Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Sun Dec 16, 2018 12:21 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 4530 posts ]  Go to page Previous 1134 135 136 137 138227 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 29, 2006 10:41 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Mon Feb 09, 2004 10:02 am
Posts: 2732
Go for it, but just remember, if you can draw the station so that it's one recognisable element that can be mixed with a set of other platforms, say, Sanchimaru's existing Japanese stations, then it'll be a lot more flexible for the player, and a hell of a lot easier to code ;).

_________________
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 29, 2006 11:55 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Jul 07, 2006 9:34 am
Posts: 1389
Skype: toni_babelony
Location: Sagamihara-shi, Japan
Aegir wrote:
Go for it, but just remember, if you can draw the station so that it's one recognisable element that can be mixed with a set of other platforms, say, Sanchimaru's existing Japanese stations, then it'll be a lot more flexible for the player, and a hell of a lot easier to code ;).


Of course, but methinks the station will be approx. 2x10 tiles... It's a quite large station you know...

Maybe I can try to make a smaller station like Nara, JR Nikko and Tobu Nikko. Stations are shown in respective order below:

Image
Nara

Image
JR Nikko

Image
Tobu Nikko

_________________
Retired JapanSet developer and creator of TIAS.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 16, 2006 1:56 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Feb 07, 2003 1:58 am
Posts: 11773
Location: Washington DC, USA
<bump>
Anybody home? :P

_________________
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 16, 2006 7:43 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Feb 05, 2004 10:39 pm
Posts: 1542
Location: Kobe, Japan
ah yes, yes, by the way!

While I was on vacation gl2 sent me the new version of the trains GRF:

and we have Death working on the stations and Aegir on the Scenery

my next aim is to make an improved version of trees and maybe add some more houses.
I also wanted to work on some new trains, but I have to find the information and specs for them first.


Attachments:
jpsetw.grf [1.58 MiB]
Downloaded 3542 times

_________________
Image Image
Image New game intro
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 16, 2006 10:08 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Feb 07, 2003 1:58 am
Posts: 11773
Location: Washington DC, USA
Now that's great news! Is this one perhaps ready for an official public release? But I suppose we need the DOS version of it before we can announce it, is there any way to get that?

_________________
Development Projects Site:

http://www.as-st.com/ttd

Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 17, 2006 12:13 am 
Offline
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 5:07 am
Posts: 759
Location: Canberra, Australia
Darn, no Kiraras in that GRF.
Oh wells....
To everyone here, I haven't had a chance to touch GRF coding on the Trams due to hideously broken limbs as of late...
So, anyone is welcome to hack the GRFs I posted here, or leave me to work on them when I can sit in front of a computer for longer periods of time. :evil:

_________________
Image
Model Trains, DCC, Photography, Homebrew DCC Booster + Computer Interface


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 17, 2006 12:28 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Feb 05, 2004 10:39 pm
Posts: 1542
Location: Kobe, Japan
stevenh, I just visited your site! :shock:
I hope you get well soon and that you can fully recover that arm.

About the DOS version, I'll ask gl2, that should be easy.

_________________
Image Image
Image New game intro


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 23, 2006 1:49 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Feb 07, 2003 1:58 am
Posts: 11773
Location: Washington DC, USA
How's the scenery coding coming?

_________________
Development Projects Site:

http://www.as-st.com/ttd

Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 15, 2006 5:58 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Mon Feb 09, 2004 10:02 am
Posts: 2732
Drew and coded support for Maglev tracks in the jpset landscape. Has no effect on Shinkansen if the jpset trains are added after the landscape in the newgrf config. If I could move the shinkansen tracks into the landscape .grf rather than it sitting in the vehicles .grf, I could make it parameter controlled.

Why did I do this? Well, I got sick to death of the temperate ttd grass in my UKRS game. You can figure the rest out :)

I'm also doing all sorts of minor tweaks to the jpset buildings .grf. I'll make releases at about the same time I make releases for all sorts of other projects of mine, about when GRFMaker supports callback 143, and I then get off my lazy arse and polish my projects off.

But for now here's a screeny of the work:


Attachments:
maglev.png
maglev.png [ 30.29 KiB | Viewed 27102 times ]

_________________
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 16, 2006 2:53 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Feb 07, 2003 1:58 am
Posts: 11773
Location: Washington DC, USA
Personally I find the maglev tracks to be very ugly and I don't use them, but I know others like them. I'm not sure where the Shinkansen tracks logically belong; they were in the trains GRF at first because originally that's all there was, but now that we have a Japanese-landscape GRF, I suppose it might make sense to move them there. Does anybody else have an opinion?

_________________
Development Projects Site:

http://www.as-st.com/ttd

Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 16, 2006 3:06 am 
Offline
President
President
User avatar

Joined: Wed Apr 27, 2005 10:44 pm
Posts: 931
I think they work well in the train GRF, seeing that only the JPSet uses the Shinkansen tracks. The CanSet does exactly the same with the narrow gauge tracks - though those too exist as their own .grf. However, I thought that Sanchi's high-speed rails were supposed to be used as shinkansen tracks. All in all, it's quite confusing and does need simplification. I say keep it in the JPSet .grf.

By the way, where is Sanchi?

_________________
Canadian Stations Set North American City Set North American Roads Set North American Industry Set Tropic Refurbishment Set


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 16, 2006 3:20 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Feb 07, 2003 1:58 am
Posts: 11773
Location: Washington DC, USA
Sanchimaru has been doing some travelling, I believe.

Concerning the two styles of Shinkansen tracks, I thought the consensus was to include both of them, and allow a parameter-based selection. So actually, we could just include the maglev-style tracks, and support three choices - nothing wrong with offering options! But whoever is doing this, needs to make sure to code it so that BOTH the monorail and maglev tracks are replaced - I mean, so it'll work regardless of how the player has the maglev/monorail switch set.

_________________
Development Projects Site:

http://www.as-st.com/ttd

Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 16, 2006 6:41 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Apr 02, 2005 7:01 am
Posts: 3679
Location: Sydney NSW Antipodea
I think either the landscape grf, or there own grf, maybe a grf containing all the dirrerent type of tracks there are. :P

_________________
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 23, 2006 4:56 am 
Offline
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 5:07 am
Posts: 759
Location: Canberra, Australia
Yah huh... I have been entirely slack lately... I've found that I can draw with one hand though...
I think I need some darker wood textures (pixelling was never my thing) but I've always wanted the quieter-suburban-mountain-rural stations...
WIP.


Attachments:
File comment: Too much pine?
japrural.png
japrural.png [ 27.61 KiB | Viewed 26789 times ]

_________________
Image
Model Trains, DCC, Photography, Homebrew DCC Booster + Computer Interface
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 23, 2006 5:10 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Feb 07, 2003 1:58 am
Posts: 11773
Location: Washington DC, USA
I don't know what those look like in real life, having not been to rural Japan recently, but they do look sharp. Glad to hear you're feeling able to draw again!

_________________
Development Projects Site:

http://www.as-st.com/ttd

Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 14, 2006 2:52 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Feb 07, 2003 1:58 am
Posts: 11773
Location: Washington DC, USA
Any news?

Well, I've got a little, two bugs in the trains GRF I haven't seen reported.

(1) The heavyweight mega-freight car's capacity is 150 crates of goods, but in the New Trains menu, it says 75.

(2) The Shinkansen engine loads and unloads its 30 passengers instantaneously, unlike other passenger carriers that load and unload five at a time.

Anything else going?

_________________
Development Projects Site:

http://www.as-st.com/ttd

Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 14, 2006 6:45 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Apr 02, 2005 7:01 am
Posts: 3679
Location: Sydney NSW Antipodea
about where the tracks should i go, now that i think about it, they belong with the trains as the user will have to dl an extra file to get them which in turn makes it harder for a begginer.

_________________
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 17, 2006 6:47 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Aug 02, 2005 1:00 pm
Posts: 992
Location: Jerusalem, Israel
krtaylor wrote:
Any news?
Sure!
Check the Japanese stations' file out:


Attachments:
File comment: Japanese Stations v1.0 (DOS)
jpstats.zip [76.57 KiB]
Downloaded 955 times
File comment: Japanese Stations v1.0 (windows)
jpstatsw.zip [76.57 KiB]
Downloaded 4942 times

_________________
Death

Spain set - taster 1.24v - Japanese Station Set - Tropic Refurbishment Set


Last edited by Death on Thu Apr 12, 2007 9:03 am, edited 1 time in total.
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Dec 18, 2006 3:11 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Mon Feb 09, 2004 10:02 am
Posts: 2732
Death wrote:
krtaylor wrote:
Any news?
Sure!
Check the Japanese stations' file out:


Wow! Those are quite nice! I was worried that you weren't going to do a very good job on them (Call it residual angst from having the station set stolen from under me :lol:), but I really like how they've turned out! Well done!

_________________
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Dec 19, 2006 7:32 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Aug 02, 2005 1:00 pm
Posts: 992
Location: Jerusalem, Israel
Thanks, even I didn't think that I will succeed.

_________________
Death

Spain set - taster 1.24v - Japanese Station Set - Tropic Refurbishment Set


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4530 posts ]  Go to page Previous 1134 135 136 137 138227 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.