Train Tycoon - new mobile game develop by Redboss Games

Talk about the sequel to the original TT, Transport Tycoon Deluxe.
User avatar
Pnaky
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 260
Joined: 18 Nov 2004 21:31
Location: Czech Republic - Teplice - Jablonec n/N - Praha
Contact:

Train Tycoon - new mobile game develop by Redboss Games

Post by Pnaky » 02 Jun 2006 00:05

Hello my friends,
the Redboss Games company develop new mobile game - Train Tycoon... Look here for preview!!!

What do you think about this game???

Have a fun...
Last edited by Pnaky on 13 Jun 2006 22:11, edited 2 times in total.

User avatar
SpComb
Tycoon
Tycoon
Posts: 1109
Joined: 13 Nov 2003 20:26
Location: Finland
Contact:

Post by SpComb » 02 Jun 2006 06:14

Train Tycoon is very old news, but the screenshots are new.

Mainly fine, but the spelling is a bit woeful :/

It's spelt 'coming', not 'comming'. 'comming' sounds like 'the act of doing communism'.

RedBoss - perhaps it's the newest plan of the communists to take over the world :D

User avatar
Pnaky
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 260
Joined: 18 Nov 2004 21:31
Location: Czech Republic - Teplice - Jablonec n/N - Praha
Contact:

Post by Pnaky » 02 Jun 2006 06:40

:!: I tested it and it's wonderful game!!! Really... :!:
And you have true... "Comming" is awful... I correct it now to "coming" but "comming" in banner isn't possible... It's not my graphic...

User avatar
m3henry
Tycoon
Tycoon
Posts: 1984
Joined: 15 Feb 2006 12:00
Location: Hampshire

Post by m3henry » 02 Jun 2006 08:42

If i had a phone i would try it
if it included all other types of transport i would get a new phone
The occasional look back at your past can teach you a great many things...

User avatar
eis_os
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 3602
Joined: 07 Mar 2003 13:10
Location: Germany
Contact:

Post by eis_os » 02 Jun 2006 09:25

PS: Does it has the same errors known by TTD? :D But really nice to see that he can sell again the old graphics by Simon Foster...

More Screens please!
Last edited by eis_os on 02 Jun 2006 13:43, edited 1 time in total.
TTDPatch dev in retirement ... Search a grf, try Grf Crawler 0.9 - now with even faster details view and new features...
Image

User avatar
Pnaky
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 260
Joined: 18 Nov 2004 21:31
Location: Czech Republic - Teplice - Jablonec n/N - Praha
Contact:

Post by Pnaky » 02 Jun 2006 10:38

eis_os wrote:More Screens please!
Specially for you ;)

Trains crash | Screen from construction menu (tester version - without finaly graphics layout) | Station construction
Image Image Image

broodje
Director
Director
Posts: 615
Joined: 13 Jul 2003 12:47
Location: Alphen aan den Rijn
Contact:

Post by broodje » 02 Jun 2006 13:25

interesting that hey say they have the license from Chris Saywer, we finaly know who has the copyright of the game :).
I wonder how redboss likes openttd as they have suport for mobile devices. Did anyone contact them about the type of license they have? and who gave it to them? and what the consequences are for TTDP and OTTD?

User avatar
m3henry
Tycoon
Tycoon
Posts: 1984
Joined: 15 Feb 2006 12:00
Location: Hampshire

Post by m3henry » 02 Jun 2006 13:31

I think a new forum might be in order, if people want to use some of the features of ttdpatch, for this
The occasional look back at your past can teach you a great many things...

User avatar
Pnaky
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 260
Joined: 18 Nov 2004 21:31
Location: Czech Republic - Teplice - Jablonec n/N - Praha
Contact:

Post by Pnaky » 02 Jun 2006 13:42

Oh my god, it's not possible... Redboss have legal rights and blessing from Chris Sawyer. He is owner the idea about Transport Tycoon but Atari have licence on Transport Tycoon name. Redboss must use new name - Train Tycoon. They used original game engine from TT without TTDP features...
The game is fully legal!!!

User avatar
m3henry
Tycoon
Tycoon
Posts: 1984
Joined: 15 Feb 2006 12:00
Location: Hampshire

Post by m3henry » 02 Jun 2006 13:47

we might want a new patchman especially for train tycoon cause if it uses the ttd machine this might be a good idea
The occasional look back at your past can teach you a great many things...

User avatar
Pnaky
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 260
Joined: 18 Nov 2004 21:31
Location: Czech Republic - Teplice - Jablonec n/N - Praha
Contact:

Post by Pnaky » 02 Jun 2006 13:59

Game are use new TNT engine outgoing from original TT engine... TNT engine is write specially for Train Tycoon in J2ME game platform...

User avatar
orudge
Administrator
Administrator
Posts: 24011
Joined: 26 Jan 2001 20:18
Skype: orudge
Location: Banchory, UK
Contact:

Post by orudge » 02 Jun 2006 18:25

Hmm, interesting, it uses the same graphics, etc. Would be interesting to have a poke around with, I'm sure.

User avatar
Oleg
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 226
Joined: 09 Jul 2004 08:55
Location: Moscow, Russia
Contact:

Post by Oleg » 03 Jun 2006 07:03

Hi Pnaky and thanks for the screenies. I wonder if you are a beta-taster? Or where did you get these screenies from? They do not appear on the English Redboss site, the banner there is unclickable too((.
TtdRussia.net - The Russian TTD, OpenTTD, and Locomotion Community

User avatar
eis_os
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 3602
Joined: 07 Mar 2003 13:10
Location: Germany
Contact:

Post by eis_os » 03 Jun 2006 07:51

Pnaky: Does that mean no one way signals? As you say TT Engine, thats really bad. TTD and TT aren't that different actually, so I think not haveing one way signals would be a gameplay killer...

Ohh, if they need some TTDPatch features I have written I am open for relicensing as closed source ...

PS: Train Tycoon Patch doesn't sound bad ... :D

User avatar
Pnaky
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 260
Joined: 18 Nov 2004 21:31
Location: Czech Republic - Teplice - Jablonec n/N - Praha
Contact:

Post by Pnaky » 03 Jun 2006 08:29

Oleq: Yes, I'm a beta-tester this game... I have a consent on preview screens from game for you, fans of TTD... ;) And banner has only information character... ;)

eis-os: This game don't have signals on railroad... Train on the crossing wait then on go over the cross... Second train go after first train...
PS: Hey man, you are joker!!! :D
Last edited by Pnaky on 03 Jun 2006 08:34, edited 1 time in total.

User avatar
eis_os
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 3602
Joined: 07 Mar 2003 13:10
Location: Germany
Contact:

Post by eis_os » 03 Jun 2006 08:34

Ohh, to bad, I guess as they don't even have signals, they aren't interested in TTDPatch stuff, so you don't need to take the trouble to tell them about TTDPatch.
TTDPatch dev in retirement ... Search a grf, try Grf Crawler 0.9 - now with even faster details view and new features...
Image

User avatar
Pnaky
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 260
Joined: 18 Nov 2004 21:31
Location: Czech Republic - Teplice - Jablonec n/N - Praha
Contact:

Post by Pnaky » 03 Jun 2006 08:38

They can't use signals on rail... It's to much difficult on mobile CPU and operating memory... The tanckle algorithm can killed the mobile procesor... :( Mobile is only mobile... :|

Signals are possible maybe for Symbian platform... :/

User avatar
eis_os
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 3602
Joined: 07 Mar 2003 13:10
Location: Germany
Contact:

Post by eis_os » 03 Jun 2006 08:45

Sure Sure ... But thats the fun part actually, make most stuff work even on slow speed systems :-) Btw. How big in tiles will be the land? Will it allow with better devices to have up 255x255 tiles?
TTDPatch dev in retirement ... Search a grf, try Grf Crawler 0.9 - now with even faster details view and new features...
Image

User avatar
Pnaky
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 260
Joined: 18 Nov 2004 21:31
Location: Czech Republic - Teplice - Jablonec n/N - Praha
Contact:

Post by Pnaky » 03 Jun 2006 09:00

Map have cca 255x255 tiles square and 4 levels to high...

Image

User avatar
Oleg
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 226
Joined: 09 Jul 2004 08:55
Location: Moscow, Russia
Contact:

Post by Oleg » 03 Jun 2006 19:54

Very interesting. Is it known what will be the lower plank for mobile devices? So if I'm going to change my mobile now, what am I to buy in order to run Train Tycoon?

P.S. I already imagine Train Tycoon Patch vs Open Train Tycoon :) Mobile USSet etc. The progress goes on - what about Mobile Locomotion ;) ?
TtdRussia.net - The Russian TTD, OpenTTD, and Locomotion Community

Post Reply

Return to “Transport Tycoon Deluxe”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests