Steel Canteliever Bridge and Higher Bridges

Discuss, get help with, or post new graphics for TTDPatch and OpenTTD, using the NewGRF system, here. Graphics for plain TTD also acceptable here.

Moderator: Graphics Moderators

User avatar
Villem
Tycoon
Tycoon
Posts: 3310
Joined: 28 Aug 2003 09:38

Post by Villem » 20 Jul 2004 18:01

*cough*grdtogrf*cough* *cough*use it to make grf's from exe files*cough*

User avatar
Raichase
Moderizzle
Moderizzle
Posts: 11597
Joined: 15 Dec 2002 00:58
Location: Sydney, Australia. Usually at work in the underground railway station...
Contact:

Post by Raichase » 20 Jul 2004 20:46

Oh go away Alakawhatever, it's a marvellous bridge! Thanks to Rob for updating it, thankyou!!! Now I can use it with higher bridges :D:D:D.

Thanks Rob, you are a champion!!!
Posted by Raichase. Visit my Flickr! Gallery, Blog (get a feed of everyone at once at Planet TT-Forums).
Raichase - Perfect timing, all the time: [13:37] * Now talking in #tycoon
ImageImage
Official TT-Dave Worley Fan Club
Official TT-Andel-in-a-pink-hat Fan Club

User avatar
TGVfan
Engineer
Engineer
Posts: 114
Joined: 10 Oct 2003 19:52
Location: Almere, greater Amsterdam
Contact:

Post by TGVfan » 20 Jul 2004 22:07

Yup. I like it aswell. :D

Keep up your good work :bow:
Image

User avatar
Bernhard
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 293
Joined: 11 Mar 2004 11:26
Location: 52º31'20"N 13º17'51"O

Post by Bernhard » 21 Jul 2004 09:44

my self-supportin steel bridge:
Image
Last edited by Bernhard on 21 Jul 2004 11:08, edited 1 time in total.

User avatar
Purno
Tycoon
Tycoon
Posts: 16663
Joined: 30 Mar 2004 12:30
Location: Almere, The Netherlands

Post by Purno » 21 Jul 2004 09:45

looks nice but the pillars a bit thin IMO.
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."

User avatar
Bernhard
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 293
Joined: 11 Mar 2004 11:26
Location: 52º31'20"N 13º17'51"O

Post by Bernhard » 21 Jul 2004 09:57

i've got it with bigger ones....... comming soon

User avatar
Szappy
Chief Executive
Chief Executive
Posts: 689
Joined: 29 Mar 2004 14:35
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Post by Szappy » 21 Jul 2004 10:53

And the supports must not be in the center of the tile, otherwise they will get hit by any vehicle driving under it...
Image please use email instead of PM

User avatar
Bernhard
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 293
Joined: 11 Mar 2004 11:26
Location: 52º31'20"N 13º17'51"O

Post by Bernhard » 21 Jul 2004 11:07

ok, i will change that. Thanks for the info :)

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11773
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 21 Jul 2004 13:28

Also the top of the towers should be connected by a crossbar. Otherwise, very nice!
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
lobster
Tycoon
Tycoon
Posts: 5645
Joined: 21 Dec 2003 23:30
Location: Atlantic Ocean
Contact:

Post by lobster » 21 Jul 2004 15:09

Rob wrote:For now only the windows version.
argh! monster, dos-hater! :D

anyway, it looks even better now. a.s.a.p. the dos version is available i'd like to have it.
"On the other hand, I have different fingers" -- The rascal formerly known as astath, loathing you and more specifically your religion. Anti-theist, be like it. -- Last.fm -- Official TT-Dave Worley Fan Club -- Good times.

Image

Image

<orudge> make love to me while I surf, dear lobster

User avatar
The Irish
Tycoon
Tycoon
Posts: 2092
Joined: 14 Apr 2004 16:06
Location: Bonn, Germany
Contact:

Post by The Irish » 21 Jul 2004 18:03

Rob,

Downloaded this file yesterday and ran the exe file.
but in the game, bridges are still the same. No change what so ever...
Same with Zimmlocks new buildings....

I'm using WIN-version and Patch A29...
Any ideas????

thx
*** Ce French Train Set ***
*** Visit my transport related pictures on Flickr ***
ImageImageImageImageImage
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
"A committee is a group of men who individually can do nothing but as a group decide that nothing can be done" (Fred Allen 1894-1956 US radio comic).

User avatar
Killer 11
Tycoon
Tycoon
Posts: 2451
Joined: 06 Jan 2004 18:38
Location: Kaunas, Lithuania
Contact:

Post by Killer 11 » 21 Jul 2004 18:10

Search for trg1r.bak file in your ttd directory and delete it.
I heard that some times game still use the bak file instead of grf with new graphics.

User avatar
Rob
Tycoon
Tycoon
Posts: 4357
Joined: 31 Dec 2002 16:52
Location: Ven-Zelderheide, The Netherlands

Post by Rob » 21 Jul 2004 18:17

The Irish wrote:Rob,

Downloaded this file yesterday and ran the exe file.
but in the game, bridges are still the same. No change what so ever...
Same with Zimmlocks new buildings....

I'm using WIN-version and Patch A29...
Any ideas????

thx
The excecute file alters the original grf file, in case of my temperate bridge it is trg1r.grf.
You have to run my execute file in the same directory this file is in, otherwise it won't work.
Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen. (F.Daels)
Image
Still the best OS around

User avatar
Steve
Tycoon
Tycoon
Posts: 2085
Joined: 10 Jan 2004 20:19
Location: London
Contact:

Post by Steve » 21 Jul 2004 18:31

Any chance of you grfing it for us? So we don't need to mess around with all these files? And with other people making bridges, i'd prefer not to use a permanent .exe.

User avatar
Arathorn
Tycoon
Tycoon
Posts: 6939
Joined: 30 Nov 2002 17:10

Post by Arathorn » 21 Jul 2004 18:36

You can also grf it yourself off course.

User avatar
Raichase
Moderizzle
Moderizzle
Posts: 11597
Joined: 15 Dec 2002 00:58
Location: Sydney, Australia. Usually at work in the underground railway station...
Contact:

Post by Raichase » 21 Jul 2004 21:32

Yes, I agree with Arathorn. It works now, and it is not complicated if you take ten seconds to organise your TT folder, write down what each .exe file does in notepad etc.
Posted by Raichase. Visit my Flickr! Gallery, Blog (get a feed of everyone at once at Planet TT-Forums).
Raichase - Perfect timing, all the time: [13:37] * Now talking in #tycoon
ImageImage
Official TT-Dave Worley Fan Club
Official TT-Andel-in-a-pink-hat Fan Club

User avatar
Steve
Tycoon
Tycoon
Posts: 2085
Joined: 10 Jan 2004 20:19
Location: London
Contact:

Post by Steve » 21 Jul 2004 21:34

Well, rather than me hunting for grdtogrf, using it or having to write in notepad or whatever (I don't know how that helps me uninstall it), i think the author of the graphics should supply it. Multiple people want it, and rather than us all grdtofrfing, him doing it once and attaching it would please everyone!

User avatar
Raichase
Moderizzle
Moderizzle
Posts: 11597
Joined: 15 Dec 2002 00:58
Location: Sydney, Australia. Usually at work in the underground railway station...
Contact:

Post by Raichase » 21 Jul 2004 21:44

Well actualy, the bridge itself is quite old, and I was just hoping that Rob would update it to a newer version for higherbridges. He did that, and that was very good of him (I bet many people forgot about that bridge :P), so I don't think we should ask him for any more. If you want it in grf, you do it, but Rob made it (and he is happy with it in exe form), I asked for it (and I am happy with it in exe form), and most of the other members that here are happy with it, so we can leave it at that.

Also, if it's a lot of work to do, why would you want to force it on someone who is just trying to help out? Also, if *you* grf'ed it and asked Robs permission, then you could release it like that (crediting Rob for the bridge), and then still only one person would have to do the work, and that would be the person that really wanted it like that anyway...

Thanks again Rob, sorry for all these people making demands now :(
Posted by Raichase. Visit my Flickr! Gallery, Blog (get a feed of everyone at once at Planet TT-Forums).
Raichase - Perfect timing, all the time: [13:37] * Now talking in #tycoon
ImageImage
Official TT-Dave Worley Fan Club
Official TT-Andel-in-a-pink-hat Fan Club

User avatar
Villem
Tycoon
Tycoon
Posts: 3310
Joined: 28 Aug 2003 09:38

Post by Villem » 21 Jul 2004 22:40

Raichase wrote:Oh go away Alakawhatever, it's a marvellous bridge! Thanks to Rob for updating it, thankyou!!! Now I can use it with higher bridges :D:D:D.

Thanks Rob, you are a champion!!!
We both know my nicks first letters are Aka, and i said it just once. and i also gave hint to someone who asked to use grdtogrf if he wants it to grf.

User avatar
The Irish
Tycoon
Tycoon
Posts: 2092
Joined: 14 Apr 2004 16:06
Location: Bonn, Germany
Contact:

Post by The Irish » 22 Jul 2004 16:26

Sorry lads, me again...

Tried to find the file you suggested above, but couldn't find it. I ran the .exe file in each of my TTD folders, but still wouldn't change.

Any other ideas? I'm not that much of a computer genius and only have limited access to internet sites and so on, so if this would be out as a .grf file, I would really appriciate it as well. At least, I would know how to get it working...

thanks for your help lads....

Paul
*** Ce French Train Set ***
*** Visit my transport related pictures on Flickr ***
ImageImageImageImageImage
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
"A committee is a group of men who individually can do nothing but as a group decide that nothing can be done" (Fred Allen 1894-1956 US radio comic).

Post Reply

Return to “Graphics Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests