Full screen but no sound.. :(

Talk about the sequel to the original TT, Transport Tycoon Deluxe.
User avatar
Zoeff
Engineer
Engineer
Posts: 33
Joined: 29 Jul 2005 15:22
Location: Haarlem, Netherlands

Full screen but no sound.. :(

Post by Zoeff »

I followed the instructions in the readme's, using XP. Installed it etc etc
I searched the forum and found nothing.

Now, it says that if you experiance problems with windowed mode OR no sound, then change the compatibility mode. I have BOTH problems, and it only fixed the windowed mode problem. I still have no sound. :cry:

I can't remember what mirror i used to download TTD so if you want to you can show me you're mirror and ill use that install. Then follow you're instructions. (So you are sure its not the game itself)

If you need any more info then please ask and i'll give you a full report...

I really wanna play this classic again! :D

- Zoeff

User avatar
spaceman-spiff
Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 20663
Joined: 28 Jul 2002 07:08
Location: Belgium
Contact:

Post by spaceman-spiff »

Hi, can you try out the different sound options in the ttconfig program, this is a program in your gamegfx map
Well, back to work, lot's of it in the near future

User avatar
Zoeff
Engineer
Engineer
Posts: 33
Joined: 29 Jul 2005 15:22
Location: Haarlem, Netherlands

Post by Zoeff »

oh yes i did, but i think they have no effect because when i click play, it says it needs the disc. When i click the xp patch i get in the game full screen but with no sound. :(

User avatar
Purno
Tycoon
Tycoon
Posts: 16663
Joined: 30 Mar 2004 12:30
Location: Almere, The Netherlands

Post by Purno »

Zoeff wrote:oh yes i did, but i think they have no effect because when i click play, it says it needs the disc.
Only save the settings. "Run" will try to run the unpatched TTD, which isn't able to run without the patch. Start the patch manually instead.
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."

User avatar
spaceman-spiff
Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 20663
Joined: 28 Jul 2002 07:08
Location: Belgium
Contact:

Post by spaceman-spiff »

Don't click play, choose general midi, then choose apply, now run the ttdpatchw.exe program :P
Attachments
ttc.JPG
ttc.JPG (73.69 KiB) Viewed 3093 times
Well, back to work, lot's of it in the near future

User avatar
Zoeff
Engineer
Engineer
Posts: 33
Joined: 29 Jul 2005 15:22
Location: Haarlem, Netherlands

Post by Zoeff »

Also tried that, after that failed i posted here. :cry:

User avatar
spaceman-spiff
Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 20663
Joined: 28 Jul 2002 07:08
Location: Belgium
Contact:

Post by spaceman-spiff »

Have you tried this: http://www.ttdpatch.net/dxmci.zip
Unzip it in your game folder
Well, back to work, lot's of it in the near future

User avatar
Rob
Tycoon
Tycoon
Posts: 4356
Joined: 31 Dec 2002 16:52
Location: Ven-Zelderheide, The Netherlands

Post by Rob »

You can also try the registry editor from Shadow XIII
Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen. (F.Daels)
Image
Still the best OS around

User avatar
Zoeff
Engineer
Engineer
Posts: 33
Joined: 29 Jul 2005 15:22
Location: Haarlem, Netherlands

Post by Zoeff »

unzipped it in my folder where the patch is and the exe etc etc and run the patch. Still no sound. :cry:

Why oh why do i always get these weird problems with my computer, i hoped i just overlooked something. :?

User avatar
spaceman-spiff
Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 20663
Joined: 28 Jul 2002 07:08
Location: Belgium
Contact:

Post by spaceman-spiff »

You've turned on the sound :lol:
Well, back to work, lot's of it in the near future

User avatar
Zoeff
Engineer
Engineer
Posts: 33
Joined: 29 Jul 2005 15:22
Location: Haarlem, Netherlands

Post by Zoeff »

Nope, used the reg editer to turn the sound on that way still no sound... meaning its not the game. :|

Do i like need to have some sound thingy unmuted or something?!?!

EDIT:
Unmuted all sound thingy's and still no sound :(

EDIT#2:
thanks for all youre help so far and all the quick replies too! :D

User avatar
Purno
Tycoon
Tycoon
Posts: 16663
Joined: 30 Mar 2004 12:30
Location: Almere, The Netherlands

Post by Purno »

Are the speakers correctly connected? :wink:
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."

User avatar
spaceman-spiff
Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 20663
Joined: 28 Jul 2002 07:08
Location: Belgium
Contact:

Post by spaceman-spiff »

Another thing, if you want you can play the music using winamp !!!

You need to go in dos prompt and rename the .gm files into .mp3 files, then you can play them with winamp

It's been while , but I think it's like this
Well, back to work, lot's of it in the near future

User avatar
Zoeff
Engineer
Engineer
Posts: 33
Joined: 29 Jul 2005 15:22
Location: Haarlem, Netherlands

Post by Zoeff »

Purno: Im listening to music right now so they're working. :p

spaceman-spiff: hmm... thanks, ill do that if i cant play the game itself.

EDIT:
And yes.. i still wanna play the game!!!! PLEASE HELP ME :hugecrythatthisforumdoesnthave:

User avatar
Purno
Tycoon
Tycoon
Posts: 16663
Joined: 30 Mar 2004 12:30
Location: Almere, The Netherlands

Post by Purno »

You do have the sound files, don't you?

(gm/*.gm (1 MB) + sample.cat (1,5 MB) IIRC)
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."

User avatar
Zoeff
Engineer
Engineer
Posts: 33
Joined: 29 Jul 2005 15:22
Location: Haarlem, Netherlands

Post by Zoeff »

Yup. Both the sample file and a bunch of gm's.

I WANNA PLAY THIS GAME!!!!

*terrorises forum*

User avatar
Zoeff
Engineer
Engineer
Posts: 33
Joined: 29 Jul 2005 15:22
Location: Haarlem, Netherlands

Post by Zoeff »

ok now im scared.
i upped my volume to the max (120 decibel) and long and behold... SOUND!!!
Very soft still tho.

wtf... is there some way to uppen the volume of general midi?
Last edited by Zoeff on 29 Jul 2005 21:06, edited 1 time in total.

User avatar
Rob
Tycoon
Tycoon
Posts: 4356
Joined: 31 Dec 2002 16:52
Location: Ven-Zelderheide, The Netherlands

Post by Rob »

Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen. (F.Daels)
Image
Still the best OS around

User avatar
Zoeff
Engineer
Engineer
Posts: 33
Joined: 29 Jul 2005 15:22
Location: Haarlem, Netherlands

Post by Zoeff »

heh, posted in the same minut.. thanks anyway.

Blah... i need to somehow turn up the volume. I checked the game volume itself in the jazzbox thingy and its full there too. Strange.

EDIT:
Also, there is no music, just sound effects. o.O

Prof. Frink
Tycoon
Tycoon
Posts: 3849
Joined: 20 Jan 2003 14:51
Location: Broadstone, Dorset
Contact:

Post by Prof. Frink »

spaceman-spiff wrote:Another thing, if you want you can play the music using winamp !!!

You need to go in dos prompt and rename the .gm files into .mp3 files, then you can play them with winamp

It's been while , but I think it's like this
Close, but you need to rename them to .mid, not .mp3

Post Reply

Return to “Transport Tycoon Deluxe”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest