[RELEASE] Berlin Subway Historical Pack v1.4

Discuss, get help with, or post new modifications, graphics or related tools for Locomotion in this forum.

Moderator: Locomotion Moderators

User avatar
strongbow
Tycoon
Tycoon
Posts: 1042
Joined: 28 Aug 2004 10:32
Location: on the beach

[RELEASE] Berlin Subway Historical Pack v1.4

Post by strongbow »

This pack includes the Berlin Type C train from the year 1930, which was "exported" to Moscow and St.Petersburg after WW2. It also includes a subway station, similar to the Schoenhauser Allee one in Berlin. These trains and the station are a part of the S+U-Bahn Pack on locomotion-fanpage.net, created together with SQ and Stepke.

Update to v1.01:
The Moscow V2 train had the same name as the Gresley V2, so I changed it to V3. There were V1, V2 and V3 units in Moscow, all looking very similar, so this should be accurate enough for Locomotion purposes and detail level. My next DATs will feature prefixes for sure. ;)

Update to v1.02:
The train station has all windows half-transparent as Loco's default stations.

Update to v1.1:
All trains have separate bogies for smooth curve running.

Update to v1.2:
Corrected the brightness of the station to better fit in with the default game buildings and changed to a proper sound for road crossings.

Update to v1.3:
Updated the platform graphics to better fit the bridges in the game and changed the name of the station to Elevated station or Hochbahnhof in german as that's what it actually is.

Update to v1.4:
Improved graphics of the V1 unit.

Includes:

-Berlin Subway-

C.dat - Type C unit
CS.dat - Type C unit, red smoking wagon livery

-Moscow Subway-

V1.dat - V1 unit in early brown/beige colors
V3.dat - V3 unit in latter blue/green livery

-Subway Sound-

SNDmetro.dat - Metro starting Sound (same as in the Prague Metro Pack)

-Subway Station-

TRSTATS.dat - elevated station, similar to Schoenhauser Allee station

Thanks to:

Seelenquell for help with XML coding and applying the Loco palette
Stepke for building the S+U-Pack on locomotion-fanpage.net
Damage for help with bogies

Download: http://www.locomotiondepot.net/amitrains/strongbow
Attachments
ingame
ingame
berlin1.0.png (30.49 KiB) Viewed 16775 times
elevatedstation.png
elevatedstation.png (24.29 KiB) Viewed 6824 times
Last edited by strongbow on 04 Apr 2015 22:01, edited 14 times in total.

User avatar
strongbow
Tycoon
Tycoon
Posts: 1042
Joined: 28 Aug 2004 10:32
Location: on the beach

Post by strongbow »

Not much interest, eh? Luckily there's still the germans. :wink: :P

Anyway, here's a final render. I'll do the other versions first and then put them ingame.
Attachments
C render
C render
c.png (1.24 KiB) Viewed 17405 times

User avatar
Damage
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 311
Joined: 13 Jul 2006 20:38
Location: Ekaterinburg, Russia
Contact:

Post by Damage »

Looking good and interesting. :wink:

BTW, I forgot to tell you, there are some small corrections about your Moscow metro trains. More info later, I'll PM you if you want to hear about that.
http://forums.ttdrussia.net/ - Home of "Russian Loco" project

Project file list

User avatar
strongbow
Tycoon
Tycoon
Posts: 1042
Joined: 28 Aug 2004 10:32
Location: on the beach

Post by strongbow »

Damage wrote:Looking good and interesting. :wink:

BTW, I forgot to tell you, there are some small corrections about your Moscow metro trains. More info later, I'll PM you if you want to hear about that.
Of course! I've tried to make them as close to real as possible (except for the stupid Loco colors), but let me know if there's anything to improve! :wink:

User avatar
Seelenquell
Tycoon
Tycoon
Posts: 1888
Joined: 16 Oct 2004 13:42
Location: C:\

Post by Seelenquell »

looks good..! (ok i shouldn´t wonder, it looks always good) :wink:
i did all models/renderings/textures myself. no conversions.

seelenquell.pytalhost.com has been reactivated from 16/07/28 till 18/05/31.. now it´s deactivated. at least there..
new URL is: http://seelenquell.125mb.com

User avatar
strongbow
Tycoon
Tycoon
Posts: 1042
Joined: 28 Aug 2004 10:32
Location: on the beach

Post by strongbow »

Seelenquell wrote:looks good..! (ok i shouldn´t wonder, it looks always good) :wink:
yeah that's the same thing i think when i see your trains. maybe we should write ourself some bot-program that automatically adds a "looks cool!" comment to our threads. :P

User avatar
Seelenquell
Tycoon
Tycoon
Posts: 1888
Joined: 16 Oct 2004 13:42
Location: C:\

Post by Seelenquell »

rofl.. maybe we can ask some mod to add a script. so after each post of you it would post a "looks cool" from me and so on..

anyway the model is very very detailed.. makes me wish i would have 3ds *s*
i did all models/renderings/textures myself. no conversions.

seelenquell.pytalhost.com has been reactivated from 16/07/28 till 18/05/31.. now it´s deactivated. at least there..
new URL is: http://seelenquell.125mb.com

User avatar
strongbow
Tycoon
Tycoon
Posts: 1042
Joined: 28 Aug 2004 10:32
Location: on the beach

Post by strongbow »

Seelenquell wrote:rofl.. maybe we can ask some mod to add a script. so after each post of you it would post a "looks cool" from me and so on..
ok, but after every post with an attachment. it would look strange if i just argue with someone and there would be a "cool!" post from you after each one of mine. :lol:
anyway the model is very very detailed.. makes me wish i would have 3ds *s*
why? you're doing great with C4D! software is unimportant, it's the skill that matters. :wink:

actually i had to install C4D last year, cause i got mesh data for a tv-intro i did for Kinderkanal in it. then some wild converting to 3ds via FBX came. :shock:

User avatar
Seelenquell
Tycoon
Tycoon
Posts: 1888
Joined: 16 Oct 2004 13:42
Location: C:\

Post by Seelenquell »

little offtopic.. whats the problem with fbx? i converted my truck-mesh to fbx and a customer imported it without problems.. all the materials are there, all the colors. something you can´t expect from 3ds. all you can expect from 3ds is a massive load of triangles. something every 3d-prog. should HATE.. hehe.
unfortunately i can´t import MAX so the only way is fbx sometimes. i prefer c4d because of 2 things..

1. renderspeed
2. user-interface

:twisted:
i did all models/renderings/textures myself. no conversions.

seelenquell.pytalhost.com has been reactivated from 16/07/28 till 18/05/31.. now it´s deactivated. at least there..
new URL is: http://seelenquell.125mb.com

User avatar
strongbow
Tycoon
Tycoon
Posts: 1042
Joined: 28 Aug 2004 10:32
Location: on the beach

Post by strongbow »

Seelenquell wrote:little offtopic.. whats the problem with fbx? i converted my truck-mesh to fbx and a customer imported it without problems.. all the materials are there, all the colors. something you can´t expect from 3ds.
Well somehow FBX export from 3ds is broken or something. I use OBJ to export meshes with quad faces to Maya.
1. renderspeed
2. user-interface

:twisted:
that's why i prefer 3ds max. :P but let's not get into that discussion, as long as you can use a 3d program to it's best abilities, it doesn't matter which one you use. :wink:

User avatar
strongbow
Tycoon
Tycoon
Posts: 1042
Joined: 28 Aug 2004 10:32
Location: on the beach

Post by strongbow »

Finished Type C, C smoking version, V brown and V blue...
Attachments
C+V final
C+V final
CandV.png (18.95 KiB) Viewed 17265 times

andel
Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 7260
Joined: 07 May 2005 20:20
Location: Somewhere over the spandex sea
Contact:

Post by andel »

very sweet
Andel
Quis custodiet ipsos custodes?
DISCLAIMER: The views expressed in this post are not necessarily those of Andel, who will do and say almost anything to get the attention he craves.
[/size]

User avatar
Illegal_Alien
Tycoon
Tycoon
Posts: 7824
Joined: 29 Sep 2004 20:07
Location: Kingdom of Far Far Away
Contact:

Post by Illegal_Alien »

[SQ and Strongbow Botmode]

looks good..!

[/SQ and Strongbow Botmode]

;)
:: Looking for the Locomotion section? Scroll down on the forum index or click here. :: See all releases in Locomotion section? Clicky here! :: Click here for the best tool ever! :: .datCrawler try it! ::
Following roadmap for releases: Whats a roadmap?
Releases of LocoTrains can be found by checking the posts of: LocoTrains - Goold old AMI Trains member of the first hour.
I have Private Messaging disabled, because of the stupid questions i get in my PM box.
Want to talk to me? Get on the #tycoon and #locomotion channel on OFTC thingy. :: Evolution of men: Loosing more braincells, everytime you post...

User avatar
strongbow
Tycoon
Tycoon
Posts: 1042
Joined: 28 Aug 2004 10:32
Location: on the beach

Post by strongbow »

Illegal_Alien wrote:[SQ and Strongbow Botmode]

looks good..!

[/SQ and Strongbow Botmode]

;)
LOL! SQ, we found our bot!!! :lol:

Metromaster
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 251
Joined: 18 Jun 2005 13:49
Location: New York, N.Y.

Post by Metromaster »

Looks excellent, as always with your work, Strongbow. I'm a-waiting for it.
Take a look at the trains, planes, buses, trams and ships at
http://www.YouTube.com/user/metromaster2010

User avatar
strongbow
Tycoon
Tycoon
Posts: 1042
Joined: 28 Aug 2004 10:32
Location: on the beach

Post by strongbow »

WIP of the subway station. Still needs refinement on the model, then the colors and maybe some textures... Takes time. :wink:
Attachments
subway station WIP
subway station WIP
subwaystation_wip.png (5.54 KiB) Viewed 17014 times

CPCNMAN007
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 305
Joined: 20 Jul 2005 16:27
Location: Montreal

Post by CPCNMAN007 »

Very nice good job
ImageImageImageImageImageImage

User avatar
strongbow
Tycoon
Tycoon
Posts: 1042
Joined: 28 Aug 2004 10:32
Location: on the beach

Post by strongbow »

Ok, now it's time to get the colors right for the Loco palette... :?
Attachments
render
render
station_render.png (6.1 KiB) Viewed 16870 times

User avatar
Damage
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 311
Joined: 13 Jul 2006 20:38
Location: Ekaterinburg, Russia
Contact:

Post by Damage »

Great looking! And what about palette? It keeps converting to some wrong colors?
http://forums.ttdrussia.net/ - Home of "Russian Loco" project

Project file list

User avatar
strongbow
Tycoon
Tycoon
Posts: 1042
Joined: 28 Aug 2004 10:32
Location: on the beach

Post by strongbow »

Damage wrote:Great looking! And what about palette? It keeps converting to some wrong colors?
Yep. :(

Post Reply

Return to “Locomotion Graphics, Modifications & Tools”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests