Zimmlocks creations develoment thread

Discuss, get help with, or post new graphics for TTDPatch and OpenTTD, using the NewGRF system, here. Graphics for plain TTD also acceptable here.

Moderator: Graphics Moderators

User avatar
Zimmlock
Tycoon
Tycoon
Posts: 2109
Joined: 02 Dec 2003 16:01
Location: Belgium
Contact:

Zimmlocks creations develoment thread

Post by Zimmlock » 18 Jul 2004 11:20

Since long i have to deal with a lot of criminals in my big citys. But there were no prisons to put them behind bars.
This has changed from now, I have created a prison, it replaces the big stadium.
The only less nice point is that in transparent mode the construction place is shown, I don't know yet how to solve this. However i never play in this mode.
The prison is only available in DOS format.

EDIT I did some experiment, and here is "i hope" a good WINDOWS verion of the prison, can some one try this one out and tell me if it worked :?:
EDIT 2 I have removed the .exe_WIN because it doesnt work.
EDIT 3 I now have a .exe for WIN that works, it has no undo file.
Attachments
Prison_DOS.zip
(23.25 KiB) Downloaded 857 times
Stadium-Prison.png
Stadium-Prison.png (8.98 KiB) Viewed 62414 times
Prison_WIN.zip
WINDOWS
(11.8 KiB) Downloaded 1892 times
Last edited by Zimmlock on 19 Jul 2004 18:04, edited 3 times in total.
Hodie Mihi Cras Tibi

User avatar
Purno
Tycoon
Tycoon
Posts: 16663
Joined: 30 Mar 2004 12:30
Location: Almere, The Netherlands

Post by Purno » 18 Jul 2004 11:39

Wow that building looks very good! :shock:
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."

User avatar
Jezulkim
Chairman
Chairman
Posts: 844
Joined: 04 Jan 2004 09:40
Location: Finland/Suomi
Contact:

Post by Jezulkim » 18 Jul 2004 11:41

Wow! that's very cool prison. Dos version... I have win version... can't use it... nooo!!!
Image
In order to protect the visitors of this site,
TTO Full Conversion!
This post has been lol 1337 times.

User avatar
Hyronymus
Tycoon
Tycoon
Posts: 13190
Joined: 03 Dec 2002 10:36
Location: The Netherlands
Contact:

Post by Hyronymus » 18 Jul 2004 12:54

OMG, that looks so very good!

User avatar
Zimmlock
Tycoon
Tycoon
Posts: 2109
Joined: 02 Dec 2003 16:01
Location: Belgium
Contact:

Post by Zimmlock » 18 Jul 2004 12:56

Purno wrote:Wow that building looks very good! :shock:
Tnx :D , was a lot of work, had to figure out, with a little help, how to adjust the NFO file, but now i know how to move and adjust sprites. I want to rebuild many buildings, i am on my way 8)
Jezulkim wrote:Wow! that's very cool prison. Dos version... I have win version... can't use it... nooo!!!
I am just starting to things like this, and don't know yet how to generate WIN versions and/or grf files.
Thx for compliments
Hodie Mihi Cras Tibi

User avatar
Hyronymus
Tycoon
Tycoon
Posts: 13190
Joined: 03 Dec 2002 10:36
Location: The Netherlands
Contact:

Post by Hyronymus » 18 Jul 2004 13:01

Zimmlock, use the grf-wizard to convert your files. But make sure to keep a backup and change the names of the files to a distinctive DOS name (usually a w is added to WIN versions). Use the last encoding option in grf-wizard: convert palette and your WIN-version should roll out.

User avatar
Zimmlock
Tycoon
Tycoon
Posts: 2109
Joined: 02 Dec 2003 16:01
Location: Belgium
Contact:

Post by Zimmlock » 18 Jul 2004 13:10

Hyronymus wrote:Zimmlock, use the grf-wizard to convert your files. But make sure to keep a backup and change the names of the files to a distinctive DOS name (usually a w is added to WIN versions). Use the last encoding option in grf-wizard: convert palette and your WIN-version should roll out.
Thx for compliment, i ll try something like this, did it befor but got a real confusion here and lost my original DOS trg1, lucky me, i have a backup on CD Phew :wink:
Hodie Mihi Cras Tibi

User avatar
Villem
Tycoon
Tycoon
Posts: 3310
Joined: 28 Aug 2003 09:38

Post by Villem » 18 Jul 2004 13:26

I did the conversion to grf again..
Attachments
prisonw.grf
Windows..
(6.86 KiB) Downloaded 1411 times
Prison_DOS.grf
Dos..
(6.86 KiB) Downloaded 891 times

User avatar
Zimmlock
Tycoon
Tycoon
Posts: 2109
Joined: 02 Dec 2003 16:01
Location: Belgium
Contact:

Post by Zimmlock » 18 Jul 2004 13:48

Akalamanaia wrote:I did the conversion to grf again..
Thx, i still have no idea how you do that, but i did some mumbojumbo and have added a "WIN version" of the prison. Dont know yet if this works.....
Hodie Mihi Cras Tibi

User avatar
hovering teacup
Route Supervisor
Route Supervisor
Posts: 429
Joined: 03 Feb 2004 12:40

Post by hovering teacup » 18 Jul 2004 14:09

the graphical details of prison under construction is really lovely.

BTW,
zimmlock wrote: i still have no idea how you do that
add "-m 0" in the command line to code win version. like this;

grfcodec -e (blabla).grf -m 0

also "-m 1" makes it in dos colour if grfcodec codes in win colour by default.

User avatar
Zimmlock
Tycoon
Tycoon
Posts: 2109
Joined: 02 Dec 2003 16:01
Location: Belgium
Contact:

Post by Zimmlock » 18 Jul 2004 14:14

hovering teacup wrote:the graphical details of prison under construction is really lovely.

BTW,
zimmlock wrote: i still have no idea how you do that
add "-m 0" in the command line to code win version. like this;

grfcodec -e (blabla).grf -m 0

also "-m 1" makes it in dos colour if grfcodec codes in win colour by default.
Oké, did you or can you try my executable WIN version? if that is oké i have found the way to create them.
Hodie Mihi Cras Tibi

User avatar
hovering teacup
Route Supervisor
Route Supervisor
Posts: 429
Joined: 03 Feb 2004 12:40

Post by hovering teacup » 18 Jul 2004 14:22

Zimmlock wrote:Oké, did you or can you try my executable WIN version? if that is oké i have found the way to create them.
:oops: I can't find how to use the .exe (i put it in the Win TTD folder and ran it, but nothing happens)

User avatar
Colonel32
President
President
Posts: 951
Joined: 25 Apr 2004 18:41
Location: Prague, Czech rep.
Contact:

Post by Colonel32 » 18 Jul 2004 14:42

these thing usualy work. So something wrong is with the exe file (I guess)
Image

adolph58
Engineer
Engineer
Posts: 12
Joined: 09 Jun 2004 09:28
Location: Canada

Post by adolph58 » 18 Jul 2004 17:15

Your graph is so nice!
I like the style, it's similar to TTD.
Keep up your great work. :D

User avatar
Villem
Tycoon
Tycoon
Posts: 3310
Joined: 28 Aug 2003 09:38

Post by Villem » 18 Jul 2004 17:31

with eis_os's tool grdtogrf, you can convert exe to grf(then decode with grf wizard, edit nfo file with new filenames,edit the names of the actual files, make whatevernameyouwantforyoubuildingw.grf and select it for target grf) :D

User avatar
Zimmlock
Tycoon
Tycoon
Posts: 2109
Joined: 02 Dec 2003 16:01
Location: Belgium
Contact:

Post by Zimmlock » 18 Jul 2004 18:05

Akalamanaia wrote:with eis_os's tool grdtogrf, you can convert exe to grf(then decode with grf wizard, edit nfo file with new filenames,edit the names of the actual files, make whatevernameyouwantforyoubuildingw.grf and select it for target grf) :D
Just give me some time, ill figure it out.
I ll "migrate" add my other creations to this topc to an ll use this as my "Finished graphics topic.
When i am able to generate executable WIN files ill just add them.
Hodie Mihi Cras Tibi

User avatar
Zimmlock
Tycoon
Tycoon
Posts: 2109
Joined: 02 Dec 2003 16:01
Location: Belgium
Contact:

Post by Zimmlock » 18 Jul 2004 18:08

Replacement for Modern-Officeblock, I never liked this semi futuristic building, its halve inspired by a building in Tokyo.
So i made a new Modern-Officeblock.

EDIT Here is the executable WIN version to. As usual it has no undo file.
Attachments
Modern-Officeblock_DOS.zip
DOS
(19.73 KiB) Downloaded 702 times
Modern-Officeblock.png
Modern-Officeblock.png (6.32 KiB) Viewed 62216 times
Modern-Officeblock_WIN.zip
WINDOWS
(10 KiB) Downloaded 1422 times
Last edited by Zimmlock on 19 Jul 2004 18:06, edited 1 time in total.
Hodie Mihi Cras Tibi

User avatar
Zimmlock
Tycoon
Tycoon
Posts: 2109
Joined: 02 Dec 2003 16:01
Location: Belgium
Contact:

Post by Zimmlock » 18 Jul 2004 18:13

As you nice people can see i put a geat deal of work in the construction images, the original images are, to my opinion, verry crude.

This is a replacement for Small-Block-of-Flats, the original Flats were ultra small, then i don't know who made a larger version, this was an improvement. I allway found this building to dark. and here is my creation.
Attachments
Small-Block-of-Flats_DOS.zip
DOS
(31.01 KiB) Downloaded 816 times
Small-Block-of-Flats.png
Small-Block-of-Flats.png (3.25 KiB) Viewed 62198 times
Hodie Mihi Cras Tibi

User avatar
Zimmlock
Tycoon
Tycoon
Posts: 2109
Joined: 02 Dec 2003 16:01
Location: Belgium
Contact:

Post by Zimmlock » 18 Jul 2004 18:17

There are many building in TTD i don't realy like, the warehouse is one of them. And since i know how to eddid/create sprites, you can expect more to come.
Attachments
Warehouse_DOS.zip
DOS
(15.36 KiB) Downloaded 734 times
Warehouse.png
Warehouse.png (3.28 KiB) Viewed 62167 times
Hodie Mihi Cras Tibi

User avatar
Zimmlock
Tycoon
Tycoon
Posts: 2109
Joined: 02 Dec 2003 16:01
Location: Belgium
Contact:

Post by Zimmlock » 18 Jul 2004 18:21

One of the city ornaments is to my opinion oké, the fountain. But without the blackish thing on the rimm of it, i could never make out what it was, they looked like people sitting on the rimm, but the figures are to big to be people. So the best thing is to remove them, and i did.
Attachments
Fountain_DOS.zip
DOS
(12.7 KiB) Downloaded 677 times
Fountain.png
Fountain.png (796 Bytes) Viewed 62173 times
Hodie Mihi Cras Tibi

Post Reply

Return to “Graphics Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests