Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Sun Nov 18, 2018 11:49 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 136 posts ]  Go to page 1 2 3 4 57 Next
Author Message
PostPosted: Sun Jan 20, 2013 4:43 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2012 1:49 pm
Posts: 47
Location: Leeds, UK
I have been looking at some British style scenarios recently and thought it would be best to create a topic dedicated to screenshots from British themed games. I am using a mixture of mods on my game such as the UK Station pack, Digidampfan's station pack, The Bauplatz mod, BR set, UK steam set, Opan's new disused railway mod and various other bits from Amitrain and Loco fanpage.

Enjoy :P


Attachments:
Blackham.jpg [621.15 KiB]
Downloaded 5 times
Glenston & Kingshatton.jpg [615.28 KiB]
Downloaded 5 times
Pendleborough.jpg [612.28 KiB]
Downloaded 5 times
Top
   
PostPosted: Sun Jan 20, 2013 4:54 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2012 1:49 pm
Posts: 47
Location: Leeds, UK
A few more....


Attachments:
Templewell.jpg [585.05 KiB]
Downloaded 5 times
Templewell Engine Shed.jpg [635.58 KiB]
Downloaded 5 times
Netherstoke.jpg [620.91 KiB]
Downloaded 5 times
Top
   
PostPosted: Sun Jan 20, 2013 6:00 pm 
Offline
Chairman
Chairman
User avatar

Joined: Sat Mar 06, 2010 10:34 pm
Posts: 856
These are excellent shots. Great work!


Top
   
PostPosted: Sun Jan 20, 2013 7:29 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Tue May 22, 2012 6:01 pm
Posts: 53
So I will contribute to the thread. Hope more people will do too.


After a years of building of Croydon City rail network, finally in 1920 it's first line, a red one, is opened for service. Red Line begining is located in area not shown on the map, the first station on the map is Honeyworth. Red Line has two terminus stations, Broadwell and Butterfield. Here is the first train leaving the Honeyworth station.
Attachment:
firsttrain.PNG [421.58 KiB]
Downloaded 4 times


This is the Bankstoke Junction where Red Line splits.
Attachment:
bankstoke junction.PNG [457.06 KiB]
Downloaded 4 times


Currently, only Broadwell is opened for service.
Attachment:
endofredline.PNG [537.99 KiB]
Downloaded 4 times


Top
   
PostPosted: Sun Jan 20, 2013 9:02 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2012 1:49 pm
Posts: 47
Location: Leeds, UK
Nice shots Dedmicz really like the suburban idea, didnt you fancy running some steam engines first? Planning the routes on the map first is the best bit!


Top
   
PostPosted: Sun Jan 20, 2013 9:03 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2012 1:49 pm
Posts: 47
Location: Leeds, UK
Opan wrote:
These are excellent shots. Great work!


Thanks Opan, put ur mod to good use in one of the shots will be using it a lot more as well


Top
   
PostPosted: Sun Jan 20, 2013 9:50 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Tue May 22, 2012 6:01 pm
Posts: 53
Well, Im not really into steam engines. I've got like 2 or 3 but they will available in 1935. Till then I want to finish 3rd rail routes. So it gonna take a little time to see steams.


Im waiting for 50s, when BR pack trains will be useable. Then the real game will start.


Top
   
PostPosted: Mon Jan 21, 2013 1:11 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2012 1:49 pm
Posts: 47
Location: Leeds, UK
It will be nice to see how you get on, the BR set is good but like you say doesn't kick in until the 50s thats why i like to cover it with the UK steam set, keep posting! One thing i did want to ask is using double signals (with lower and upper quandrant) help? are they any different to the normal signals?


Top
   
PostPosted: Mon Jan 21, 2013 5:02 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Tue May 22, 2012 6:01 pm
Posts: 53
useagull wrote:
It will be nice to see how you get on, the BR set is good but like you say doesn't kick in until the 50s thats why i like to cover it with the UK steam set, keep posting! One thing i did want to ask is using double signals (with lower and upper quandrant) help? are they any different to the normal signals?


I choose way to much BR pack trains, rolling stock and UK buses, so I don't have even possibility to use steam engine.Maybe one day I will create map dedicated to steams locomotives.

About signals I have no idea. They just looks better than single signals. I guess it's the same difference that's between 4-aspect colour light signals and 2-aspects ones.




Getting back to the map, I've finish 2nd branch of Red Line and trains are already reaching Butterfield. Here are two screens presenting it.
Attachment:
Attachment:
Butterfield terminus station.PNG [509.93 KiB]
Downloaded 3 times


Trains are also going to Parkbourne from St. Matthew's. However route still needs polishing i.e. stations buildings, passing loops. Line is not electified.
Attachment:


Continuation in next post.


Top
   
PostPosted: Mon Jan 21, 2013 5:22 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Tue May 22, 2012 6:01 pm
Posts: 53
Meanwhile another line has been opened for service. Only fast tracks for now, as slows still need work.


Enjoy. :)


Attachments:
File comment: Train just left boarder station in Brokenhead and is heading to St. Matthew's via Croydon Central.
Express about to pass Drizzlehill unfinished station.PNG [496.6 KiB]
Downloaded 3 times
Express leaving and local arriving at St. Matthew's Park station.PNG [417.6 KiB]
Downloaded 3 times
File comment: Martinburg Junction. Central hub of the rail network. Most of trains will use it.
Express from St. Matthew's Park and local from Broadhill at Martinburg Junction.PNG [458.12 KiB]
Downloaded 3 times
Top
   
PostPosted: Mon Jan 21, 2013 10:53 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2012 1:49 pm
Posts: 47
Location: Leeds, UK
Nice shots again Dedmicz keep up the good work! Some steams in there as well!!

Thought i would add a couple of my own, keep the thread going as well


Attachments:
Local at Puddlefield.jpg [642.27 KiB]
Downloaded 2 times
Coal Train approaching Templewell.jpg [606.75 KiB]
Downloaded 2 times
Victorian Interchange at Linkton Cross.jpg [615.61 KiB]
Downloaded 2 times
Top
   
PostPosted: Tue Jan 22, 2013 10:38 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Thu Oct 25, 2012 10:05 pm
Posts: 32
Hi Guys nice screen shots there! I have the UK Station pack but havent noticed that there was a two sided station platform???


Top
   
PostPosted: Tue Jan 22, 2013 12:57 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Tue May 22, 2012 6:01 pm
Posts: 53
You have to edit trackst.dat and add UKSTAT05 from the UK station pack to use it.




Blue Line 1 via Dinfield has been opened for service. Right after stopping at London Street Station it turns west and leaves mainline. Trains terminate at Broadhill. Blue line 2 is still under construction. Trains of BL2 will go through Croydon Central and Frogham.


Attachments:
File comment: One of four mainline station
BL1 train leaving London Street.PNG [446.97 KiB]
Downloaded 2 times
File comment: Minor Blue Line station
Train at Dinfield station.PNG [461.56 KiB]
Downloaded 2 times
Terminus station in Broadhill for Blue Line trains.PNG [469.32 KiB]
Downloaded 2 times
Top
   
PostPosted: Tue Jan 22, 2013 1:21 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2012 1:49 pm
Posts: 47
Location: Leeds, UK
Can you post a map Dedmicz? see where all your routes are?


Top
   
PostPosted: Tue Jan 22, 2013 3:09 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Tue May 22, 2012 6:01 pm
Posts: 53
Here it is.


Attachments:
currentmap.PNG [88.79 KiB]
Downloaded 2 times
Top
   
PostPosted: Tue Jan 22, 2013 10:11 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2012 1:49 pm
Posts: 47
Location: Leeds, UK
Thanks Dedmicz, i can keep up with ur progress now, it's a nice looking map!!

A few more screenies from my own...


Attachments:
Busy at Pendleborough.jpg [627.38 KiB]
Downloaded 2 times
Local train negotiating Candle Junction.jpg [629.26 KiB]
Downloaded 2 times
Local train departing a quiet Holywell.jpg [616.9 KiB]
Downloaded 2 times
Top
   
PostPosted: Wed Jan 23, 2013 12:10 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Tue May 22, 2012 6:01 pm
Posts: 53
Great shots. I love these station halls. However, creating new scenarios I always forget to activate them and it seems it impossible to add them later to the saved game.


Here are some from my game.

There has been 2 major changes to the network. First one is rebuilding mainline. Added like 4 or 5 tracks to avoid jamming in future, when traffic will be much heavier. In the first screen you can see it. Now it has 8 to 10 tracks instead of 4. Secondly I decided that such a big city needs underground, so the first line is already running, what can be seen in the 2nd and 3rd screen.


Attachments:
Local Express to Parkbourne passing closed station.PNG [413.56 KiB]
Downloaded 2 times
first underground line.PNG [538.45 KiB]
Downloaded 2 times
underground in Frostburg.PNG [306.11 KiB]
Downloaded 2 times
Top
   
PostPosted: Wed Jan 23, 2013 6:12 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun Sep 10, 2006 7:12 pm
Posts: 7009
Location: Adwick-Le-Street.
Nice shots boys, but I have a couple of creative criticisms.

useagull - some of your station and junction pointwork is hideous to look at, it really is a mess. Candle Junction is a perfect example. Surely it needn't be so messy? Sort this out and you'll really be on to something.

dedmicz - A lot of track and no trains. Building extra capacity when you've barely any trains on the current lines is a bit boring to look at. Show us more trains and you will also be on to the winning formula.

_________________
|||| My OTTD/TTDP pics ||||Currently slighty obsessed with getting Platinum Trophies||||Retired moderator||||


Top
   
PostPosted: Wed Jan 23, 2013 9:28 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2012 1:49 pm
Posts: 47
Location: Leeds, UK
Yeah it has crossed my mind but i need all approaching line to access all platforms so that's the only way i can think of (without being too complicated) to make a small block section with lots of lines, i have improved Templewell (an earlier shot) maybe i could look at some of the other larger hubs

I am welcome to suggestions on how to approach a large station accessing all platforms?

anyway soon more screenies (with more ugly approach layouts)


Attachments:
Charton.jpg [628.56 KiB]
Downloaded 2 times
Busy Scene at Fort Oldfield Junction.jpg [605.74 KiB]
Downloaded 2 times
A4 Passing New Fillingworth on the avoiding lines.jpg [615.06 KiB]
Downloaded 2 times
Top
   
PostPosted: Wed Jan 23, 2013 10:01 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun Sep 10, 2006 7:12 pm
Posts: 7009
Location: Adwick-Le-Street.
useagull wrote:
I am welcome to suggestions on how to approach a large station accessing all platforms?

Simplest would be to let the block section be slightly bigger, you seem to cram all the pointwork into the smallest possible space.

_________________
|||| My OTTD/TTDP pics ||||Currently slighty obsessed with getting Platinum Trophies||||Retired moderator||||


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 136 posts ]  Go to page 1 2 3 4 57 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.