[WIP] Robot Rail Cars (RC1 INSIDE! incl. new WASTE industry)

Discuss, get help with, or post new modifications, graphics or related tools for Locomotion in this forum.

Moderator: Locomotion Moderators

Would it be nice to have Rail Cars in the Game?

Nice idea
81
86%
Not so good
4
4%
Stupid idea
9
10%
 
Total votes: 94

Loewe13
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 217
Joined: 25 Sep 2004 15:18
Location: Germany

[WIP] Robot Rail Cars (RC1 INSIDE! incl. new WASTE industry)

Post by Loewe13 »

What do you think of robot rail cars for Locomotion?
Because after 2010 it would be nice to have more choices than only the normal transport systems.
A rail car would be a containerwagon as big as a CE2/2 Tram and would carry about 50-100 units of each cargo and would drive on its own, so without a locomotive.
but remember, rail cars need other track designs than all others because each rail car only needs one square, but you can couple them and then they would be long enough for normal track designs.


Because of the positive responce, I made a Rail Cars Beta with the following Rail Car Types:
-CHEMICALS & OIL RAIL CAR
-GRAIN & COAL & IRONORE RAIL CAR
-PAPER & LUMBER & STEEL RAIL CAR
-FOOD & GOODS RAIL CAR
-PASSENGERS RAIL CAR
-LIVESTOCK RAIL CAR
-MAIL RAIL CAR
Additional:
Own bridgetype
Own stationtype
Own signals (1 colorlight 1 semaphone)
Own houses (RRC 1-7) Producing waste
Own industry (Waste Processing Plant - accepts waste and produces chemicals)

Comming Soon:
MORE MORE MORE

Track can be crossed with every other tracks, and the Rail Cars Track can be combined with the normal Railway Track but than you cannot place any signals or stations on this combined part of track.

In Beta 3 some vehicles halted when climbing a hill, now there is a HELP RAIL which you can build on the slopes, so that the RRCs will not stop and drive up the hill with full speed. because of that help rail you can save money when you dont need the Help Rail by not building it :D
Also updated is that there is a Mail Car

Waste Containers are displayed as red barrels.

if you wanna transport waste you better start in the year 2020 because the houses which produce it, are build about 2015-2020. and also produce very large amounts of passengers.


HAVE FUN :D


PS: be careful with the RRC houses they expand expotencialy when laying a road near to them
Attachments
RRC RC1.zip
The Robot Rail Cars version RC1 (all files needed are included (also the mars terrain files)
(462.11 KiB) Downloaded 1314 times
Robot Rail Cars Example Szenario.zip
Example szenario to test all rail cars
(247.11 KiB) Downloaded 1061 times
RRC RC1 Pics.zip
the screenshots
(1.01 MiB) Downloaded 1320 times
Last edited by Loewe13 on 07 Mar 2005 20:18, edited 6 times in total.
User avatar
Illegal_Alien
Tycoon
Tycoon
Posts: 7824
Joined: 29 Sep 2004 20:07
Location: Kingdom of Far Far Away
Contact:

Post by Illegal_Alien »

I cant follow you ?
Loewe13
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 217
Joined: 25 Sep 2004 15:18
Location: Germany

Post by Loewe13 »

What i mean are a kind of robotwagons, they have their own engine, can carry an amount of cargo or passengers and drive automaticaly like a big train. you can use them one by one or couple them together and transport very big amounts of cargo.
and they are each as small as the CE2/2 Tram
thompson_fan
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 164
Joined: 18 Dec 2004 10:23

Post by thompson_fan »

for passengers and mail this is a good idea. however it's not a good idea for frieght as longer trains are more profitable for frieght.
Raptor
Loewe13
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 217
Joined: 25 Sep 2004 15:18
Location: Germany

Post by Loewe13 »

if you couple them you can have a railcar train of 19 railcars in a 16 field long station so also big amounts of freight are possible (19*75=1425t freight) that should be enough ;-)
User avatar
Mr. X
Tycoon
Tycoon
Posts: 11501
Joined: 20 Sep 2004 22:45
Location: Black Mesa Research Facility - New Mexico
Contact:

Post by Mr. X »

railcars = roboroamers :D
Image
Authority is something you deserve, not something you impose. -Wile E. Coyote (TT-Forums member)
Loewe13
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 217
Joined: 25 Sep 2004 15:18
Location: Germany

Post by Loewe13 »

This evening Beta 3 will be published by me, you will enjoy it ;-)

PS: Sorry that Beta 1 and 2 were not published here but i think youre a little more difficult hehe
User avatar
Shifty Powers
Director
Director
Posts: 629
Joined: 04 Nov 2004 10:12
Location: The Netherlands

Post by Shifty Powers »

Loewe13 wrote:This evening Beta 3 will be published by me, you will enjoy it ;-)

PS: Sorry that Beta 1 and 2 were not published here but i think youre a little more difficult hehe
Can't wait for the rail cars to see them in action, would be nice, thanks for the so soon release Loewe13
User avatar
chevyrider
Tycoon
Tycoon
Posts: 3285
Joined: 16 Sep 2004 09:52
Location: Amersfoort The Netherlands

Post by chevyrider »

What track they use?
I asume normal electrified.
I certainly will try them out :wink:
Edit: sorry you mentioned maglev track in your first post.
Can you link to that one too?
Loewe13
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 217
Joined: 25 Sep 2004 15:18
Location: Germany

Post by Loewe13 »

the rail cars use a modified version of the narrow gauge track
i first used the maglev track for them but the maglev track is not useful enough for the rail cars so I made a new one with the narrow gauge ;-)
but remember because they are available from 2010 on they will not need any overhead electricity or 3rd rail, just the "Rails Cars Track"
User avatar
chevyrider
Tycoon
Tycoon
Posts: 3285
Joined: 16 Sep 2004 09:52
Location: Amersfoort The Netherlands

Post by chevyrider »

This railcars are fantastic.
Now you can play Lomo without "realtrains" :wink:
You made a completely new game with fantastic posibilities.
Thanks :D :D
User avatar
chevyrider
Tycoon
Tycoon
Posts: 3285
Joined: 16 Sep 2004 09:52
Location: Amersfoort The Netherlands

Post by chevyrider »

I just started the Gigantic Station Scenario made by Punar.
Only the use of the railcars is allowed.Starting date 2010.
I started in the middle with a 20 platformwide and 4 platforms long station.
Each platform can handle a railcartrain of atleast 8cars long.
Totallenght will be for 20 cars.
Great fun , :D Will release some screnies soon.
User avatar
PurdueGuy
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 318
Joined: 27 Sep 2004 03:31
Location: West Lafayette, Indiana

Post by PurdueGuy »

This reminds me of an idea I was thinking about for a new type of rail transport. I call it "minirail". Basically, it's meant for transporting small and medium items (UPS, FedEx packages come to mind). The cars are basically short, narrow gauge, and totally independent. I was thinking it would use magnetic propultion built into the rails to reduce the cost and complexity of the cars themselves. Also to reduce cost and complexity, it would probably still use standard rails (magnetic propultion, but not levitation).

The track would be enclosed to minimize accidents, and cars computer controlled. The lines would operate more like a telephone line than a railroad - with individual items going to their specific destinations without stops to be switched and adjusted.

I figure if standard gauge trains can be safely operated at 150 mph, a train with no people on board, half the width and half the height, on an enclosed track could be really sped up. It'd be pretty cool to have standard next day shipping coast to coast, maybe even later the same day shipping.

Lesseee.... coast to coast is about 3,000 miles. So if the minirail can go 300 mph, it's a 10 hour delivery.

Infastructure costs would be insane, but the capacity and speed would be sweet. :)
User avatar
Severous
Director
Director
Posts: 542
Joined: 26 Oct 2004 20:52
Location: Hertfordshire, England

Post by Severous »

I dont usually look in on this mods board...but having seen Chevyriders screenshot of his gigantic station and those robot railcars I had to go find them. I was gobsmacked at their efficiency. No platform space taken up by the locomotive and looked...well like there was something missing. :lol:

Excellent

Nice one Loewe13. :D
Last edited by Severous on 12 Feb 2005 18:18, edited 1 time in total.
Regards
User avatar
chevyrider
Tycoon
Tycoon
Posts: 3285
Joined: 16 Sep 2004 09:52
Location: Amersfoort The Netherlands

Post by chevyrider »

Here you see an experimental station setup with the Railcars.
I used it in the Gigantic Station Scenario Made by Punar.
The transported volume was so high that i didn't need all the station platforms.
I was much fun.
More of this game with the railcars in this topic. :wink:
http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?p=248753#248753
Attachments
Railcarmadness.png
(769.01 KiB) Downloaded 773 times
WWW
President
President
Posts: 917
Joined: 28 Jan 2005 20:37

Post by WWW »

theres an acronym for this um oh yeah OMFG! will download in an hour after the library ;)
User avatar
chevyrider
Tycoon
Tycoon
Posts: 3285
Joined: 16 Sep 2004 09:52
Location: Amersfoort The Netherlands

Post by chevyrider »

I saw that you made special signals for the railcars.
They now have direction lights on top the show wich side the train is going.
Very nice done. In holland we have the same light, but then placed under the coloured signals. We call them "Koeie kop"( cow head). :)
Ferry
Engineer
Engineer
Posts: 5
Joined: 07 Feb 2005 21:23

Post by Ferry »

I think you mean Hondekop (dogs-head).
User avatar
chevyrider
Tycoon
Tycoon
Posts: 3285
Joined: 16 Sep 2004 09:52
Location: Amersfoort The Netherlands

Post by chevyrider »

Re:Ferry,
'Hondekop"is a train mat '54.
"koeiekop"is a signal that shows in what direction a train is leaded. :roll:
User avatar
chevyrider
Tycoon
Tycoon
Posts: 3285
Joined: 16 Sep 2004 09:52
Location: Amersfoort The Netherlands

Post by chevyrider »

Re: Loewe13,
As you see in the graphics section to day, there are more releases now with the name "Railcar".
Perhaps it is a good idea to call your system "Robot railcar"or something like that.Will there be an official [Rel] instead of [WIP]?
I play with them everyday, thanks. :wink:
Post Reply

Return to “Locomotion Graphics, Modifications & Tools”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests