2.0.1 alpha / 2.5 beta discussion

Get help, info, news and advice about the Transport Tycoon Deluxe patch.

Moderator: TTDPatch Moderators

Post Reply
User avatar
Adzyboy
Tycoon
Tycoon
Posts: 1203
Joined: 26 May 2003 16:55
Location: North England
Contact:

2.0.1 alpha / 2.5 beta discussion

Post by Adzyboy » 03 Oct 2003 22:58

Cool, can't wait until it comes out!
Visit me site!

Transport Tycoon is one of the oldest games still going today. Congrats to Chris Sawyer, congrats to Owen Rudge and congrats to all the people who are keeping Transport Tycoon alive!

Patchman
Tycoon
Tycoon
Posts: 5552
Joined: 02 Oct 2002 18:57
Location: Ithaca, New York
Contact:

Post by Patchman » 03 Oct 2003 23:04

Adzyboy wrote:Cool, can't wait until it comes out!
Alpha 1 is out already! And the final version won't be out for many months.

User avatar
cmd_srui
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 189
Joined: 16 Dec 2002 02:34
Location: Lisbon, Portugal
Contact:

Post by cmd_srui » 04 Oct 2003 09:23

What's NASM?
Live long and Prosper

User avatar
orudge
Administrator
Administrator
Posts: 23995
Joined: 26 Jan 2001 20:18
Skype: orudge
Location: Banchory, UK
Contact:

Post by orudge » 04 Oct 2003 10:14

NASM is an assembler. It's used for translating assembly language into machine code.

Hmm, I remember during the 1.9 alpha progess thread we were considering locking it so that the thread would be purely for announcements, and comments, bug reports, etc, could go in the appropriate forums. Should we do this Josef, Oskar, spiff, etc?

User avatar
Davus Antonius
Engineer
Engineer
Posts: 60
Joined: 25 May 2003 00:31
Location: Ontario, Canada

Post by Davus Antonius » 05 Oct 2003 03:30

Please do make this thread anouncements only. Much easier to keep track of progress that way (even though it means this post get's the axe).
The two most common elements in the universe are hydrogen and stupidity.

Patchman
Tycoon
Tycoon
Posts: 5552
Joined: 02 Oct 2002 18:57
Location: Ithaca, New York
Contact:

Post by Patchman » 05 Oct 2003 03:44

Split the thread, so this one here is for discussion of the alphas, bug reports, questions, etc.

User avatar
Hyronymus
Tycoon
Tycoon
Posts: 13188
Joined: 03 Dec 2002 10:36
Location: The Netherlands
Contact:

Post by Hyronymus » 05 Oct 2003 13:21

Josef, I want to say that your current stable patch is truly amazing. I of course used the alpha's before 2.0 was released so I knew what it should bring. But there is truly a leap forward between 1.9 and 2.0. I shouldn't forget to mention Marcin, Csaba and Oskar too, hoping that I included everyone involved in 2.0 (if you feel your name is omitted, send me some evidence and perhaps I'll edit this post).

User avatar
Marcel
President
President
Posts: 917
Joined: 08 Mar 2003 15:36
Location: Bochum, Germany

Post by Marcel » 06 Oct 2003 16:56

hmm...crash after opening screen.

SHADOW-XIII
Tycoon
Tycoon
Posts: 13749
Joined: 09 Jan 2003 08:37

Post by SHADOW-XIII » 06 Oct 2003 17:00

Marcel wrote:hmm...crash after opening screen.
have you tried to delete (or move somewhere) TTDLOAD[w].OVL, TTDPTTXT.DAT, NEWGRF[w].CFG, TTDPATCH.CFG ??
what are you looking at? it's a signature!

User avatar
Marcel
President
President
Posts: 917
Joined: 08 Mar 2003 15:36
Location: Bochum, Germany

Post by Marcel » 06 Oct 2003 17:51

Yes, nothing helps.

Patchman
Tycoon
Tycoon
Posts: 5552
Joined: 02 Oct 2002 18:57
Location: Ithaca, New York
Contact:

Post by Patchman » 07 Oct 2003 01:47

Marcel wrote:hmm...crash after opening screen.
That's a crash when displaying a font character. Can I have your ttdpatch.cfg and newgrf.cfg? It seems to be a sprite cache handling bug.

User avatar
Marcel
President
President
Posts: 917
Joined: 08 Mar 2003 15:36
Location: Bochum, Germany

Post by Marcel » 07 Oct 2003 12:26

Well, after changing newgrf.txt to newgrf.cfg it works :oops: .
But: When installing a complete new game from CD and using the patch without new graphics, using the patch generated ttdpatch.cfg, the game crashes too. Maybe this happens because the patch is looking for the elec. rails graphics or signals, I don´t know. So after all there has to be a newgrf folder and newgrf.cfg to launch the game, maybe this should be improved, it would have helped me to search for the problem...

User avatar
Andrex
Tycoon
Tycoon
Posts: 1308
Joined: 22 Nov 2002 05:08
Contact:

Post by Andrex » 07 Oct 2003 19:24

Anyone else has a huge lag when opening the vehicles windows with the sort switch enabled? for some reason the game becomes critically slow when opening them, and almost crashes when sorting.

I have around 450~500 vehicles of all types, maybe this is the problem? (however I have a 1200 Mhz processor and plenty of RAM). :?:

SHADOW-XIII
Tycoon
Tycoon
Posts: 13749
Joined: 09 Jan 2003 08:37

Post by SHADOW-XIII » 07 Oct 2003 19:27

yes .. .it's disadvantage of using sorting form Csaba
what are you looking at? it's a signature!

ChrisCF
Transport Empire Developer
Transport Empire Developer
Posts: 3610
Joined: 26 Dec 2002 16:39
Location: Over there --->

Post by ChrisCF » 07 Oct 2003 21:24

At this point, when it comes to things which are excruciatingly slow, you system probably is nowhere near crashing. You are just experiencing one of the worst framerates ever seen ;)
Bugzilla available for use - PM for details.

Patchman
Tycoon
Tycoon
Posts: 5552
Joined: 02 Oct 2002 18:57
Location: Ithaca, New York
Contact:

Post by Patchman » 08 Oct 2003 14:18

George wrote:I still have problems with shared orders. Simetimes there are elements in the orders list, woch are invible, some times were are visible elements that are in the list (skip command does not switch current oder to it)
Well, if this happened before you started alpha 2, it's just that the orders became corrupted somehow. Either because of the broken sharedorders feature in alpha 1 or for some other reason.

If it happens again in alpha 2, please be specific in telling me what I need to do to reproduce it.

User avatar
George
Tycoon
Tycoon
Posts: 4306
Joined: 16 Apr 2003 16:09
Skype: george-vb
Location: SPb, Russia.
Contact:

Post by George » 08 Oct 2003 15:15

Patchman wrote:
George wrote:I still have problems with shared orders. Simetimes there are elements in the orders list, woch are invible, some times were are visible elements that are in the list (skip command does not switch current oder to it)
Well, if this happened before you started alpha 2, it's just that the orders became corrupted somehow. Either because of the broken sharedorders feature in alpha 1 or for some other reason.

If it happens again in alpha 2, please be specific in telling me what I need to do to reproduce it.
Yes, I made a new test game in alpha 2 and got the same effect. I got it this way:
1) a vehicle transported cargo from point 1 to point 2
2) I added two more vehicles and made them shared oders with the first one
3) I decided to transport cargo from point 3 to poin 2 and made a new vehicle
4) when I was making an orders list for this vehicle, the first vehicle was at point 2. so, my new vehicle copied its orders from it. I have deleted orders and put them again
5) I made some more vehicles and shared their orders with this new vehicles
6) I found, that the first group of vehicles got invisble orders from the second group. I have reseted the orders, but they got visible orders, that are not orders. I tried to delet them, but bot new invisible orders

It looks like delete/reset button works wrong way

User avatar
Oracle
Tycoon
Tycoon
Posts: 2138
Joined: 22 May 2003 09:59

Post by Oracle » 12 Oct 2003 21:00

I can't run alpha 3 (DOS). Every time I run it it gives me the error:

Code: Select all

TTDPatch: Failed to find string #01D8 at 00204E92
Result: [Error!]
Press any key to abort
I've tried deleting TTDLOAD.OVL to no avail.

Prof. Frink
Tycoon
Tycoon
Posts: 3849
Joined: 20 Jan 2003 14:51
Location: Broadstone, Dorset
Contact:

Post by Prof. Frink » 12 Oct 2003 21:10

Alpha 3 (Win) also fails - starts as normal up till press any key to run TTDLoad (Esc to cancel) then closes.

Patchman
Tycoon
Tycoon
Posts: 5552
Joined: 02 Oct 2002 18:57
Location: Ithaca, New York
Contact:

Post by Patchman » 12 Oct 2003 21:27

Please try the updated alpha 3, the first version had wrong version information.

Post Reply

Return to “General TTDPatch”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest