Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Thu May 25, 2017 2:22 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 93 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 2:02 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Tue Mar 29, 2005 12:44 pm
Posts: 391
Location: Hungary
XeryusTC wrote:
thgergo wrote:
This may end up grf conflicts, if more graphics sets use this method one time... Is there any chancle to improve this?

That's what the grf resouce manager is for IIRC.

Can you explain where this tool is located? The search hasnt given any for that, or i have missed something...
Anyway i have nearly completed the bridges, only road, monorail, maglev bridges need to be drawn. Second angle, plus lighting improvements: :wink:


Attachments:
renewal.PNG
renewal.PNG [ 73.48 KiB | Viewed 7013 times ]

_________________
Image
Image
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 2:12 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun Apr 09, 2006 6:50 pm
Posts: 2459
Location: Oss, Netherlands, At home
What the..? You coded them yourself as well? :shock: That's too cool!

_________________
Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 2:51 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Nov 27, 2004 3:05 pm
Posts: 4965
Location: Canada
thgergo wrote:
Anyway i have nearly completed the bridges, only road, monorail, maglev bridges need to be drawn. Second angle, plus lighting improvements: :wink:
Did you include Narrow Gauge rail?

_________________
wallyweb on tt-forums: Screenshots - Projects - Releases
wallyweb on Simuscape: Projects - Releases
Other Stuff: TTDPatch 2.6 "Nightly" download - cirdan's OpenTTD branch (New Map Features)
Screenshot Of The Month Contest Winner: August 2015 - Tied May 2016


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 7:51 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Tue Mar 29, 2005 12:44 pm
Posts: 391
Location: Hungary
wallyweb wrote:
thgergo wrote:
Anyway i have nearly completed the bridges, only road, monorail, maglev bridges need to be drawn. Second angle, plus lighting improvements: :wink:
Did you include Narrow Gauge rail?

First release 1.0 is completed. Replaces monorail, maglev, and of couse the road bridges. It should support narrow gauge rails. I dont know narrow gauge support works properly, this grf replaces the sprites railroad/maglev/monorail, when narrow gauge grf replaces that railtype at one time.(Im an OTTD user)
edit 1.1: narrow gauge support was buggy, it always replaced the railtype railroad...
edit #2: OTTD doesnt mark this grf as an safe static grf,so I have created a cutted version without any narrow gauge support, its just a raw sprite replacement. You can use freely this vers in OTTD multiplayer without the server has this grf... Just make this grf listed on you openttd.cfg under [newgrf-static].
Image


Attachments:
File comment: windows version
cantilever11w.grf [32.8 KiB]
Downloaded 621 times
File comment: Dos file
cantilever11.grf [32.75 KiB]
Downloaded 237 times
File comment: This grf can be used as an OTTD static grf...
cantilever11static.grf [27.26 KiB]
Downloaded 245 times

_________________
Image
Image


Last edited by thgergo on Sun Jun 10, 2007 5:58 pm, edited 1 time in total.
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 8:51 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Jun 01, 2006 3:15 pm
Posts: 1165
Skype: t_1210
Location: Gatwick
Fantastic! These will get a lot of downloads Im sure! Great work Thgergo! And very quick too! ;)

_________________
Image
Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 9:01 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Wed Feb 15, 2006 12:00 pm
Posts: 1983
Skype: m3hww-henry
Location: University of Southampton
very nice!
next job, this should make it look much better, instead of;
Code:
  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _
=/_\/_\/_\/_\/_\/_\/_\/_\/_\/_\/_\=
|  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
. make it like this:
Code:
  _______  ____  _  ____  _______
=/_______\/____\/_\/____\/_______\=
|        |     |  |     |        |
.
and for the colours, why not try some 1cc, 2cc or both!

_________________
The occasional look back at your past can teach you a great many things...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 9:06 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Tue Mar 29, 2005 12:44 pm
Posts: 391
Location: Hungary
m3henry wrote:
very nice!
next job, this should make it look much better, instead of;
Code:
  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _
=/_\/_\/_\/_\/_\/_\/_\/_\/_\/_\/_\=
|  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |
. make it like this:
Code:
  _______  ____  _  ____  _______
=/_______\/____\/_\/____\/_______\=
|        |     |  |     |        |
.
and for the colours, why not try some 1cc, 2cc or both!

Bridges arent in company colours, just look a few posts back...
I plan also a larger cantilever witch will keep the large height like the original version has, but it will be longer, like you have mentioned...

_________________
Image
Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 9:30 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Wed Feb 15, 2006 12:00 pm
Posts: 1983
Skype: m3hww-henry
Location: University of Southampton
thgergo wrote:
m3henry wrote:
very nice!
next job, this should make it look much better, instead of...
and for the colours, why not try some 1cc, 2cc or both!

Bridges arent in company colours, just look a few posts back...
you can make them!
Quote:
I plan also a larger cantilever witch will keep the large height like the original version has, but it will be longer, like you have mentioned...
for the higher speed bridge, i presume

_________________
The occasional look back at your past can teach you a great many things...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 9:45 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Tue Mar 29, 2005 12:44 pm
Posts: 391
Location: Hungary
m3henry wrote:
thgergo wrote:
m3henry wrote:
very nice!
next job, this should make it look much better, instead of...
and for the colours, why not try some 1cc, 2cc or both!

Bridges arent in company colours, just look a few posts back...
you can make them!

PikkaBird wrote:
Hyronymus wrote:
Very good attempt at fixing those ugly Firth of Forth-clones Chris Sawyer put in the game. Now I wonder if bridges can be in company colour too.


Unfortunately not. We need full action 1/2/3 support for bridges! :twisted:
8) Bridges can be recoloured by newgrf action 0, but they are not in company colours...

_________________
Image
Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 9:57 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Sat Mar 10, 2007 5:48 pm
Posts: 13
Road Bridges don't support road sets. They will have original roads not a road set. But the bridges are Wonderful!! Very Well Drawn!


Soccerito


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun May 20, 2007 12:15 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Nov 27, 2004 3:05 pm
Posts: 4965
Location: Canada
thgergo wrote:
wallyweb wrote:
thgergo wrote:
Anyway i have nearly completed the bridges, only road, monorail, maglev bridges need to be drawn. Second angle, plus lighting improvements: :wink:
Did you include Narrow Gauge rail?

First release 1.0 is completed. Replaces monorail, maglev, and of couse the road bridges. It should support narrow gauge rails. I dont know narrow gauge support works properly, this grf replaces the sprites railroad/maglev/monorail, when narrow gauge grf replaces that railtype at one time.(Im an OTTD user)
edit 1.1: narrow gauge support was buggy, it always replaced the railtype railroad...

Looking good but I have a couple of observations.
To test these I used only these grfs:

Code:
ttdpbasew.grf 0 0 0 0 #TTDX's basic grf - must always be used
TTRS3w.grf 0 0 2 0 #Total Town Replacement Set parameters set to use its own roads and road bridges.
ngrailsw_V0_92b.grf 4 1 #Narrow Gauge rails parameters set to replace Maglev and use longer depot
cantilever10w.grf #Can't forget this one, can we? :wink:


First observation: cantilever10w.grf must be placed in the newgrfw.cfg before ngrailsw_V0_92b.grf
Second observation: On the NG bridges, the back side of the bridge is the original cantilever, not yours.
Third observation: If cantilever10w.grf is placed in the newgrfw.cfg after ngrailsw_V0_92b.grf then the back side is your cantilever but the rails are Maglev.
Fourth Observation: Your bridges are compatible with TTRSv3 in that it will allow TTRS' bridges to work while replacing the rail bridges.

The images say it all:


Attachments:
File comment: NG before Cantilever in configuration
NG is replaced by Maglev but new cantilever is ok

cantilever2_ng1.png
cantilever2_ng1.png [ 32.44 KiB | Viewed 6787 times ]
File comment: NG after Cantilever in configration
NG rails are there but back side of bridge is from original

cantilever1_ng2.png
cantilever1_ng2.png [ 39.29 KiB | Viewed 6794 times ]

_________________
wallyweb on tt-forums: Screenshots - Projects - Releases
wallyweb on Simuscape: Projects - Releases
Other Stuff: TTDPatch 2.6 "Nightly" download - cirdan's OpenTTD branch (New Map Features)
Screenshot Of The Month Contest Winner: August 2015 - Tied May 2016
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun May 20, 2007 8:45 am 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Tue Mar 29, 2005 12:44 pm
Posts: 391
Location: Hungary
wallyweb wrote:
ngrailsw_V0_92b.grf then the back side is your cantilever but the rails are Maglev

Try newer version, 1.1 should fix this. It replaced only the railroad bridges with narrow gauge, as I can see in your image also.

wallyweb wrote:
First observation: cantilever10w.grf must be placed in the newgrfw.cfg before ngrailsw_V0_92b.grf

wallyweb wrote:
If cantilever10w.grf is placed in the newgrfw.cfg after ngrailsw_V0_92b.grf then the back side is your cantilever but the rails are Maglev.

If the ngrailsw is after my grf, it will replace my graphic with original cantilever backs with narrow gauge. So you need to place my grf after ngrails grf, as you mentioned.

Soccerito wrote:
Road Bridges don't support road sets. They will have original roads not a road set. But the bridges are Wonderful!! Very Well Drawn!

I can add some support for roadsets, for witch ones should I make? Please give advices...

_________________
Image
Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun May 20, 2007 9:21 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Sat Mar 10, 2007 5:48 pm
Posts: 13
US Road set and UK Road set, these are used the most.


Soccerito


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun May 20, 2007 12:37 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Nov 27, 2004 3:05 pm
Posts: 4965
Location: Canada
thgergo wrote:
wallyweb wrote:
If cantilever10w.grf is placed in the newgrfw.cfg after ngrailsw_V0_92b.grf then the back side is your cantilever but the rails are Maglev.

If the ngrailsw is after my grf, it will replace my graphic with original cantilever backs with narrow gauge. So you need to place my grf after ngrails grf, as you mentioned.


cantilever11w.grf after ngrailsw_V0_92b.grf did the trick. :D
Excellent work. 8)

thgergo wrote:
Soccerito wrote:
Road Bridges don't support road sets. They will have original roads not a road set. But the bridges are Wonderful!! Very Well Drawn!

I can add some support for roadsets, for witch ones should I make? Please give advices...
Soccerito wrote:
US Road set and UK Road set, these are used the most.
I agree. Be careful of the sets that have their own bridges though.

_________________
wallyweb on tt-forums: Screenshots - Projects - Releases
wallyweb on Simuscape: Projects - Releases
Other Stuff: TTDPatch 2.6 "Nightly" download - cirdan's OpenTTD branch (New Map Features)
Screenshot Of The Month Contest Winner: August 2015 - Tied May 2016


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun May 20, 2007 1:15 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Tue Mar 29, 2005 12:44 pm
Posts: 391
Location: Hungary
more tryouts, now huge bridges...


Attachments:
aaa.PNG
aaa.PNG [ 12.42 KiB | Viewed 6661 times ]

_________________
Image
Image
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun May 20, 2007 2:47 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Mon Dec 26, 2005 8:19 pm
Posts: 17005
Location: Harringay, North London
I'm liking this fella, he's giving these bridges a right working!

Looking good, again!

Be creative, no one will slate you for being imaginative or coming up with something that's not as good as your previous work, because of the effort you've put in!

Go for something downright wacky, too :D

_________________
Albion: A fictional Britain

Official TT-Dave Fan Club
Dave's Screenshot Thread! - Flickr


Why be a song when you can be a symphony? r is a...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon May 21, 2007 6:13 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Jun 23, 2005 12:09 am
Posts: 3138
Yes. Newer stuff is cool too.

_________________
http://members.fortunecity.com/gamesart
"If no one is a fool I am also a fool." -The TTD maniac.


I prefer to be contacted through PMs. Thanks.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon May 21, 2007 4:43 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Wed Feb 15, 2006 12:00 pm
Posts: 1983
Skype: m3hww-henry
Location: University of Southampton
I would actualy prefer that if it was just the top one going all the way across.

_________________
The occasional look back at your past can teach you a great many things...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon May 21, 2007 6:04 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Tue Mar 29, 2005 12:44 pm
Posts: 391
Location: Hungary
Finally i get it working with newgrf, this bridge replaces the second cantilever bridge. It seems compatible with TTRS3 bridges, i couldnt find any sprite conflict with it, everything was correct in my tests with in TTRS3, except of course the road approach of my bridge.:wink:
m3henry wrote:
I would actualy prefer that if it was just the top one going all the way across.
I just should have just make longer versions of my first attempt?


Attachments:
renewal.PNG
renewal.PNG [ 61.19 KiB | Viewed 6427 times ]

_________________
Image
Image
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon May 21, 2007 6:10 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Thu Nov 09, 2006 11:38 pm
Posts: 134
Great work so far!!! Any chance that you could mock-up a version of this latest bridge using the same entrance/exit tiles as the red bridge? (The horizontal structures, rather than the bubbled structures).

Keep up the great work!

_________________
Many thanks to those who make OTTD and TTDP possible.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 93 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Helmar15 and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2017 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2017.
Hosted by Zernebok Hosting.