game start problem

Got problems with Locomotion? Find assistance here!

Moderator: Locomotion Moderators

Locked
Government_Bacon
Engineer
Engineer
Posts: 1
Joined: 16 Aug 2014 19:32

game start problem

Post by Government_Bacon » 16 Aug 2014 19:39

so i downloaded the game and i click on the icon and it says cannot start loco.exe
what do i need to do to fix it

User avatar
FooBar
Tycoon
Tycoon
Posts: 6559
Joined: 21 May 2007 11:47
Location: The Netherlands
Contact:

Re: game start problem

Post by FooBar » 16 Aug 2014 23:03

Complain with where you downloaded the game from and ask them for help or ask for your money back.

User avatar
Lighthouse
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 275
Joined: 29 Jul 2009 17:51
Location: ´s-Hertogenbosch (AKA "The Duke´s Forest") , the Netherlands

Re: game start problem

Post by Lighthouse » 17 Aug 2014 10:43

a liitle bit more info please:

Windows version or not windows?

errors during install?
Just fold at the dotted line and cut it out with a pair of scissors. If you are under the age of 16 please ask one of your parents or an adult supervisor if she/he can help you.
Image.........................................................................................
ImageImage
The only thing that isn´t very succesfull in the wireless version : Bungee Jumping


User avatar
Walter1940
Chairman
Chairman
Posts: 805
Joined: 19 Mar 2007 01:30
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: game start problem

Post by Walter1940 » 17 Aug 2014 18:42

Emperor Darth Sidious wrote:
Government_Bacon wrote:so i downloaded the game
And more important, was it a payware version or did you just picked it up via some torrent-site ?
Why should that be important :?: It would be important to know which operation systems he uses.
http://www.walter1940.de
Vehicles for Locomotion

Tutorials in english
- From MSTS to Locomotion ---> http://www.walter1940.de/tutorial/msts2loco/
- Wally ---> http://www.walter1940.de/tutorial/wally/
- xml-modding ---> http://www.walter1940.de/tutorial/xml-modding/

User avatar
FooBar
Tycoon
Tycoon
Posts: 6559
Joined: 21 May 2007 11:47
Location: The Netherlands
Contact:

Re: game start problem

Post by FooBar » 17 Aug 2014 19:34

Walter1940 wrote:Why should that be important :?:
Because of the forum rules, perhaps.


User avatar
uktrackbuilder_loco
Director
Director
Posts: 573
Joined: 06 Mar 2007 18:57

Re: game start problem

Post by uktrackbuilder_loco » 17 Aug 2014 20:29

Emperor Darth Sidious wrote:
FooBar wrote:Because of the forum rules, perhaps.
Yep, that's it !
This is not back seat moderating before people say so, it's about the fact that 99.999% on this forum bought a copy of Lomo to be able to play it and why should we provide help to someone who's idea of acquiring software might be illegally downloading it with all of the attendant risks
So if you chose to use software that is pirated then please don't expect others to deal with the problems it creates as the choice to use such software was yours alone
If your issues relate to legally purchased software then if the fault is known about and other forum members have experienced it and are able to assist then they will do so if the original poster would provide details about their os etc that enables most of the usual known problems with instillation etc to be looked at within what the forum users know and the users of the forum know a lot about the game, however if the fault relates to a cd that is defective then realistically the original poster should contact the company who sold them the cd to ask for a replacement or a refund

OpenRailer90
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 166
Joined: 17 Aug 2013 02:42

Re: game start problem

Post by OpenRailer90 » 18 Aug 2014 00:30

http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=37&t=71024

I have a similar problem. I seriously need help. If no one refuses to helpme, maybe I will just gocleanslate.

User avatar
uktrackbuilder_loco
Director
Director
Posts: 573
Joined: 06 Mar 2007 18:57

Re: game start problem

Post by uktrackbuilder_loco » 18 Aug 2014 20:32

If you have the original code for authorising the game cut out your mods onto another drive and remove and then re install Lomo, again this will depend on what O/s you have having just checked with the compatibility wizard Lomo is listed as being compatible with Windows 7 and we know that the game works with Windows 8
Do you know if you are running a 64 or 32 bit system?

User avatar
Greyfox
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 370
Joined: 19 Jun 2009 14:47
Location: Victoria, Australia

Re: game start problem

Post by Greyfox » 21 Aug 2014 01:09

I think uktrackbuilder_loco has "hit the nail on the head" here. I don't see why forum members should help and support others who have downloaded pirated software. I purchased my copy of Locomotion a long time ago from eBay. It came fully packaged, with a manual. There wasn't a mark on the CD, and it still works perfectly. Try looking in your local retail outlet, if not then look on eBay or other online outlets. Just make sure it is a legal product and check the history of the seller.

If anyone wants help with Locomotion, then this is the place to be, but only if the game is legal.

Hope this helps.

Cheers. :)
Windows 10 discussion here: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=2&t=72527
Looking for AMI trains, Chicago Locomotive Works, etc: You'll find your needs here: http://www.locomotiondepot.net/
__________________________
"Don't badger the Badger"....(Retired Moderator)

User avatar
Badger
Tycoon
Tycoon
Posts: 7032
Joined: 10 Sep 2006 19:12
Location: Adwick-Le-Street.

Re: game start problem

Post by Badger » 21 Aug 2014 10:45

Well the original poster hasn't visited the forum again since he/she posted so I guess it wasn't that important after all. :roll:
|||| My OTTD/TTDP pics ||||Currently slighty obsessed with getting Platinum Trophies||||Retired moderator||||

User avatar
Greyfox
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 370
Joined: 19 Jun 2009 14:47
Location: Victoria, Australia

Re: game start problem

Post by Greyfox » 21 Aug 2014 19:23

hehehe..........good point Badger. Still, I guess it doesn't mean to say he/she won't visit, but it makes you think.... :roll:
Windows 10 discussion here: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=2&t=72527
Looking for AMI trains, Chicago Locomotive Works, etc: You'll find your needs here: http://www.locomotiondepot.net/
__________________________
"Don't badger the Badger"....(Retired Moderator)

User avatar
uktrackbuilder_loco
Director
Director
Posts: 573
Joined: 06 Mar 2007 18:57

Re: game start problem

Post by uktrackbuilder_loco » 24 Aug 2014 14:44

Greyfox wrote:hehehe..........good point Badger. Still, I guess it doesn't mean to say he/she won't visit, but it makes you think.... :roll:
Being honest if they do or if they don't come back isn't the issue, the issue is that if they have used software that has no verifiable history or even worse they cannot guarantee it's virus free, then why should the users of the forum actually bother to help someone who doesn't understand the most basic of ideas regarding internet security?

If you don't know that it isn't clear of malware, then you don't load it up

That actually might be why they never came back, they tried to run that copy of Lomo and it turned out to be malware and it destroyed their o/s

User avatar
Greyfox
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 370
Joined: 19 Jun 2009 14:47
Location: Victoria, Australia

Re: game start problem

Post by Greyfox » 25 Aug 2014 03:04

@uktrackbuilder_loco: This topic is getting out of hand. What we have here is a new member who asked for help. Nobody made him/her welcome. Straight away it was suggested that he/she had pirated software. How do we know this. Considering the nature of the problem, It could be a compatibility issue. We don't know what OS is being used. The game in question could well be legitimate. All that has been stated is based on an assumption.

99.99% ??.....that too is based on an assumption. Fair enough, all you are doing is giving opinions, which I guess you are entitled to. If this new member returns, who's going tp help.

I suggest that these posts are in fact off topic. If you wish to answer this post, I for one will not reply to your response, and I suggest that we all get back on topic and stop making accusations. (in fact, if I was a moderator, I would be locking this topic).

Regards.
Windows 10 discussion here: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=2&t=72527
Looking for AMI trains, Chicago Locomotive Works, etc: You'll find your needs here: http://www.locomotiondepot.net/
__________________________
"Don't badger the Badger"....(Retired Moderator)

User avatar
Badger
Tycoon
Tycoon
Posts: 7032
Joined: 10 Sep 2006 19:12
Location: Adwick-Le-Street.

Re: game start problem

Post by Badger » 25 Aug 2014 10:32

So the sum result of this thread was actually nothing but accusations and pointless bickering.... :roll: :(
|||| My OTTD/TTDP pics ||||Currently slighty obsessed with getting Platinum Trophies||||Retired moderator||||

Locked

Return to “Locomotion Problems, FAQs and Tutorials”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests