Japan Set Development

Discuss, get help with, or post new graphics for TTDPatch and OpenTTD, using the NewGRF system, here. Graphics for plain TTD also acceptable here.

Moderator: Graphics Moderators

Aegir
Tycoon
Tycoon
Posts: 2753
Joined: 09 Feb 2004 10:02
Contact:

Post by Aegir » 29 Sep 2006 10:41

Go for it, but just remember, if you can draw the station so that it's one recognisable element that can be mixed with a set of other platforms, say, Sanchimaru's existing Japanese stations, then it'll be a lot more flexible for the player, and a hell of a lot easier to code ;).
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!

User avatar
Toni Babelony
Tycoon
Tycoon
Posts: 1389
Joined: 07 Jul 2006 09:34
Skype: toni_babelony
Location: Sagamihara-shi, Japan
Contact:

Post by Toni Babelony » 29 Sep 2006 11:55

Aegir wrote:Go for it, but just remember, if you can draw the station so that it's one recognisable element that can be mixed with a set of other platforms, say, Sanchimaru's existing Japanese stations, then it'll be a lot more flexible for the player, and a hell of a lot easier to code ;).
Of course, but methinks the station will be approx. 2x10 tiles... It's a quite large station you know...

Maybe I can try to make a smaller station like Nara, JR Nikko and Tobu Nikko. Stations are shown in respective order below:

Image
Nara

Image
JR Nikko

Image
Tobu Nikko
Retired JapanSet developer and creator of TIAS.

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 16 Oct 2006 01:56

<bump>
Anybody home? :P
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
Sanchimaru
Tycoon
Tycoon
Posts: 1542
Joined: 05 Feb 2004 22:39
Location: Kobe, Japan
Contact:

Post by Sanchimaru » 16 Oct 2006 07:43

ah yes, yes, by the way!

While I was on vacation gl2 sent me the new version of the trains GRF:

and we have Death working on the stations and Aegir on the Scenery

my next aim is to make an improved version of trees and maybe add some more houses.
I also wanted to work on some new trains, but I have to find the information and specs for them first.
Attachments
jpsetw.grf
(1.58 MiB) Downloaded 3602 times

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 16 Oct 2006 22:08

Now that's great news! Is this one perhaps ready for an official public release? But I suppose we need the DOS version of it before we can announce it, is there any way to get that?
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
stevenh
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 759
Joined: 24 Jul 2005 05:07
Location: Canberra, Australia
Contact:

Post by stevenh » 17 Oct 2006 00:13

Darn, no Kiraras in that GRF.
Oh wells....
To everyone here, I haven't had a chance to touch GRF coding on the Trams due to hideously broken limbs as of late...
So, anyone is welcome to hack the GRFs I posted here, or leave me to work on them when I can sit in front of a computer for longer periods of time. :evil:

User avatar
Sanchimaru
Tycoon
Tycoon
Posts: 1542
Joined: 05 Feb 2004 22:39
Location: Kobe, Japan
Contact:

Post by Sanchimaru » 17 Oct 2006 12:28

stevenh, I just visited your site! :shock:
I hope you get well soon and that you can fully recover that arm.

About the DOS version, I'll ask gl2, that should be easy.

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 23 Oct 2006 01:49

How's the scenery coding coming?
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

Aegir
Tycoon
Tycoon
Posts: 2753
Joined: 09 Feb 2004 10:02
Contact:

Post by Aegir » 15 Nov 2006 05:58

Drew and coded support for Maglev tracks in the jpset landscape. Has no effect on Shinkansen if the jpset trains are added after the landscape in the newgrf config. If I could move the shinkansen tracks into the landscape .grf rather than it sitting in the vehicles .grf, I could make it parameter controlled.

Why did I do this? Well, I got sick to death of the temperate ttd grass in my UKRS game. You can figure the rest out :)

I'm also doing all sorts of minor tweaks to the jpset buildings .grf. I'll make releases at about the same time I make releases for all sorts of other projects of mine, about when GRFMaker supports callback 143, and I then get off my lazy arse and polish my projects off.

But for now here's a screeny of the work:
Attachments
maglev.png
maglev.png (30.29 KiB) Viewed 28134 times
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 16 Nov 2006 02:53

Personally I find the maglev tracks to be very ugly and I don't use them, but I know others like them. I'm not sure where the Shinkansen tracks logically belong; they were in the trains GRF at first because originally that's all there was, but now that we have a Japanese-landscape GRF, I suppose it might make sense to move them there. Does anybody else have an opinion?
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
lifeblood
President
President
Posts: 931
Joined: 27 Apr 2005 22:44

Post by lifeblood » 16 Nov 2006 03:06

I think they work well in the train GRF, seeing that only the JPSet uses the Shinkansen tracks. The CanSet does exactly the same with the narrow gauge tracks - though those too exist as their own .grf. However, I thought that Sanchi's high-speed rails were supposed to be used as shinkansen tracks. All in all, it's quite confusing and does need simplification. I say keep it in the JPSet .grf.

By the way, where is Sanchi?

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 16 Nov 2006 03:20

Sanchimaru has been doing some travelling, I believe.

Concerning the two styles of Shinkansen tracks, I thought the consensus was to include both of them, and allow a parameter-based selection. So actually, we could just include the maglev-style tracks, and support three choices - nothing wrong with offering options! But whoever is doing this, needs to make sure to code it so that BOTH the monorail and maglev tracks are replaced - I mean, so it'll work regardless of how the player has the maglev/monorail switch set.
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
WWTBAM
Moderator
Moderator
Posts: 3682
Joined: 02 Apr 2005 07:01
Location: Sydney NSW Antipodea
Contact:

Post by WWTBAM » 16 Nov 2006 06:41

I think either the landscape grf, or there own grf, maybe a grf containing all the dirrerent type of tracks there are. :P
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/

User avatar
stevenh
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 759
Joined: 24 Jul 2005 05:07
Location: Canberra, Australia
Contact:

Post by stevenh » 23 Nov 2006 04:56

Yah huh... I have been entirely slack lately... I've found that I can draw with one hand though...
I think I need some darker wood textures (pixelling was never my thing) but I've always wanted the quieter-suburban-mountain-rural stations...
WIP.
Attachments
Too much pine?
Too much pine?
japrural.png (27.61 KiB) Viewed 27821 times

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 23 Nov 2006 05:10

I don't know what those look like in real life, having not been to rural Japan recently, but they do look sharp. Glad to hear you're feeling able to draw again!
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 14 Dec 2006 02:52

Any news?

Well, I've got a little, two bugs in the trains GRF I haven't seen reported.

(1) The heavyweight mega-freight car's capacity is 150 crates of goods, but in the New Trains menu, it says 75.

(2) The Shinkansen engine loads and unloads its 30 passengers instantaneously, unlike other passenger carriers that load and unload five at a time.

Anything else going?
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
WWTBAM
Moderator
Moderator
Posts: 3682
Joined: 02 Apr 2005 07:01
Location: Sydney NSW Antipodea
Contact:

Post by WWTBAM » 14 Dec 2006 06:45

about where the tracks should i go, now that i think about it, they belong with the trains as the user will have to dl an extra file to get them which in turn makes it harder for a begginer.
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/

User avatar
Death
Tycoon
Tycoon
Posts: 992
Joined: 02 Aug 2005 13:00
Location: Jerusalem, Israel

Post by Death » 17 Dec 2006 18:47

krtaylor wrote:Any news?
Sure!
Check the Japanese stations' file out:
Attachments
jpstats.zip
Japanese Stations v1.0 (DOS)
(76.57 KiB) Downloaded 993 times
jpstatsw.zip
Japanese Stations v1.0 (windows)
(76.57 KiB) Downloaded 5017 times
Last edited by Death on 12 Apr 2007 09:03, edited 1 time in total.

Aegir
Tycoon
Tycoon
Posts: 2753
Joined: 09 Feb 2004 10:02
Contact:

Post by Aegir » 18 Dec 2006 03:11

Death wrote:
krtaylor wrote:Any news?
Sure!
Check the Japanese stations' file out:
Wow! Those are quite nice! I was worried that you weren't going to do a very good job on them (Call it residual angst from having the station set stolen from under me :lol:), but I really like how they've turned out! Well done!
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!

User avatar
Death
Tycoon
Tycoon
Posts: 992
Joined: 02 Aug 2005 13:00
Location: Jerusalem, Israel

Post by Death » 19 Dec 2006 07:32

Thanks, even I didn't think that I will succeed.

Post Reply

Return to “Graphics Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests