Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Fri Nov 24, 2017 5:39 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Sat Dec 23, 2006 9:19 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Mar 31, 2006 2:07 pm
Posts: 1024
Location: Bath, England
Fed up with the delays at New Street? Think you could get the trains running on time?

Now you can have a go yourself, with Andysine's West Midlands Scenario!


Birmingham and West Midlands v1.2
Start Date: 1970
Difficulty: Easy


Image
Notes:
In this scenario you should be able to create almost all the major routes within the West Midlands area. Some of the scenery has been altered to make it easier, for instance there are bridges under most of the motorways at strategic places, and there a pre-made cutting for New Street Station. You should also be able to design Snow Hill or Moor Street over the top. There are a couple of extra cities named 'THE NORTH', 'THE SOUTH WEST' etc., to represent freight and passengers from these areas of the country. With these you should be able to create a profitable freight and passenger network.

Version 1.1
+ More towns on route to Stratford-Upon-Avon added.
+ Other minor fixes.


Version 1.2
+ Warwick moved to a more accurate position.
+ Factory added in The North.


Attachments:
File comment: The Map (Shown Above)
Brum_Map 1point2.png [31.7 KiB]
Downloaded 324 times
File comment: Version 1.2 - No Mods Needed
Birmingham and West Midlands (v1point2).zip [253.51 KiB]
Downloaded 984 times

_________________
My Locomotion Scenarios - Offshore Oil - Imports and Exports - West Coast Mainline - Birmingham and West Midlands
My OTTD Scenarios - Red River Scenario - Andysine's Southern England Scenario - English Peaks and English Valleys
My OTTD Screenshots


Last edited by andysine on Mon Jan 01, 2007 8:12 pm, edited 4 times in total.
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 28, 2006 11:10 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Mar 31, 2006 2:07 pm
Posts: 1024
Location: Bath, England
My savegame.

Image

The entire network should run pretty much on its own, though some trains do occasionally get lost. There may be some jams around New Street, particularly the eastern side, but these are largely self-clearing. The network is not very efficient (there are frequent hold-ups on some parts of the network) but my focus was on realism, not efficiency.


Attachments:
File comment: My Savegame. MODS NEEDED - BRSET v4.4 from AMI Trains, Earthslopes + possibly others
Birmingham and West Midlands - Andy 6.zip [551.71 KiB]
Downloaded 648 times

_________________
My Locomotion Scenarios - Offshore Oil - Imports and Exports - West Coast Mainline - Birmingham and West Midlands
My OTTD Scenarios - Red River Scenario - Andysine's Southern England Scenario - English Peaks and English Valleys
My OTTD Screenshots
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 29, 2006 5:34 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat May 07, 2005 8:20 pm
Posts: 7260
Location: Somewhere over the spandex sea
I note there is Kidderminster on there. Good job.

_________________
Andel
AMI Trains Website
WheelWorldRailway - a Blog about railway business.

Quis custodiet ipsos custodes?
DISCLAIMER: The views expressed in this post are not necessarily those of Andel, who will do and say almost anything to get the attention he craves.

Not offically a fan of anything but has been known to hump the leg of a moderizzle wearing a pink hat.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 29, 2006 9:39 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Tue Jan 31, 2006 12:18 am
Posts: 131
I like the scenario, is there a website that any of you know of were i can download route maps for the companies in the area, I think it would be central trains, and first great western?

thanks


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 29, 2006 10:37 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Mar 31, 2006 2:07 pm
Posts: 1024
Location: Bath, England
Most of the services are operated by Central Trains under the Centro name. A Centro route map can be found here. The map also shows other services as grey routes, though you should be able to determine which operators run these without too much trouble.

EDIT: I'm not an expert, but as far as I can remember some of the non-centro routes are;

First Great Western from the South-West to Worcester
Virgin Cross Country from the South-West (Taunton-Bristol) to New Street.
Virgin Cross Country from the South (Bournemouth-Southampton-Reading-Oxford) to Leamington Spa, Coventry, Birmingham International to New Street, then on to Burton-Upon-Trent and the North.
Arriva Trains from North Wales to Telford and Wolverhampton
Central Trains City Link service from East Anglia (Cambridge-Peterborough-Leicester) to Nuneaton then New Street.
Virgin Trains from London to the North via Rugby and the Trent Valley Line.
Virgin trains from London via Rugby, Coventry, Birmingham International, New Street, Wolverhampton and Stafford.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 31, 2006 11:47 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Thu Feb 16, 2006 5:42 pm
Posts: 4
On a historical note http://www.railaroundbirmingham.co.ukis a site that not only covers the region depicted but shows routes that closed as well as in depth about the stations and relics in the area.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 31, 2006 6:31 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun Sep 10, 2006 7:12 pm
Posts: 6948
Location: Adwick-Le-Street.
hi andysine, will you be posting version 1.1 of this scenario?

_________________
|||| My OTTD/TTDP pics ||||Currently slighty obsessed with getting Platinum Trophies||||Retired moderator||||


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 31, 2006 6:38 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Mar 31, 2006 2:07 pm
Posts: 1024
Location: Bath, England
Oh crap. I thought I did to be honest, but maybe I forgot. Either I have posted it and replaced the old one, but the name hasn't been updated, or I forgot. I'm on my mac atm, so I can't do anything about it, but I'll try and get it up tomorrow. I might even release v1.2 - Warwick and Leamington Spa are not in the correct locations in relation to each other and it is not possible to transport goods along the WCML in v1.0 + v1.1 because there is no factory in the north. These will be fixed in v1.2.

Regards
Andy

_________________
My Locomotion Scenarios - Offshore Oil - Imports and Exports - West Coast Mainline - Birmingham and West Midlands
My OTTD Scenarios - Red River Scenario - Andysine's Southern England Scenario - English Peaks and English Valleys
My OTTD Screenshots


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 31, 2006 6:56 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun Sep 10, 2006 7:12 pm
Posts: 6948
Location: Adwick-Le-Street.
I'll wait until next year then!!!

_________________
|||| My OTTD/TTDP pics ||||Currently slighty obsessed with getting Platinum Trophies||||Retired moderator||||


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 01, 2007 8:12 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Mar 31, 2006 2:07 pm
Posts: 1024
Location: Bath, England
Version 1.2 is up now - Enjoy!

_________________
My Locomotion Scenarios - Offshore Oil - Imports and Exports - West Coast Mainline - Birmingham and West Midlands
My OTTD Scenarios - Red River Scenario - Andysine's Southern England Scenario - English Peaks and English Valleys
My OTTD Screenshots


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 01, 2007 9:26 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun Sep 10, 2006 7:12 pm
Posts: 6948
Location: Adwick-Le-Street.
Great, downloaded and ready to play!

EDIT: My version of Proof House Junction!

ooops, managed to delete all my pics!

_________________
|||| My OTTD/TTDP pics ||||Currently slighty obsessed with getting Platinum Trophies||||Retired moderator||||


Last edited by Badger on Sat Feb 10, 2007 5:34 pm, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 30, 2007 2:06 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Mon Jan 29, 2007 11:46 am
Posts: 235
it doesn't show up when I open Locomotion. Does anyone know what the problem is?

_________________
I love Chelsea FC, Trainz and Locomotion


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 30, 2007 8:33 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor

Joined: Mon Feb 27, 2006 2:19 pm
Posts: 422
Skype: esquiskwerl
Location: Bournemouth
Check that the file is inside the Scenarios folder. If it is, have you downloaded the right file? The scenario should end in .SC5 (.SV5 is a save game)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 01, 2007 8:38 am 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Mon Jan 29, 2007 11:46 am
Posts: 235
It's inside the Scenarios folder, and it is an SC5 file.

_________________
I love Chelsea FC, Trainz and Locomotion


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 01, 2007 12:16 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor

Joined: Mon Feb 27, 2006 2:19 pm
Posts: 422
Skype: esquiskwerl
Location: Bournemouth
I'm out of ideas, then :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 01, 2007 1:42 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Wed Oct 18, 2006 1:53 pm
Posts: 1017
Location: Hønefoss, Norge/Norway
Try duoble-click it (the file) when the LoMo CD is inserted and LoMo is not running. It should work. Got this error before, not this scenario, but anyways...

_________________
This is my signature.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 01, 2007 3:08 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Tue Jan 09, 2007 7:21 pm
Posts: 21
Location: On the Plains of Blood
Thanks for this. Just loaded up the BR Set from scratch again and fired up your saved game. My 2-year old loves it! Lots of trains going instantly! His dad likes it too :wink:

Maybe he'll give me a chance to actually complete the scenario myself one of these days... :lol:

_________________
On a temperature-based luck scale I'd be 0K...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 09, 2007 8:43 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Sep 15, 2004 11:15 am
Posts: 109
Another vote of thanks for this.

it'sa bit daunting starting from scratch, but i'm having great fun messing with the saved game. I'm putting in the chiltern trains stuff on the leamington and stratford lines...

_________________
Rich Tysoe


Top
   
PostPosted: Mon Sep 12, 2011 12:23 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Sun Mar 28, 2010 5:48 pm
Posts: 56
I'd just like to bump this to say...

I love the savegame! Brilliant stuff. I've updated the trains to make them feel a bit "more 2011", such as adding Arriva 158s, Cross Country 170s and London Midland 350s, and I've also thrown in aircraft from the A320 set for a bit of eye candy at Birmingham Airport. :wink:

Would I be allowed to upload the updated savegame onto here? No worries if I can't. :)


Top
   
PostPosted: Mon Sep 12, 2011 9:34 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Dec 03, 2002 10:36 am
Posts: 13161
Location: The Netherlands
Loiner wrote:
I'd just like to bump this to say...

I love the savegame! Brilliant stuff. I've updated the trains to make them feel a bit "more 2011", such as adding Arriva 158s, Cross Country 170s and London Midland 350s, and I've also thrown in aircraft from the A320 set for a bit of eye candy at Birmingham Airport. :wink:

Would I be allowed to upload the updated savegame onto here? No worries if I can't. :)

Andysine seems to be visitig this forum these days, my best guess is you send him a PM.

_________________
Image
Dutch Trainset for OpenTTD | Dutch Trainset Topic | Combined Roadset v0.10


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2017 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2017.
Hosted by Zernebok Hosting.