Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Thu Apr 26, 2018 3:34 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: Recording TT2013
PostPosted: Tue Oct 01, 2013 3:03 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Jul 17, 2007 1:36 am
Posts: 1244
Skype: moonray_zdo
Location: Teh matrix, duh.
I am wondering, what are some good ways to record on mobile? Or perhaps this game will be able to be emulated?

Thinking of making a lets play series, or more of a tips and tricks series for TT2013, modeled around the success of my tutorial series of openttd.

I have an old DroidX that could be rooted, so that is also an option.

_________________
Formerly known as Sapphire United.

Learn Openttd
Learn Planetary Annihilation
Learn Orbit
Whose poo?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Tue Oct 01, 2013 8:33 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Mar 22, 2012 11:10 am
Posts: 3417
Location: West Java
You can emulate running .apks on Windows on an emulator. Either way you can also emulates Android OS runs on your PC, so probably you'd do that. AFAIK until today, I don't know of any apps that can record the screens of Android, with or without root. Some apps provide you a way to manage your device from PC, including seeing it's current screen activity, but I don't know whether the app also provice recordings. An example of this is AirDroid - no root needed.

The mentioned emulators are in one if the thread in this subforum.

Anyway, you can always search on [enter fhe search engine name] or over http://forum.xda-developers.com .

_________________
Officially "away" somewhere for years !

YNM = yoursNotMine - Don't get it ?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Tue Oct 01, 2013 1:46 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Oct 22, 2005 4:05 pm
Posts: 2544
Location: Chesterfield, England
There aren't really any Android screen recorders (that i've seen) that will let you record your tablet/mobile screen at full quality / 30fps. Due to the way that Android works (it writes directly to the framebuffer, unlike most modern OSes) it can be quite difficult to capture the screen unless you have special hardware to do so. Your best bet by far will be to emulate it on PC using Bluestacks or Genymotion (http://www.genymotion.com/) and record that like you normally would with FRAPS or whatever.

_________________
JontySewell.net | twitter | last.fm | tumblr | YouTube | RaW 1251AM


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Wed Oct 02, 2013 12:17 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Jul 17, 2007 1:36 am
Posts: 1244
Skype: moonray_zdo
Location: Teh matrix, duh.
So I buy the app on the market and transfer it to my PC or something? How does that work?

_________________
Formerly known as Sapphire United.

Learn Openttd
Learn Planetary Annihilation
Learn Orbit
Whose poo?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Wed Oct 02, 2013 2:37 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Sun Dec 16, 2007 10:24 pm
Posts: 1639
Location: Idaho, USA
Sapphire united wrote:
So I buy the app on the market and transfer it to my PC or something? How does that work?

Buy it, download the .apk, transfer .apk to computer, something like that. May or may not require rooting your device.

_________________
Eyecandy Road Vehicles | Fake Subways | Supercheese's NewObjects

"Fashions and cultures change, but steam trains shall always be majestic."
-Professor Hershel Layton


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Wed Oct 02, 2013 4:19 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Jul 17, 2007 1:36 am
Posts: 1244
Skype: moonray_zdo
Location: Teh matrix, duh.
Could I perhaps use

https://play.google.com/store/apps/deta ... ctor&hl=en

_________________
Formerly known as Sapphire United.

Learn Openttd
Learn Planetary Annihilation
Learn Orbit
Whose poo?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Wed Oct 02, 2013 4:38 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Sun Dec 16, 2007 10:24 pm
Posts: 1639
Location: Idaho, USA
Perhaps, the only real way to know is to try it out, of course.

_________________
Eyecandy Road Vehicles | Fake Subways | Supercheese's NewObjects

"Fashions and cultures change, but steam trains shall always be majestic."
-Professor Hershel Layton


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Wed Oct 02, 2013 10:41 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Mar 22, 2012 11:10 am
Posts: 3417
Location: West Java
Sapphire united wrote:
So I buy the app on the market and transfer it to my PC or something? How does that work?

There's a high probability that you'd be able to see the .apk if your device is rooted. Using a deodexed ROM, this would also includes all data made by the application. You might want to try that...

EDIT : or alternatively you can try these methods. Of course it requires root...

_________________
Officially "away" somewhere for years !

YNM = yoursNotMine - Don't get it ?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Thu Oct 03, 2013 6:02 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Jul 17, 2007 1:36 am
Posts: 1244
Skype: moonray_zdo
Location: Teh matrix, duh.
I just tried it with Angry birds with APK extractor and genymotion and it works just fine, frame rate is from 20-40, unplayable uncompressed, but once you compress it into .mov its just fine.

I'd post a link to the video, but we all know what would happen. You can find my channel below VVVV

_________________
Formerly known as Sapphire United.

Learn Openttd
Learn Planetary Annihilation
Learn Orbit
Whose poo?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Thu Oct 03, 2013 10:56 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Mon Dec 26, 2005 8:19 pm
Posts: 17088
Location: Harringay, North London
Maybe you could just link to your channel rather than bitching and moaning dear ;)

_________________
Albion: A fictional Britain

Official TT-Dave Fan Club
Dave's Screenshot Thread! - Flickr


Why be a song when you can be a symphony? r is a...


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Sat Oct 05, 2013 5:27 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Jul 17, 2007 1:36 am
Posts: 1244
Skype: moonray_zdo
Location: Teh matrix, duh.
Got it for S3, apk extractor failed, so now I have to root

_________________
Formerly known as Sapphire United.

Learn Openttd
Learn Planetary Annihilation
Learn Orbit
Whose poo?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Sun Oct 06, 2013 12:38 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Mar 22, 2012 11:10 am
Posts: 3417
Location: West Java
Sapphire united wrote:
Got it for S3, apk extractor failed, so now I have to root

Wait, apk extractor doesn't need root ? Sounds awfully silly...

_________________
Officially "away" somewhere for years !

YNM = yoursNotMine - Don't get it ?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Sun Oct 06, 2013 1:13 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Jul 17, 2007 1:36 am
Posts: 1244
Skype: moonray_zdo
Location: Teh matrix, duh.
No no no, I need to root to use a screen recorder.

Finding a root is proving difficult.

Edit: I was able to download it with Genymotion after I bought it on the play store, but it wont download the 100mb data package.

APK extractor says the TransportTycoon APK is 11.6MB, while from the application manager via settings it is...

Total --- 188MB
App --- 24MB
USB storage app -- 123MB
Data --- 40MB (that's the size of one save?)
SD card --- 864 KB

Yet from Genymotion it reads as...

Total --- 24.13MB
App --- 24.12MB
USB storage app -- 0MB
Data --- 4KB
SD card --- 0 KB

Is my emulated device just missing an SD card or something?

And yes you can register emulated devices as a device you own on the play store.

Edit 2:

Genymotion checking directly after install..

Total --- 147MB
App --- 24.12MB
USB storage app -- 123MB
Data --- 4KB
SD card --- 0 KB

For some reason uninstalling it and reinstalling it made it download the entire game..

Galaxy Nexus 4.1.1: When I try to run the game it tries to load then crashes promptly.
Galaxy S4 HTC One Xperia Z - 4.2.2 - Goes to gray screen.

Im so close to being able to spam the forums with.. I mean record TT2013! :D

EDIT 3: Tried installing the latest SDK's 4.0.0+, still just going to a gray screen.

_________________
Formerly known as Sapphire United.

Learn Openttd
Learn Planetary Annihilation
Learn Orbit
Whose poo?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Mon Oct 07, 2013 5:43 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Jul 17, 2007 1:36 am
Posts: 1244
Skype: moonray_zdo
Location: Teh matrix, duh.
So I just spent an hour trying to get Bluestacks to work.

1. It keeps saying my device isnt compatible, yet i can download it on my phone
2. It wont let me cloud connect, which would allow me to push my apps from my phone to my computer.


They really didnt make this game very recording friendly

_________________
Formerly known as Sapphire United.

Learn Openttd
Learn Planetary Annihilation
Learn Orbit
Whose poo?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Mon Oct 07, 2013 6:41 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Mar 22, 2012 11:10 am
Posts: 3417
Location: West Java
FYI, .apks are just a version of a .zip / rar / tar file : this can be proven by using WinRAR or WinZIP, or other similiar application to open them. At least I can see their guts using Root Browser...

Sapphire united wrote:
APK extractor says the TransportTycoon APK is 11.6MB

This is the installer, not the whole installation. Either that or APK extractor doesn't work well. I'd use ES File Explorer, using their "backup" option.

Sapphire united wrote:
from the application manager via settings

Total --- 188MB
App --- 24MB
USB storage app -- 123MB
Data --- 40MB (that's the size of one save?)
SD card --- 864 KB

On your device ? Then that's all.

Sapphire united wrote:
Yet from Genymotion it reads as...

Total --- 24.13MB
App --- 24.12MB
USB storage app -- 0MB
Data --- 4KB
SD card --- 0 KB

They haven't downloaded the "junk", ie. the whole thing.

Sapphire united wrote:
Genymotion checking directly after install

Total --- 147MB
App --- 24.12MB
USB storage app -- 123MB
Data --- 4KB
SD card --- 0 KB

That's teh correct installation. Good Job !

Sapphire united wrote:
Galaxy Nexus 4.1.1: When I try to run the game it tries to load then crashes promptly.
Galaxy S4 HTC One Xperia Z - 4.2.2 - Goes to gray screen.
EDIT 3: Tried installing the latest SDK's 4.0.0+, still just going to a gray screen.

What do you mean by them ? ROMs ? Also, the latest Google's SDK would be API level 18 (4.3), but I don't quite get what you mean, maybe AOSP ?

Sapphire united wrote:
So I just spent an hour trying to get Bluestacks to work.

1. It keeps saying my device isnt compatible, yet i can download it on my phone
2. It wont let me cloud connect, which would allow me to push my apps from my phone to my computer.

They really didn't make this game very recording friendly

Probably due to the facts that Google is protecting paid apps from things like this. I'm not sure through...

Have you tried to install them on Genymotion via ADB ? Altough I do know how "dirty" it's going to be...

_________________
Officially "away" somewhere for years !

YNM = yoursNotMine - Don't get it ?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Mon Oct 07, 2013 8:12 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Jul 17, 2007 1:36 am
Posts: 1244
Skype: moonray_zdo
Location: Teh matrix, duh.
You dont even need ADB to install on genymotion, it does it directly from the app store.

ADB does work though.

It would make sense that google is prohibiting Bluestacks, but wtf I paid for the damn app, I should be able to use it wherever i want.

We mustn't give up, there must be SOME way to record this blasted game.

_________________
Formerly known as Sapphire United.

Learn Openttd
Learn Planetary Annihilation
Learn Orbit
Whose poo?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Mon Oct 07, 2013 8:33 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Mar 22, 2012 11:10 am
Posts: 3417
Location: West Java
Well, then recording them as you plays it on an Android emulator... Either that or you can try to de-assemble your phone and get the damned screen out.

(i never recommend it i never recommend it i never recommend iiit)

_________________
Officially "away" somewhere for years !

YNM = yoursNotMine - Don't get it ?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Mon Oct 07, 2013 1:52 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Nov 27, 2004 3:05 pm
Posts: 5173
Location: Canada
YNM wrote:
Either that or you can try to de-assemble your phone and get the damned screen out.
Phones have screens? :?

Attachment:
150_head_on_small.png
150_head_on_small.png [ 17.05 KiB | Viewed 4904 times ]

_________________
wallyweb on tt-forums: Screenshots - Projects - Releases
wallyweb on Simuscape: Projects - Releases
Other Stuff: TTDPatch 2.6 "Nightly" download - cirdan's OpenTTD branch (New Map Features)
Screenshot Of The Month Contest Winner: August 2015 - Tied May 2016 - January 2018


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Mon Oct 07, 2013 2:03 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:15 pm
Posts: 6041
Location: Eastern KY
wallyweb wrote:
YNM wrote:
Either that or you can try to de-assemble your phone and get the damned screen out.
Phones have screens? :?
The smart ones do, anyhow.

_________________
Do you like drones, quadcopters & flying toys? Check out Drone Strike Force!
Image

Base Music Sets: OpenMSX | Scott Joplin Anthology | Traditional Winter Holiday Music | Modern Motion Music
Other Projects: 2CC Trams | Modern Waypoints | Sprite Sandbox & NewGRF Releases | Ideabox | Town Names | Isle of Sodor Scenario | Random Sprite Repository
Misc Topics: My Screenshots | Forgotten NewGRFs | Unfinished Graphics Sets | Stats Shack | RoadTypes?


Top
   
 Post subject: Re: Recording TT2013
PostPosted: Mon Oct 07, 2013 6:04 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Nov 27, 2004 3:05 pm
Posts: 5173
Location: Canada
kamnet wrote:
wallyweb wrote:
YNM wrote:
Either that or you can try to de-assemble your phone and get the damned screen out.
Phones have screens? :?
The smart ones do, anyhow.
A display does not a smart phone make.
A smart phone would intuitively know my preferences, then it would ring up the App Store, order my favourite game, install it, play it and finally ring me up to let me know whether I lose or win. :mrgreen: Now that's a smart phone. :D

_________________
wallyweb on tt-forums: Screenshots - Projects - Releases
wallyweb on Simuscape: Projects - Releases
Other Stuff: TTDPatch 2.6 "Nightly" download - cirdan's OpenTTD branch (New Map Features)
Screenshot Of The Month Contest Winner: August 2015 - Tied May 2016 - January 2018


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.