename? or is there something in the .nfo I need to change?

User avatar
Korenn
Tycoon
Tycoon
Posts: 1735
Joined: 26 Mar 2004 01:27
Location: Netherlands
Contact:

Post by Korenn »

you need to encode with "-m 1" if I recall correctly. there's a post about it in Zimmlock's building thread.

User avatar
Oracle
Tycoon
Tycoon
Posts: 2138
Joined: 22 May 2003 09:59

Post by Oracle »

Yes, have a look at http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?p=96048#96048 if you're not sure.

User avatar
DanMacK
Tycoon
Tycoon
Posts: 3904
Joined: 27 Feb 2004 20:03
Location: Ontario, Canada
Contact:

Post by DanMacK »

Thanks to Lakie, there's now a version for you DOS users. It and the Windows file are posted here.
Attachments
gmcbusw.zip
GMC Bus in Windows Flavour
(1.84 KiB) Downloaded 190 times
gmcbus.zip
GMC Bus in DOS flavour
(1.82 KiB) Downloaded 114 times

Singaporekid
Tycoon
Tycoon
Posts: 1966
Joined: 21 May 2004 07:39
Location: Singapore

Post by Singaporekid »

Just a thought, dosn't that bus look like the one from locomotion?
<+Raichase> ugh, I just ate some of my beard D:

User avatar
Raichase
Moderizzle
Moderizzle
Posts: 11597
Joined: 15 Dec 2002 00:58
Location: Sydney, Australia. Usually at work in the underground railway station...
Contact:

Post by Raichase »

Thanks for the new bus! Looks good mate!!
Posted by Raichase. Visit my Flickr! Gallery, Blog (get a feed of everyone at once at Planet TT-Forums).
Raichase - Perfect timing, all the time: [13:37] * Now talking in #tycoon
ImageImage
Official TT-Dave Worley Fan Club
Official TT-Andel-in-a-pink-hat Fan Club

User avatar
Born Acorn
Tycoon
Tycoon
Posts: 7571
Joined: 10 Dec 2002 20:36
Skype: Bornacorn
Location: Wrexham, Wales
Contact:

Post by Born Acorn »

singaporekid_92 wrote:Just a thought, dosn't that bus look like the one from locomotion?

Wow, it IS the bus from Locomotion. GMC and all. :wink:

Singaporekid
Tycoon
Tycoon
Posts: 1966
Joined: 21 May 2004 07:39
Location: Singapore

Post by Singaporekid »

I'm beginning to think Danmack has physic powers..
Nice bus though, would u like to try and make it look more like the one we've seen in locomotion?
<+Raichase> ugh, I just ate some of my beard D:

User avatar
Raichase
Moderizzle
Moderizzle
Posts: 11597
Joined: 15 Dec 2002 00:58
Location: Sydney, Australia. Usually at work in the underground railway station...
Contact:

Post by Raichase »

singaporekid_92 wrote:Nice bus though, would u like to try and make it look more like the one we've seen in locomotion?
I think it's perfect the way it is actually, short of bugfixing (hopefully there won't be any needed), I think no changes are needed - I love it!
Posted by Raichase. Visit my Flickr! Gallery, Blog (get a feed of everyone at once at Planet TT-Forums).
Raichase - Perfect timing, all the time: [13:37] * Now talking in #tycoon
ImageImage
Official TT-Dave Worley Fan Club
Official TT-Andel-in-a-pink-hat Fan Club

User avatar
DanMacK
Tycoon
Tycoon
Posts: 3904
Joined: 27 Feb 2004 20:03
Location: Ontario, Canada
Contact:

Post by DanMacK »

Thanks

I've thought of redrawing it a bit to eliminate the company colours. Thanks for the comments everyone, I'm rather happy with it as-is as well.

As for it looking like the one from Loco... there's only so many ways you can draw a classic GMC bus :P

Post Reply

Return to “Graphics Development”

Who is online

Users browsing this forum: Bigboss and 6 guests