Train Signals

Forum for technical discussions regarding development. If you have a general suggestion, problem or comment, please use one of the other forums.

Moderator: OpenTTD Developers

Post Reply
Tim_F
Engineer
Engineer
Posts: 2
Joined: 06 Feb 2021 00:19

Train Signals

Post by Tim_F »

Hi,

on the Old Transport tycoon it was very simple to create a train line which had multiple trains running on it by using path routes and Combi Singnals. I have tried to create similar path routes with combi singals and the trains get stuck can anyone help?
Eddi
Tycoon
Tycoon
Posts: 7583
Joined: 17 Jan 2007 00:14

Re: Train Signals

Post by Eddi »

that's the first time in 2 decades that i've seen anyone calling combo signals "simple"

anyway, the way combo signals works hasn't changed, but "path signals" have been added that are more powerful and, frankly, easier to set up.

you can find a description of how signals work here: https://wiki.openttd.org/en/Manual/Signals

otherwise, it'd be helpful to make a screenshot so people can see what might be the problem.
You might not exactly be interested in Ferion, but if you are, have fun :)
Tim_F
Engineer
Engineer
Posts: 2
Joined: 06 Feb 2021 00:19

Re: Train Signals

Post by Tim_F »

Thanks this type of signal has helped a lot, though it looks different than i remember I could have sworn it was combo signals i used but hey if path signals work I am happy.

Thanks
Post Reply

Return to “OpenTTD Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests