Road lamps for each position.

Forum for technical discussions regarding development. If you have a general suggestion, problem or comment, please use one of the other forums.

Moderator: OpenTTD Developers

BigBB
Engineer
Engineer
Posts: 106
Joined: 07 Aug 2007 20:39

Road lamps for each position.

Post by BigBB »

Hi,

Wacki, lordazamath and Ben_Robbins_ wish in this thread a lamp for each position (4 lamps than 2) so that they can replace them with a 32bpp sprite.

Lordazamath draw new lamps so that I can make a patch without copyright problems.

Here is now the first version:

Feature:
  • a road lamp for each direction (NW/NE/SW/SE)
  • lamps on all positions (in curves and on street ends are miss a few)
  • now there's thwo different styles: before 1975 have the lamps a wood pylon, from 1975 a metal one

Regards,
BigBB
Attachments
the current look
the current look
current.png (9.72 KiB) Viewed 11810 times
the new lamps with a wood pylon
the new lamps with a wood pylon
new_lamps_old.png (9.86 KiB) Viewed 10714 times
the new lamps with a metal pylon
the new lamps with a metal pylon
new_lamps_new.png (7.46 KiB) Viewed 9983 times
Last edited by BigBB on 17 Dec 2007 18:40, edited 4 times in total.
OpenTTD-patch(es) in development: missing shores (new version of: completely shore), road lamps for each position
BigBB
Engineer
Engineer
Posts: 106
Joined: 07 Aug 2007 20:39

Re: Road lamps for each position.

Post by BigBB »

Patch and grf files:
Attachments
street_lamps_v0.4.1_r11653.patch
(20.63 KiB) Downloaded 242 times
openttdd.grf
for v0.4.1 and above
(371.96 KiB) Downloaded 239 times
openttdw.grf
for v0.4.1 and above
(372.12 KiB) Downloaded 315 times
Last edited by BigBB on 17 Dec 2007 18:44, edited 5 times in total.
OpenTTD-patch(es) in development: missing shores (new version of: completely shore), road lamps for each position
User avatar
Wacki
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 137
Joined: 28 Feb 2007 09:02
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Road lamps for each position.

Post by Wacki »

Coooooooooool!!!!!!!!! :P :P :P
Thank you bigBB! 8)
Sorry for my very bad English!!! :(
I am 3dsmax artist.
User avatar
Bilbo
Tycoon
Tycoon
Posts: 1710
Joined: 06 Jun 2007 21:07
Location: Czech Republic

Re: Road lamps for each position.

Post by Bilbo »

Well, the last lamp on end of the road looks a bit weird, perhaps it could be excluded (add two lamps in turns and only two lamps on ends, at opposite sides)
If you need something, do it yourself or it will be never done.

My patches: Extra large maps (1048576 high, 1048576 wide) (FS#1059), Vehicle + Town + Industry console commands (FS#1060), few minor patches (FS#2820, FS#1521, FS#2837, FS#2843), AI debugging facility

Other: Very large ships NewGRF, Bilbo's multiplayer patch pack v5 (for OpenTTD 0.7.3)
User avatar
DeletedUser5
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 277
Joined: 07 Oct 2007 15:10

Re: Road lamps for each position.

Post by DeletedUser5 »

Applied patch. Compiled. Don't work. Not only patch. Game too. Game without patch don't work too. Could someone post binaries for linux?

@EDIT:
System: Ubuntu Linux 7.04
gcc version: 4
Last edited by DeletedUser5 on 02 Dec 2007 19:30, edited 1 time in total.
LordAzamath
Tycoon
Tycoon
Posts: 1656
Joined: 08 Jun 2007 08:00

Re: Road lamps for each position.

Post by LordAzamath »

BigBB, you used the sprites in wrong positions...
this picture illustrates I hope :D Zoom in your sprites and compare
this.png
this.png (3.57 KiB) Viewed 11677 times
EDIT: the first and second sprite stand both for the smae road alignment..I just had a typo.
But all else...Great work and good work and fast work :D :bow: :bow: :bow:
PS: And I stopped the propaganda to support Dave Worley since he got a nice new red hat now.[/color]
I know I have a BBCode error in my signature but I really cba to fix it.
BigBB
Engineer
Engineer
Posts: 106
Joined: 07 Aug 2007 20:39

Re: Road lamps for each position.

Post by BigBB »

Bilbo wrote:Well, the last lamp on end of the road looks a bit weird, perhaps it could be excluded (add two lamps in turns and only two lamps on ends, at opposite sides)
Done (v0.2), see third pic in first post.
lordazamath wrote:BigBB, you used the sprites in wrong positions...[...]
Now you know how good I'm with graphics, you must hold my hand during that :D
It's fixed (v0.2), see pic.


I've change the position of the NW, SW and SE lamp a little bit, looks (for me) now better (see pic, again).

lordazamath: for me looks the lamps to brown (woody), but still better then the original (two sprites for 4 directions :roll: ). Can you drawn something who is similarly to the original look?

Regards,
BigBB

PS:
lordazamath wrote:[...]Great work and good work and fast work
It's a pleasure for me if I can help our graphic artists :D
OpenTTD-patch(es) in development: missing shores (new version of: completely shore), road lamps for each position
User avatar
athanasios
Tycoon
Tycoon
Posts: 3138
Joined: 23 Jun 2005 00:09
Contact:

Re: Road lamps for each position.

Post by athanasios »

BigBB wrote:...for me looks the lamps too brown (woody)
:idea: Good for earlier era! If you could make them change from wood to cement after a certain date it would be a nice enhancement!

regards
athanasios
http://members.fortunecity.com/gamesart
"If no one is a fool I am also a fool." -The TTD maniac.


I prefer to be contacted through PMs. Thanks.
LordAzamath
Tycoon
Tycoon
Posts: 1656
Joined: 08 Jun 2007 08:00

Re: Road lamps for each position.

Post by LordAzamath »

Ok. those were meant to be from wood :D But I'll draw new ones sometime, I come back from school.

edit: BTW he has got the new sprites for a while so I guess he will present us something soon :)

Lord
Last edited by LordAzamath on 03 Dec 2007 17:30, edited 1 time in total.
PS: And I stopped the propaganda to support Dave Worley since he got a nice new red hat now.[/color]
I know I have a BBCode error in my signature but I really cba to fix it.
User avatar
belugas
OpenTTD Developer
OpenTTD Developer
Posts: 1507
Joined: 05 Apr 2005 01:48
Location: Deep down the deepest blue
Contact:

Re: Road lamps for each position.

Post by belugas »

Now this is really interesting...
V E R Y nice BigBB
Once more... ;)
If you are not ready to work a bit for your ideas, it means they don't count much for you.
OpenTTD and Realism? Well... Here are a few thoughs on the matter.
He he he he
------------------------------------------------------------
Music from the Bloody Time Zones
BigBB
Engineer
Engineer
Posts: 106
Joined: 07 Aug 2007 20:39

Re: Road lamps for each position.

Post by BigBB »

lordazamath wrote:edit: BTW he has got the new sprites for a while so I guess he will present us something soon :)
Right, exactly: now :D

As a new feature: before 1975 have the lamps a wood pylon, from 1975 a metal one (see pics in first post)

Also I fixed the toyland bug, it have now it's own lamp back.

I've rewrote the whole "draw road trees" and "draw road lamps" stuff, it should be better now.

Regards,
BigBB

Attention: don't forget to download the new grf package!
OpenTTD-patch(es) in development: missing shores (new version of: completely shore), road lamps for each position
LordAzamath
Tycoon
Tycoon
Posts: 1656
Joined: 08 Jun 2007 08:00

Re: Road lamps for each position.

Post by LordAzamath »

BigBB..I have experienced some trouble with opening *.7z with Ark (a program in Linux, purpose same as WinZip of 7zip or whatever...) So it would be nice if you could post it in some other archive format. I know I can do it somewhere in command line, but I don't know how..Although I can always reboot to windows, un7z the archive and boot to Linux again...

EDIT:
Now you know how good I'm with graphics, you must hold my hand during that :D
Look at those sprites again...carefully :D and put them same way as the older ones..I hope I didn't give you wrong aligned lines in that pcx I sent you...Just try to align the new ones like the older..The wooden are right, but for metal ones, you have messed up them.
EDIT2: Illustration
Attachments
yeah.png
yeah.png (8.5 KiB) Viewed 11044 times
PS: And I stopped the propaganda to support Dave Worley since he got a nice new red hat now.[/color]
I know I have a BBCode error in my signature but I really cba to fix it.
LordAzamath
Tycoon
Tycoon
Posts: 1656
Joined: 08 Jun 2007 08:00

Re: Road lamps for each position.

Post by LordAzamath »

Ok..made a trip to windows and back again...it gives me this. (I patched compiled it already)

Code: Select all

[madis@localhost bin]$ ./openttd
Your 'OPENTTDW.GRF' file is corrupted or missing! The file was part of your installation.

openttd: /home/madis/Töölaud/svnTRUNK/signals/src/spritecache.cpp:476: const void* GetRawSprite(SpriteID, bool): Assertion `sprite < _spritecache_items' failed.
Aborted
[madis@localhost bin]$
But I updated to your grf...I think you should put it up here in some other format. Maybe the openttdw.grf got injured while copying it from linux to windows.. God knows what MDV2008 can read and what it cannot :(

Lord
PS: And I stopped the propaganda to support Dave Worley since he got a nice new red hat now.[/color]
I know I have a BBCode error in my signature but I really cba to fix it.
User avatar
GeekToo
Tycoon
Tycoon
Posts: 961
Joined: 03 Jun 2007 22:22

Re: Road lamps for each position.

Post by GeekToo »

BigBB
Engineer
Engineer
Posts: 106
Joined: 07 Aug 2007 20:39

Re: Road lamps for each position.

Post by BigBB »

lordazamath wrote:BigBB..I have experienced some trouble with opening *.7z with Ark (a program in Linux, purpose same as WinZip of 7zip or whatever...) So it would be nice if you could post it in some other archive format.
I know Ark, I use Windows and Linux ...
You must install the "pzip"(AFAIK)-package to extract 7z. But okay, for you I will post a zip or tar.bz2 file :D .
lordazamath wrote:Look at those sprites again...carefully :D and put them same way as the older ones..I hope I didn't give you wrong aligned lines in that pcx I sent you...Just try to align the new ones like the older..The wooden are right, but for metal ones, you have messed up them.
EDIT2: Illustration
The metal are the same as the wooden, so both wrong or both right.

You gave me this (NW/SE/SW/NE:
this.png
this.png (1.38 KiB) Viewed 10972 times
and I use it so:
yeah.png
yeah.png (5.84 KiB) Viewed 10983 times
But I change it if you say it me :)
lordazamath wrote:But I updated to your grf...I think you should put it up here in some other format. Maybe the openttdw.grf got injured while copying it from linux to windows.. God knows what MDV2008 can read and what it cannot
Hmm, I make the next version under Linux (as soon as you told me how I use the sprites).

Regards,
BigBB
OpenTTD-patch(es) in development: missing shores (new version of: completely shore), road lamps for each position
LordAzamath
Tycoon
Tycoon
Posts: 1656
Joined: 08 Jun 2007 08:00

Re: Road lamps for each position.

Post by LordAzamath »

In that case, my mistake...Flip the black stripes in that this.png :D My mistake...I think that the wooden ones have still the same problem..Sorry
Lord
PS: And I stopped the propaganda to support Dave Worley since he got a nice new red hat now.[/color]
I know I have a BBCode error in my signature but I really cba to fix it.
User avatar
sickie
Engineer
Engineer
Posts: 85
Joined: 15 Sep 2007 00:51
Location: Slovenia
Contact:

Re: Road lamps for each position.

Post by sickie »

to lordazamath: if you use Ubuntu (or a Ubuntu-based distro, don't know for Debian), you need to install the package 'p7zip-full' and you'll have support for 7zip in Ark.
BigBB
Engineer
Engineer
Posts: 106
Joined: 07 Aug 2007 20:39

Re: Road lamps for each position.

Post by BigBB »

lordazamath wrote:Flip the black stripes
All fliped. To make our life easier, next time please in this order: NW/SE/SW/NE

New version with a new grf-package with 7z or tar.bz2 archived. Choose the one you prefer.
lordazamath: on the file size can you see why I use mostly 7z :D


Regards,
BigBB

Attention: don't forget to download the new grf package!
OpenTTD-patch(es) in development: missing shores (new version of: completely shore), road lamps for each position
LordAzamath
Tycoon
Tycoon
Posts: 1656
Joined: 08 Jun 2007 08:00

Re: Road lamps for each position.

Post by LordAzamath »

Thank you soooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo much. :) Now I start compiling again...Although I guess, you didn't change code...But I hope now it doesn't give errors....Thank you :)

BTW: BigBB, is your real name Markus? If it is, guess how I found that out ;)
EDIT: 7z is indeed the most compressing archive...
Lord
Last edited by LordAzamath on 04 Dec 2007 13:55, edited 2 times in total.
PS: And I stopped the propaganda to support Dave Worley since he got a nice new red hat now.[/color]
I know I have a BBCode error in my signature but I really cba to fix it.
BigBB
Engineer
Engineer
Posts: 106
Joined: 07 Aug 2007 20:39

Re: Road lamps for each position.

Post by BigBB »

lordazamath wrote:Although I guess, you didn't change code
Only files.h for the checksum (md5).
lordazamath wrote:But I hope now it doesn't give errors....
I too :)

lordazamath wrote:BTW: BigBB, is your real name Markus? If it is, guess how I found that out ;)
Yes and I don't know. In mails to patch@openttd.org is my name...
OpenTTD-patch(es) in development: missing shores (new version of: completely shore), road lamps for each position
Post Reply

Return to “OpenTTD Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests