Installing TTD and Patch, a guide.

Get help, info, news and advice about the Transport Tycoon Deluxe patch.

Moderator: TTDPatch Moderators

User avatar
Rob
Tycoon
Tycoon
Posts: 4356
Joined: 31 Dec 2002 16:52
Location: Ven-Zelderheide, The Netherlands

Installing TTD and Patch, a guide.

Post by Rob »

Hi here's a lttle help for installing TTD + patch :

First download TTD : TTDwin.zip
Unpack TTdeluxe to a folder : c:\games\ttd
Get the registry editor from shadow-XIII : regeditor
Put this regeditor in the same folder as TTD
Run this registry editor to install TTD (change the settings to your liking and hit save)
!! Note that with the latest Patch versions you won't need to register it any more so you should be able to skip this !!
Now download TTDpatch : the patch
Unpack this to the same folder as TTD : c:\games\ttd
Create a folder, "newgrf" in your TTD folder : c:\games\ttd\newgrf
Download the needed graphics : graphics (remove the _675 from the name)
Unpack these graphics in the graphics folder : c:\games\ttd\newgrf
Copy the file "newgrfw.cfg" from this folder to the main ttd folder : c:\games\ttd

Now to play the game you must run ttdpatchw.exe for it to work on win XP.
To activate the newgrfs open the Graphic Status Window (under the wrench icon),
select the grf and activate it by clicking on its red flag. Then click "apply"
Have fun playing.

ps don't forget to read the documentation.

EDIT 05/05/2012: Graphics can be found here now.
Attachments
TTD Registry Editor.zip
(439.97 KiB) Downloaded 653 times
Last edited by orudge on 05 May 2012 20:41, edited 13 times in total.
Reason: Remove graphics that didn't include appropriate licences
Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen. (F.Daels)
Image
Still the best OS around
User avatar
GoneWacko
Tycoon
Tycoon
Posts: 8683
Joined: 10 Jul 2002 15:08
Location: Enschede, The Netherlands
Contact:

Post by GoneWacko »

:o And again I am reminded of my TTDPack installer.

/me boots up NIS Edit.
GoneWacko. Making [url=irc://irc.oftc.net/tycoon]#tycoon[/url] sexy and exciting since 1784.
User avatar
SpComb
Tycoon
Tycoon
Posts: 1109
Joined: 13 Nov 2003 20:26
Location: Finland
Contact:

Post by SpComb »

You idea-stealing smeg! :D

Here's mine, its a lot longer, and detailed (mabey too long?). Suggestions/improvments are welcome, but once I figure out the formatting, I'll put it into the TTDPatch wiki. I don't have the Dos version myself, so I dont know if I made any mistakes there.

More conveniently to be found here
Attachments
ttd_install.zip
Had to zip it, doesnt like .html
(2.91 KiB) Downloaded 794 times
Last edited by SpComb on 26 Oct 2005 20:54, edited 1 time in total.
m50005
Engineer
Engineer
Posts: 45
Joined: 25 Oct 2005 19:37

ttd+patch problems

Post by m50005 »

ok guys, thanks for your help but still won't work.
Have done everything in Robs install guide to the letter, inc all downloads etc, have got cd in drive, but am now getting message "unable to access transport tycon deluxe cd $ ", although cd is in the drive, sorry to be a pain but any suggestions.
Also, does anyone know where I can download the original transport tycoon, as the link from this site to the tripod site appears to be broken?? :?:
User avatar
WWTBAM
Moderator
Moderator
Posts: 3682
Joined: 02 Apr 2005 07:01
Location: Sydney NSW Antipodea
Contact:

Post by WWTBAM »

for your cd problem try adding cdpath d:

where d is put your actual drive name.
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/
SHADOW-XIII
Tycoon
Tycoon
Posts: 14278
Joined: 09 Jan 2003 08:37

Post by SHADOW-XIII »

m50005, you sure you always start the game with ttdpatchw.exe ?
you can also copy all files from CD into TTD directory so the game won't require CD anymore :wink:
what are you looking at? it's a signature!
User avatar
Rob
Tycoon
Tycoon
Posts: 4356
Joined: 31 Dec 2002 16:52
Location: Ven-Zelderheide, The Netherlands

Post by Rob »

There is a FAQ about this happening.
Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen. (F.Daels)
Image
Still the best OS around
billbob
Engineer
Engineer
Posts: 32
Joined: 23 Nov 2005 12:42
Location: Basingstoke

Post by billbob »

OK OK great I had a bad problem but now every thing is okay exept for when i try to play it says unable to acess TTD cd! any help? seeing as i dont have the cd?
User avatar
eis_os
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 3602
Joined: 07 Mar 2003 13:10
Location: Germany
Contact:

Post by eis_os »

you start ttdpatchw.exe always
TTDPatch dev in retirement ... Search a grf, try Grf Crawler 0.9 - now with even faster details view and new features...
Image
billbob
Engineer
Engineer
Posts: 32
Joined: 23 Nov 2005 12:42
Location: Basingstoke

Post by billbob »

I dont understand.... can you explain exactly how i get rid of the need to have the cd please
User avatar
eis_os
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 3602
Joined: 07 Mar 2003 13:10
Location: Germany
Contact:

Post by eis_os »

TTDPatch dev in retirement ... Search a grf, try Grf Crawler 0.9 - now with even faster details view and new features...
Image
billbob
Engineer
Engineer
Posts: 32
Joined: 23 Nov 2005 12:42
Location: Basingstoke

Post by billbob »

I read it but it doesnt seem to help seeing as i dont have the CD and i downloaded the game
User avatar
eis_os
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 3602
Joined: 07 Mar 2003 13:10
Location: Germany
Contact:

Post by eis_os »

The discussion of a installer package and the legal reasons can be found here: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?t=22091
TTDPatch dev in retirement ... Search a grf, try Grf Crawler 0.9 - now with even faster details view and new features...
Image
beza
Engineer
Engineer
Posts: 2
Joined: 12 Dec 2005 17:48
Location: Faringdon

Registry editor??????

Post by beza »

Registry editor, how do you install the game through that
User avatar
Rob
Tycoon
Tycoon
Posts: 4356
Joined: 31 Dec 2002 16:52
Location: Ven-Zelderheide, The Netherlands

Post by Rob »

Run it, select the options you like and hit save. :P
Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen. (F.Daels)
Image
Still the best OS around
TimSEaston1981
Engineer
Engineer
Posts: 4
Joined: 09 Mar 2006 11:27
Location: Birmingham, UK

Re: Installing TTD and Patch, a guide.

Post by TimSEaston1981 »

Rob wrote:Hi here's a lttle help for installing TTD + patch :

First download TTD : TTDwin.zip
Unpack TTdeluxe to a folder : c:\games\ttd
Get the registry editor from shadow-XIII : regeditor
Put this regeditor in the same folder as TTD
Run this registry editor to install TTD (change the settings to your liking and hit save)
Now download TTDpatch : the patch
Unpack this to the same folder as TTD : c:\games\ttd
Create a folder, "newgrf" in your TTD folder : c:\games\ttd\newgrf
Download the needed graphics : graphics (remove the _675 from the name)
Unpack these graphics in the graphics folder : c:\games\ttd\newgrf
Copy the file "newgrfw.cfg" from this folder to the main ttd folder : c:\games\ttd

Now to play the game you must run ttdpatchw.exe for it to work on win XP.
To activate the newgrfs open the Graphic Status Window (under the wrench icon), I cant find this icon
select the grf and activate it by clicking on its red flag. Then click "apply"
Have fun playing.

ps don't forget to read the documentation.
Cougar_red
Engineer
Engineer
Posts: 5
Joined: 05 Apr 2006 16:28

Post by Cougar_red »

Have just updated to the newest patch and now get a CD path erro as far as i am aware I have not deleted and files from the TTD folder so all the relevent files should still be present and the registry should still be active any suggestions what i need to change to make it work now?
User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11774
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor »

TTDXC would be helpful to many people...
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there
User avatar
Train-a-Mania
Tycoon
Tycoon
Posts: 2838
Joined: 02 Mar 2006 22:56
Location: Some town in Pennsylvania
Contact:

Post by Train-a-Mania »

I downloaded all the necessities, but I get the Unable to Access Transport Tycoon Deluxe CD message. I don't actually own the CD. Is this a problem?

EDIT: The program can't find TTDLoadw.ovl and it can't find gamegfx.exe. Where can I get these files?
Nick - Creator of the virtual railroading review series:

Image
User avatar
Rob
Tycoon
Tycoon
Posts: 4356
Joined: 31 Dec 2002 16:52
Location: Ven-Zelderheide, The Netherlands

Post by Rob »

If there is no gamefx.exe then your game isn't installed properly, or you have the dos version of the game.
Try redownloading it and use the installer or shadows registry editor.
Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen. (F.Daels)
Image
Still the best OS around
Post Reply

Return to “General TTDPatch”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests