Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Thu Jun 21, 2018 12:37 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 171 posts ]  Go to page Previous 15 6 7 8 9
Author Message
PostPosted: Tue Jun 12, 2018 7:23 pm 
Online
Engineer
Engineer

Joined: Wed Mar 07, 2018 5:00 pm
Posts: 26
markyisri wrote:
Hi,

I've been using 2cc TrainsInNML for a few weeks now but I've noticed an issue with the LRC.

If you couple MU wagons to the LRC, the sprites change correctly but the wagons have no capacity and are unable to use passengers.

Attempting to use the MU wagons on another MU trainset worked properly.

I assume this just slipped through and won't be complex to fix, but I have never made a GRF so I can't say for sure.

Also, I would like to propose a change to be made to the LRC. When VIA Rail stopped using the locomotives, the cars were still usable. I propose removing MU status from the LRC and adding a new LRC Passenger car. Possibly this could be a parameter to ensure compatibility.

It was also possible to run LRC trains at slower speeds using only one locomotive. Therefore, I think there should be an option that allows you not to double-head the train. This would also require removal of MU status.

I suppose you mean the Bombardier LRC? This train is not part of 2ccTrainsInNML, but of NekoMaster's NARS2cc Addon. The bug you described was probably caused by attaching MU wagons from 2cctInNML to the LRC instead of the ones from NARS2cc. Anyways, posting the save file would be nice.


Top
   
PostPosted: Tue Jun 12, 2018 11:47 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Tue Jun 12, 2018 12:21 pm
Posts: 6
vrn wrote:
I suppose you mean the Bombardier LRC? This train is not part of 2ccTrainsInNML, but of NekoMaster's NARS2cc Addon. The bug you described was probably caused by attaching MU wagons from 2cctInNML to the LRC instead of the ones from NARS2cc. Anyways, posting the save file would be nice.


Hi,

I ran a game using only the 2cc TrainsInNML GRF. There is an LRC in it. I am sure that NARS was not enabled at the time that I tested this.

On a side note, I did try it using the NARS MU wagons just in case it would work. When I did this, the sprites did not change, unlike when I used the 2cc MU wagons.

I will try to post a save file.


Top
   
PostPosted: Wed Jun 13, 2018 1:14 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Aug 16, 2008 10:26 pm
Posts: 3805
Skype: neko-master
Location: Oshawa, Ontario, CANADA
There is a BBD LRC in the 2cc Trains, the one I have in my NARS Add-on Set 2cc how ever is the sprite from the CanSet. My Set is also not compatible with the MU cars from 2cc Trains. This was intentional incase one wants to use 2cc Wagons in NML or the full 2cc Train set.

As for using the LRC cars after the LRC was retired (I believe 2004?) I have included the LRC cars in my NARS add-on set as seperate mail and passenger cars.

_________________
Image Proud Canadian Image
Nekomasters Projects! (Downloads available on BaNaNaS!) \(>^w^<)/
# NARS ADD-ON SET 2CC | 2cc Rapid Transit For Me! (2ccRTFM) | 2cc Wagons In NML (2ccWIN)
# NML Category System (Organize your GRFS!) <- TT-Forums Exclusive Download!


Top
   
PostPosted: Thu Jun 14, 2018 7:38 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Tue Feb 22, 2011 6:34 pm
Posts: 2633
If it is indeed in this set, then I suspect that it will have been fixed already in the recent builds as I did a complete code overhaul after the last release, but I haven't got around to finalize a few small parts and create a release.

Your proposed changes will not be implemented, as I have limited time and motivation to work on this, and I think it does not add much.

Mixing MU wagons between sets is not possible as you found out, although checks are only limited to this set. So you can add wagons from other sets to MUs (which I might be able to disable), but you can also add wagons from this set to other trains (which I can't disable).

_________________
Coder of the Dutch Trackset | Development support for the Dutch Trainset | Coder of the 2cc TrainsInNML


Top
   
PostPosted: Fri Jun 15, 2018 7:34 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Apr 24, 2007 9:37 am
Posts: 2964
Location: Straya
markyisri wrote:
Hi,

Also, I would like to propose a change to be made to the LRC. When VIA Rail stopped using the locomotives, the cars were still usable. I propose removing MU status from the LRC and adding a new LRC Passenger car. Possibly this could be a parameter to ensure compatibility.


Interesting idea, though it opens up a can of worms. Why stop at the LRC when several more MUs in the set have a loco-hauled equivalent wagon? Everything from the MP54 the IC125 to the MDDM could be given this treatment :wink:

_________________
--Stuff I made (or helped make)--
ImageImageImageImage

--My Award-Winning Screenshots and Videos--


Top
   
PostPosted: Fri Jun 15, 2018 2:11 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Tue Jun 12, 2018 12:21 pm
Posts: 6
Emperor Jake wrote:
markyisri wrote:
Hi,

Also, I would like to propose a change to be made to the LRC. When VIA Rail stopped using the locomotives, the cars were still usable. I propose removing MU status from the LRC and adding a new LRC Passenger car. Possibly this could be a parameter to ensure compatibility.


Interesting idea, though it opens up a can of worms. Why stop at the LRC when several more MUs in the set have a loco-hauled equivalent wagon? Everything from the MP54 the IC125 to the MDDM could be given this treatment :wink:


Exactly. It also provides a touch of realism. For example, VIA Rail kept using their LRC cars even after they stopped using the LRC locomotives.


Top
   
PostPosted: Fri Jun 15, 2018 8:59 pm 
Offline
Chairman
Chairman
User avatar

Joined: Fri Nov 03, 2017 6:57 pm
Posts: 858
Location: Courbevoie, near Paris, France
Emperor Jake wrote:
markyisri wrote:
Hi,

Also, I would like to propose a change to be made to the LRC. When VIA Rail stopped using the locomotives, the cars were still usable. I propose removing MU status from the LRC and adding a new LRC Passenger car. Possibly this could be a parameter to ensure compatibility.


Interesting idea, though it opens up a can of worms. Why stop at the LRC when several more MUs in the set have a loco-hauled equivalent wagon? Everything from the MP54 the IC125 to the MDDM could be given this treatment :wink:


A difference is that IC125s didn't have proper cars, in fact they used Mk3 unfied coaches, the same as the other trains.
The Metroliner carriages were the same as Amfleet ones and they even were used as cab cars after their retirement.

Also, could i ask for the addition of those trains :

- SNCF Z 5600 (EMU]
- SNCF B 55000 (EMU)
- DB Cargo Sprinter (DMU)
- DB BR 101 (Electric Locomotive)
- CFF Bem 4/6 (EMU)

_________________
All my sprites (in CC or 2CC) are available here.


Top
   
PostPosted: Sat Jun 16, 2018 7:54 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Apr 24, 2007 9:37 am
Posts: 2964
Location: Straya
acs121 wrote:
Also, could i ask for the addition of those trains :

- SNCF Z 5600 (EMU]
- SNCF B 55000 (EMU)
- DB Cargo Sprinter (DMU)
- DB BR 101 (Electric Locomotive)
- CFF Bem 4/6 (EMU)


The CargoSprinter's been in there for a while now, as for the others, if "someone" were to draw them I'm sure they'd be added :wink:


Attachments:
cargosprinter.PNG
cargosprinter.PNG [ 31.2 KiB | Viewed 1461 times ]

_________________
--Stuff I made (or helped make)--
ImageImageImageImage

--My Award-Winning Screenshots and Videos--
Top
   
PostPosted: Sun Jun 17, 2018 6:49 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Dec 28, 2009 9:47 am
Posts: 11053
Location: Rijeka, Croatia
Emperor Jake wrote:
if "someone" were to draw

Hidden and subtle hint? :lol:

Honestly, I've been "out" for quite some time now... :(

_________________
Leon

Image Image Image Image
"... all I ask is a tall ship and a star to steer her by..." - John Masefield


Top
   
PostPosted: Sun Jun 17, 2018 11:37 am 
Offline
Chairman
Chairman
User avatar

Joined: Fri Nov 03, 2017 6:57 pm
Posts: 858
Location: Courbevoie, near Paris, France
Voyager One wrote:
Emperor Jake wrote:
if "someone" were to draw

Hidden and subtle hint? :lol:

Honestly, I've been "out" for quite some time now... :(


Deal : I draw you code :D

_________________
All my sprites (in CC or 2CC) are available here.


Top
   
PostPosted: Sun Jun 17, 2018 4:00 pm 
Offline
Transport Coordinator
Transport Coordinator
User avatar

Joined: Mon May 25, 2015 9:09 am
Posts: 262
Location: The Netherlands
acs121 wrote:
Voyager One wrote:
Emperor Jake wrote:
if "someone" were to draw

Hidden and subtle hint? :lol:

Honestly, I've been "out" for quite some time now... :(


Deal : I draw you code :D

Which costs about 20 seconds~1 minute if you already have some trains done.

_________________
No pics no clicks. Seriously.
ImageImageImage


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 171 posts ]  Go to page Previous 15 6 7 8 9

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.