"Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Talk about the new mobile version of Transport Tycoon (for iOS and Android) released in 2013.
Post Reply
User avatar
Zhall
Tycoon
Tycoon
Posts: 1244
Joined: 17 Jul 2007 01:36
Skype: moonray_zdo
Location: Teh matrix, duh.
Contact:

"Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by Zhall » 03 Oct 2013 06:12

I'm an hour away from being able to get it, but it seems a lot like its just locomotion labeled as transport tycoon?

I guess ill have to find out?

User avatar
Roman
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 312
Joined: 12 Oct 2003 17:16
Location: Switzerland
Contact:

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by Roman » 03 Oct 2013 08:52

It's true, it's Locomotion with TTD music and touchscreen interface. However, I wouldn't call it "Locomotion labeled as Transport Tycoon". Locomotion was pretty likely meant to be TT2 but had to be named differently due to trademark issues (http://www.tt-forums.net/viewtopic.php? ... 4#p1087424)...
Image

TinyMusic
Tycoon
Tycoon
Posts: 1423
Joined: 02 Feb 2013 02:03

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by TinyMusic » 03 Oct 2013 09:04

I think of it as Sawyer or the developing team having another attempt at making Locomotion from scratch (apart from the graphics, unless they add new stuff), especially since the game is going to be played on a touchscreen device
Formerly known as UseYourIllusion.
Java Scenario Found Here - Version 2 out
[tweɪ̂ pû tɕʰì wɔ̀ mǐlɤ lû tɕʰìŋ nì pɑ́ŋmɑ̌ŋ]

User avatar
kamnet
Moderator
Moderator
Posts: 6814
Joined: 28 Sep 2009 17:15
Location: Eastern KY
Contact:

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by kamnet » 03 Oct 2013 16:42

At the very least, Mr. Sawyer is using these graphics since he owns them and it required $0 hire somebody to create them. Perhaps, at the very most, we know for sure which graphical style Mr. Sawyer prefers.

User avatar
Seelenquell
Tycoon
Tycoon
Posts: 1888
Joined: 16 Oct 2004 13:42
Location: C:\

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by Seelenquell » 12 Oct 2013 19:00

CS may own the graphics but he never made them. ;)

Btw i'm playing a sometimes buggy locomotion mobile. How cool's that? Now i wait for someone creating locotool for the mobile versions :D
I like it on my ipad. On my s3 i never tried that. But i like the mobile version very much. Cant wait to import my models there.

SQ
i did all models/renderings/textures myself. no conversions.

seelenquell.pytalhost.com has been reactivated from 16/07/28 till 18/05/31.. now it´s deactivated. at least there..
new URL is: http://seelenquell.125mb.com

oboka
Engineer
Engineer
Posts: 91
Joined: 05 Jul 2004 09:13
Location: Barcelona

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by oboka » 13 Oct 2013 07:47

I installed Locomotion yesterday and I think it is far better done than this one. The attention to detail in Locomotion is incredible for a one developer game. I really don't know why they decided to keep this graphics. Look dated and boring and when zooming in pixels are so great that you can't tell what you are seeing.

K.Y.Chung
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 350
Joined: 03 Oct 2009 09:30
Contact:

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by K.Y.Chung » 15 Oct 2013 14:19

Seelenquell wrote:CS may own the graphics but he never made them. ;)

Btw i'm playing a sometimes buggy locomotion mobile. How cool's that? Now i wait for someone creating locotool for the mobile versions :D
I like it on my ipad. On my s3 i never tried that. But i like the mobile version very much. Cant wait to import my models there.

SQ
I really hope there will be someone would like to develop such tools for compiling addons for TTM, but it is not that likely to happen I afraid :cry: Another problem is there is no scenario editor in the game, a new savegame editor is also needed.
Visit Nanyue Express for my railway car drawings

User avatar
Seelenquell
Tycoon
Tycoon
Posts: 1888
Joined: 16 Oct 2004 13:42
Location: C:\

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by Seelenquell » 16 Oct 2013 10:20

oboka wrote:I installed Locomotion yesterday and I think it is far better done than this one. The attention to detail in Locomotion is incredible for a one developer game. I really don't know why they decided to keep this graphics. Look dated and boring and when zooming in pixels are so great that you can't tell what you are seeing.
i think it´s better/cheaper to use graphics that exist than to create new ones.. maybe CS wanted them to use these.. i don´t know. it´s also a matter of the graphics-engine to use. and the code CS wrote for locomotion just used (t)his engine. why bother to make a new one when you already have one?
K.Y.Chung wrote:...*snip* Another problem is there is no scenario editor in the game, a new savegame editor is also needed.
you can always mail the developers over at transporttycoon.com :) i know that a large group of people wants to have a sandbox-mode. a scenario-editor than would be a must-have. who knows? maybe we would get one when the time has come?


SQ
i did all models/renderings/textures myself. no conversions.

seelenquell.pytalhost.com has been reactivated from 16/07/28 till 18/05/31.. now it´s deactivated. at least there..
new URL is: http://seelenquell.125mb.com

User avatar
WWTBAM
Moderator
Moderator
Posts: 3682
Joined: 02 Apr 2005 07:01
Location: Sydney NSW Antipodea
Contact:

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by WWTBAM » 16 Oct 2013 11:34

Seelenquell wrote:
oboka wrote:I installed Locomotion yesterday and I think it is far better done than this one. The attention to detail in Locomotion is incredible for a one developer game. I really don't know why they decided to keep this graphics. Look dated and boring and when zooming in pixels are so great that you can't tell what you are seeing.
i think it´s better/cheaper to use graphics that exist than to create new ones.. maybe CS wanted them to use these.. i don´t know. it´s also a matter of the graphics-engine to use. and the code CS wrote for locomotion just used (t)his engine. why bother to make a new one when you already have one?
K.Y.Chung wrote:...*snip* Another problem is there is no scenario editor in the game, a new savegame editor is also needed.
you can always mail the developers over at transporttycoon.com :) i know that a large group of people wants to have a sandbox-mode. a scenario-editor than would be a must-have. who knows? maybe we would get one when the time has come?


SQ
I think once most of the realy annoying bugs are gone, we will see a scenario editor. They have not said no to all the requests for one.
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/

User avatar
Zhall
Tycoon
Tycoon
Posts: 1244
Joined: 17 Jul 2007 01:36
Skype: moonray_zdo
Location: Teh matrix, duh.
Contact:

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by Zhall » 19 Oct 2013 05:49

Locomotion- [no mods]
  • Breakdowns ruin any idea of having a "network"
  • Path finding is substandard
  • No ability to clone or share orders
TT2013-
  • Breakdowns ruin any idea of having a "network"
  • Path finding is substandard
  • No ability to clone or share orders
  • Routing a train is really painful
  • The interface is overwhelming
  • With just 3 trains, it starts to lag (the animation at least)
So it isn't just locomotion repackaged, it's locomotion with added "benefits"?

EDIT: Thanks
Last edited by Zhall on 20 Oct 2013 23:28, edited 2 times in total.

maquinista
Tycoon
Tycoon
Posts: 1809
Joined: 10 Jul 2006 00:43
Location: Spain

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by maquinista » 20 Oct 2013 17:24

Sapphire united wrote:Locomotion- [no mods]
  • Breakdowns ruin any idea of having a "network"
  • Path finding is substandard
  • No ability to clone or share orders
TT2013-
  • Breakdowns ruin any idea of having a "network"
  • Path finding is substandard
  • No ability to clone or share orders
  • Routing a train is really painful
  • The interface is overwhelming
  • With just 3 trains, it starts to lag (the animation at least)
So it isn't just locomotion repackaged, it's locomotion with added "benefits"?

EDIT: I dont understand the list system.
Remove the "=" sign.
Sorry if my english is too poor, I want learn it, but it isn't too easy.[/list][/size]

K.Y.Chung
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 350
Joined: 03 Oct 2009 09:30
Contact:

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by K.Y.Chung » 24 Oct 2013 04:39

Sapphire united wrote:Locomotion- [no mods]
  • Breakdowns ruin any idea of having a "network"
  • Path finding is substandard
  • No ability to clone or share orders
TT2013-
  • Breakdowns ruin any idea of having a "network"
  • Path finding is substandard
  • No ability to clone or share orders
  • Routing a train is really painful
  • The interface is overwhelming
  • With just 3 trains, it starts to lag (the animation at least)
So it isn't just locomotion repackaged, it's locomotion with added "benefits"?

EDIT: Thanks
Pathfinding has been buggy since TTO :lol: Of course I know pathfinding has never been an easy thing, especially in the presence of signaling, which is quite unique among similar games.
Visit Nanyue Express for my railway car drawings

User avatar
siu238X
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 323
Joined: 13 Sep 2004 18:54
Location: Hong Kong, China

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by siu238X » 12 Nov 2013 02:01

K.Y.Chung wrote:
Of course I know pathfinding has never been an easy thing,
especially in the presence of signaling, which is quite unique among similar games.
Well, when Sid Meier introduced signals to his newest RRT game (Sid Meier's Railroad),
his game became an instant rubbish IMHO.
I think that illustrates how difficult path-finding is with signals involved.

The OpenTTD developing community had surely done a superb job.
Image Image
Image Image
Image Image

lukasz1985
Route Supervisor
Route Supervisor
Posts: 429
Joined: 27 Mar 2013 08:58
Location: Strumien

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by lukasz1985 » 28 Nov 2013 16:38

This is a scam, only to get into your pockets. It's not worth what it is.

User avatar
kamnet
Moderator
Moderator
Posts: 6814
Joined: 28 Sep 2009 17:15
Location: Eastern KY
Contact:

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by kamnet » 28 Nov 2013 23:39

You mean, you're not playing Transport Tycoon to help cure cancer???

8o

I've been duped!

;(

User avatar
wallyweb
Tycoon
Tycoon
Posts: 5545
Joined: 27 Nov 2004 15:05
Location: Canada

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by wallyweb » 06 Dec 2013 09:47

kamnet wrote:You mean, you're not playing Transport Tycoon to help cure cancer???
Didn't you read the fine print in the product monograph?
Transport Tycoon is a class 1 addictive substance. It has been seen to be more addictive than a "bet you can't eat just one" bag of chips (aka "crisps"). It is available in a variety of forms with each more addicitve than the former. There is no known cure other than the unreliable "cold turkey" program induced by a power outage or a failed hard drive after which severe withdrawal symptoms appear and can only be alleviated with a rapid reintroduction of the substance.
:P

lukasz1985
Route Supervisor
Route Supervisor
Posts: 429
Joined: 27 Mar 2013 08:58
Location: Strumien

Re: "Transport Tycoon" Just locomotion repackaged?

Post by lukasz1985 » 06 Dec 2013 11:21

How can possibly anybody cure a cancer by paying $40 or whatever only to get a ported game? Maybe if the profit goes to charity that would be true.

Post Reply

Return to “Transport Tycoon (2013)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests