machine shop, engineering supplies.

Got a problem with OpenTTD? Find some help here.

Moderator: OpenTTD Developers

Post Reply
Potterpotty
Engineer
Engineer
Posts: 3
Joined: 04 Dec 2019 13:14

machine shop, engineering supplies.

Post by Potterpotty » 04 Dec 2019 13:22

i am having a problem. trying to do a US style game with NARS and using FIRS3 on the subtropical environment, i think it might be broken?
i need to make my clay pit more efficent so i hooked up a line to a machine shop, which according to the cargo flow produces engineering supplies.
it is not producing anything. also according to the cargo flow, it does not require anything to produce ES? the station i have put next to MS has no goods waiting and accepts nothing coming in?
i would have thought the MS would need steel, or iron, coal, something to create supplies. but if the station wont accept any goods how can i create supplies!
two trains sitting there waiting for a full load, already refit to ES ......nothing!
screenshot attached
Attachments
openttd.png
(352.64 KiB) Not downloaded yet

mak
Engineer
Engineer
Posts: 78
Joined: 30 Sep 2015 13:16

Re: machine shop, engineering supplies.

Post by mak » 04 Dec 2019 16:20

This does not compute. :(

A machine shop requires Metal and/or Petroleum fuel, it supplies Engineering and Farm supplies. It will produce maximum if any (Metal or Petroleum) are supplied.

I only play the game so cannot advise what may be incorrect in your set up
Attachments
Unnamed, 2000-01-01.png
(307.92 KiB) Not downloaded yet

User avatar
jfs
Director
Director
Posts: 604
Joined: 08 Jan 2003 23:09
Location: Denmark

Re: machine shop, engineering supplies.

Post by jfs » 04 Dec 2019 16:45

Yeah it looks like something is broken in your savegame.
Can you upload the save file?

Potterpotty
Engineer
Engineer
Posts: 3
Joined: 04 Dec 2019 13:14

Re: machine shop, engineering supplies.

Post by Potterpotty » 04 Dec 2019 23:13

been like this since i started it, i just changed the time to later in the game to see if it was an industry that started later in the game. was actually in 1947. checked the GRF list, no errors coming up, if its a problem with the setup then there's no point in carrying on.
its not just the machine shop, arable farms accept Farm supplies, but don't produce anything? is it the american industry set? is it not firs compatible?

here is a screen shot of the grf list i'm using for the game. see if you can spot something there.
Attachments
openttd1.png
(266.98 KiB) Not downloaded yet

Potterpotty
Engineer
Engineer
Posts: 3
Joined: 04 Dec 2019 13:14

Re: machine shop, engineering supplies.

Post by Potterpotty » 04 Dec 2019 23:39

yeah i just started another game without FIRS and it seems fine, guess since the American Industry set is based on FIRS3 code you need one or the other, but not both! surprised that didn't give me an error when i set it up. but i will just start fresh, shame i was just starting to get somewhere.

thanks for the replies.

Alberth
OpenTTD Developer
OpenTTD Developer
Posts: 4746
Joined: 09 Sep 2007 05:03
Location: home

Re: machine shop, engineering supplies.

Post by Alberth » 05 Dec 2019 05:42

Playing with 2 industry sets at the same time pretty much never works afaik, it's not that they are both originating from firs, likely.
Being a OpenTTD developer does not mean I know what I am doing.
Also, other OpenTTD developers may have different opinions.


Post Reply

Return to “OpenTTD Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests