Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Sat Dec 15, 2018 5:52 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 2053 posts ]  Go to page Previous 149 50 51 52 53103 Next
Author Message
PostPosted: Fri Jun 27, 2008 5:05 pm 
Offline
OpenTTD Developer
OpenTTD Developer
User avatar

Joined: Wed Nov 07, 2007 10:44 pm
Posts: 9066
Location: Sol d
First of all: great job you guys are doing! *Two thumbs up*

mart3p wrote:
As ISR is partly based on this set, by the terms of the licence, ISR should also be under GPL.

GPL v2 wrote:
2. You may modify your copy or copies of the Program or any portion of it, thus forming a work based on the Program, and copy and distribute such modifications or work under the terms of Section 1 above, provided that you also meet all of these conditions:

1. You must cause the modified files to carry prominent notices stating that you changed the files and the date of any change.
2. You must cause any work that you distribute or publish, that in whole or in part contains or is derived from the Program or any part thereof, to be licensed as a whole at no charge to all third parties under the terms of this License.
3. If the modified program normally reads commands interactively when run, you must cause it, when started running for such interactive use in the most ordinary way, to print or display an announcement including an appropriate copyright notice and a notice that there is no warranty (or else, saying that you provide a warranty) and that users may redistribute the program under these conditions, and telling the user how to view a copy of this License. (Exception: if the Program itself is interactive but does not normally print such an announcement, your work based on the Program is not required to print an announcement.)

I guess it has to read must be under this license.

_________________
Image
OpenTTD: manual | online content | translations | Wanted contributions and patches
#openttdcoop: blog | wiki | public server | DevZone | NewGRF web translator
DevZone - home of the free NewGRFs: OpenSFX | OpenMSX | OpenGFX | Swedish Rails | OpenGFX+ Trains|RV|Industries|Airports|Landscape | NML


Top
   
PostPosted: Sun Jun 29, 2008 10:09 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Mar 31, 2007 2:23 pm
Posts: 4713
Location: Lost in Music
The yard in downtown Kamloops - a busy transfer station for local farmers and mining outfits:
Attachment:
Kapuskasing Lines, 30th May 1947.png
Kapuskasing Lines, 30th May 1947.png [ 134.47 KiB | Viewed 62315 times ]


Top
   
PostPosted: Sun Jun 29, 2008 10:38 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 7:38 pm
Posts: 2029
Skype: rbeardwell91
Location: Buckshaw Village, Lancashire, UK
Hey, that is a really nice pic, i think pics like this look better sometimes than some of mine which are covered in containers.

_________________
Previously Known As Beardie27
Check out my UPDATED! Screenshot Thread
Check out my Railway Photography and Deviant Account


Image


Top
   
PostPosted: Sun Jun 29, 2008 3:23 pm 
Offline
Transport Coordinator
Transport Coordinator
User avatar

Joined: Fri Oct 01, 2004 3:28 pm
Posts: 313
Hey!

First of all, i have to say that i really love the ISR Set, and i'm really looking forward to Version 0.7!!

However, i do have a small suggestion:
There are a lot of tiles which are initially empty, and fill up more and more depending on how much cargo is waiting - like "General Goods", "Steel", "Containers", all under "Processed..." or a lot of other ones, too. I really like this behaviour, however, my problem is that i usually try to provide a perfect service at all of my stations, to gain a station rating of min. 80%. This means that there is always a train waiting at the station, and no cargo is waiting. This leads to all of these nice stations to be empty - of course that is wanted to show that there is no cargo waiting, but it is also sad, as one could build much more beautiful stations if there would be cargo on those tiles.

So, my suggestion would be to show a little little bit of the corresponding cargo on those tiles, even if none is waiting to be picked up. For example, at wood-platforms or tiles there could only be one stem which might have been forgotten, or on coal tiles only a tiny bit of coal or one good crate or so.... I hope you get what i mean :)

Tell me what you think.. And keep up the good work, please!!

Greetings, Tim


Top
   
PostPosted: Sun Jun 29, 2008 4:13 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Sep 16, 2005 12:23 pm
Posts: 1517
Skype: the_gremnon
Location: /home
A similar suggestion to that I've just thought of.
As well as the container tiles that fill up with boxes, barrels or planks, could there be a separate set of them that doesn't react and is always full?


Top
   
PostPosted: Sun Jun 29, 2008 8:01 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 7:38 pm
Posts: 2029
Skype: rbeardwell91
Location: Buckshaw Village, Lancashire, UK
Humm i have noticed that before too. I Usually start of by sending lots of raw materials to an industry, then send a train to pick up goods(etc) and the station fills up, its good not to have many pick up so that you can See the containers(etc). I usually have the industry produce so much that i can't transport it all so the station always has goods.

Mart3p should be better at answering your query, but hes away at the moment, should be back tomorrow or the day after.

_________________
Previously Known As Beardie27
Check out my UPDATED! Screenshot Thread
Check out my Railway Photography and Deviant Account


Image


Top
   
PostPosted: Sun Jun 29, 2008 9:21 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Feb 07, 2003 1:58 am
Posts: 11773
Location: Washington DC, USA
Yes, I've raised this point previously. I think the plan is to do as you suggest, leaving a little cargo lying around overlooked even if nothing is waiting, so you can at least see what's supposed to be there.

_________________
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there


Top
   
PostPosted: Sun Jun 29, 2008 9:28 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 7:38 pm
Posts: 2029
Skype: rbeardwell91
Location: Buckshaw Village, Lancashire, UK
Well when i do my screenshots i send all trains transporting goods away from the station to the depot so it builds up.

_________________
Previously Known As Beardie27
Check out my UPDATED! Screenshot Thread
Check out my Railway Photography and Deviant Account


Image


Top
   
PostPosted: Mon Jun 30, 2008 8:47 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Oct 31, 2005 9:00 pm
Posts: 1032
Location: UK
Timitry wrote:
... So, my suggestion would be to show a little little bit of the corresponding cargo on those tiles, even if none is waiting to be picked up...

Thanks for the suggestion. :) Personally I prefer the current behaviour, as it is easy to see when a station is well serviced or not. I would be interested in hearing what others think though.

To implement this, would involve some quite large changes, so I would be reluctant to do it unless it is wanted by the majority of players. I wouldn't want to change it and have everyone complaining that they preferred the old behaviour. ;) It would be possible to make it selectable with a parameter, but that would be mean even more changes...

One problem would be the mineral platforms, which mineral type should be shown if the station is empty?

krtaylor wrote:
Yes, I've raised this point previously. I think the plan is to do as you suggest, leaving a little cargo lying around overlooked even if nothing is waiting, so you can at least see what's supposed to be there.

I remember you suggesting it, but I don't remember there being a 'plan'. ;)

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Mon Jun 30, 2008 9:00 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 7:38 pm
Posts: 2029
Skype: rbeardwell91
Location: Buckshaw Village, Lancashire, UK
I have to say i like it the way it is at the moment, maybe you should have a vote on it martp3 or something.

_________________
Previously Known As Beardie27
Check out my UPDATED! Screenshot Thread
Check out my Railway Photography and Deviant Account


Image


Top
   
PostPosted: Mon Jun 30, 2008 10:42 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Oct 31, 2005 9:00 pm
Posts: 1032
Location: UK
Industrial Stations Renewal v0.7.0

Attachment:
File comment: With apologies to Smaug for ideas stolen from his screenshots thread. :)
wood harbour.png
wood harbour.png [ 96.85 KiB | Viewed 61638 times ]

Well here it is; ISR v0.7.0. :]

Highlights of changes for 0.7.0 (for full changelog see readme file):
    New station class added; 'Industrial: Stations', all existing pre-built stations can now be found here.
    Grain loading station - based on old Farm facilities, but has been completely updated.
    Livestock station - new station - displays livestock.
    Mineral unloader - extensive upgrade to original mineral unloader.
    Wood loading station - new station - displays wood.
    Valuables station - new station .
    Goods station A - new station - displays crates or containers.
    Goods station B - new station - displays crates or containers.
    Steel mill station - now with animated overhead cranes and other updates.
    Translations added: German, Spanish, and Finnish.
    Separate mineral platforms added:
    All road tiles updated, including automatically generated junctions, rail crossings and access ramps.
    Truck parking, now displays truck types dependent on cargo type waiting and game year.
    New Containers with crane non-track tile added - animated crane.
    Container platforms updated with new containers.
    Containers non-track, now ground-level and updated with new containers.
    Non-track processed cargo tiles are now ground level.
    New Cars cargo tiles added - display cars when goods or vehicles are waiting.
    Buffers now use automatic orientation, depending on direction of connecting rails.
    Platform ramp fences removed.
    Marshalling yard (was 'Switchyard') buffers now aware of tiles that do not have middle rail.
    Conveyor orientations swapped.
    Changes to multi-tile animation code. Now less likely for the crane animations to de-sync when over-built.

Warning: station IDs have changed, which makes ISR v0.7.0 incompatible with savegames made with previous versions. To update old savegames follow the instructions in the first post. If you ignore this warning your game will crash due to trains stuck on non-track tiles. :wink:

Note for OpenTTD players: ISR v0.7.0 now requires OpenTTD 0.6.0 or later, or a nightly build from r12108 onwards.

Thanks to wallyweb and Beardie27 for testing. :D


Edit: Files updated to v0.7.1. 03/08/08

Edit: ISR v0.8.0 is now available, download it here. 01/10/08


Attachments:
File comment: Industrial Stations Renewal v0.7.1 Windows
ISR v0_7_1 Windows.zip [645.27 KiB]
Downloaded 12129 times
File comment: Industrial Stations Renewal v0.7.1 DOS
ISR v0_7_1 DOS.zip [643 KiB]
Downloaded 826 times

_________________
Image


Last edited by mart3p on Wed Oct 01, 2008 11:34 pm, edited 3 times in total.
Top
   
PostPosted: Mon Jun 30, 2008 10:44 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 7:38 pm
Posts: 2029
Skype: rbeardwell91
Location: Buckshaw Village, Lancashire, UK
Get the party poppers out its here, its here. :D , i have to say to you thank you and nice work :wink:

_________________
Previously Known As Beardie27
Check out my UPDATED! Screenshot Thread
Check out my Railway Photography and Deviant Account


Image


Top
   
PostPosted: Mon Jun 30, 2008 10:45 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Mon Dec 26, 2005 8:19 pm
Posts: 17150
Location: Harringay, North London
Ooooooooh shiny.

_________________
Albion: A fictional Britain

Official TT-Dave Fan Club
Dave's Screenshot Thread! - Flickr


Why be a song when you can be a symphony? r is a...


Top
   
PostPosted: Mon Jun 30, 2008 10:50 pm 
Offline
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
User avatar

Joined: Wed May 26, 2004 4:37 pm
Posts: 1804
Location: Britain
And here I was just looking at the old Glass Station I did for Born_Acorn a while back (thinking how dated it looks compared to newer grfs), nice to hear there is a new release though! :)

~ Lakie

_________________
TTDpatch Developer 2005 - 2010 ~ It all started because of shortened vehicle not loading correctly, now look where I've gone with it!
Grfs coded ~ Finnish Train Set (Teaser) | Bm73 (Release 3) | Emu 680 (Release 3)| Glass Station (Release 1) | UK Roadset (Version 1.1a) | New Water Coasts (Version 7)
Pikka: "Lakie's a good coder, but before he'll add any feature to TTDP you have to convince him that you're not going to use it to destroy the world as we know it."


Top
   
PostPosted: Mon Jun 30, 2008 11:22 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun Sep 10, 2006 7:12 pm
Posts: 7016
Location: Adwick-Le-Street.
Great stuff fellas, downloaded and put to use straight away :bow:

Thank you.

_________________
|||| My OTTD/TTDP pics ||||Currently slighty obsessed with getting Platinum Trophies||||Retired moderator||||


Top
   
PostPosted: Mon Jun 30, 2008 11:29 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Jun 23, 2005 12:09 am
Posts: 3138
Thanks a lot! :]

_________________
http://members.fortunecity.com/gamesart
"If no one is a fool I am also a fool." -The TTD maniac.


I prefer to be contacted through PMs. Thanks.


Top
   
PostPosted: Tue Jul 01, 2008 12:19 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Mar 06, 2007 7:32 pm
Posts: 1889
Location: In The Dark
Very much appreciated. Now about that next version...

_________________
Humor is the second most subjective thing on the planet
------------------------------------------------------------
Brevity is the soul of wit and obscenity is its downfall
--------------------------------------------------------
Good Night And Good Luck - Read You Soon


Top
   
PostPosted: Tue Jul 01, 2008 5:47 am 
Offline
Director
Director
User avatar

Joined: Mon Feb 26, 2007 7:10 am
Posts: 624
Location: Kota Bharu, Malaysia
Arrrgh! I'm working overtime at the moment, guess it'll have to wait another day. Lookout Screenshot Competitors! I think everyone will be submitting theirs soon.

Sorry, almost forgot. Big thanks and a round of applause to all those who were involved in this release and the previous ones in the past. :bow:

_________________
Any dream worth having,
Is a dream worth fighting for!


Top
   
PostPosted: Tue Jul 01, 2008 7:52 am 
Offline
Director
Director

Joined: Sun Mar 11, 2007 4:50 pm
Posts: 542
Topic title needs editing.


Top
   
PostPosted: Tue Jul 01, 2008 7:57 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 7:38 pm
Posts: 2029
Skype: rbeardwell91
Location: Buckshaw Village, Lancashire, UK
Draakon wrote:
Topic title needs editing.


And the link on the first post. :wink:

_________________
Previously Known As Beardie27
Check out my UPDATED! Screenshot Thread
Check out my Railway Photography and Deviant Account


Image


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 2053 posts ]  Go to page Previous 149 50 51 52 53103 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.