Starting a random game in any year you want.

Got an idea for a new feature in TTDPatch? Post it here.

Moderator: TTDPatch Moderators

Post Reply

Is this a good idea

Yes.
8
57%
No.
0
No votes
I always start as early as possible.
6
43%
 
Total votes: 14

User avatar
m3henry
Tycoon
Tycoon
Posts: 1984
Joined: 15 Feb 2006 12:00
Location: Hampshire

Starting a random game in any year you want.

Post by m3henry » 29 Jun 2007 18:29

Would it be possible to add an option to the game difficulty/game settings window to select the start year in integers of 1 or 5 but considering the ttdpatch config, so that you could start a late game or an early game without using the scenario editor.
Last edited by m3henry on 28 Jul 2007 16:51, edited 1 time in total.
The occasional look back at your past can teach you a great many things...

User avatar
m3henry
Tycoon
Tycoon
Posts: 1984
Joined: 15 Feb 2006 12:00
Location: Hampshire

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by m3henry » 28 Jul 2007 16:49

and one month later?
I take it that this a extremely bad idea then
The occasional look back at your past can teach you a great many things...

User avatar
Lakie
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 1804
Joined: 26 May 2004 16:37
Location: Britain
Contact:

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by Lakie » 28 Jul 2007 23:14

Um, Pre-defined scenarios have the date built into them (I think), becides doesn't startyear do the job for new random games already?

~ Lakie
TTDpatch Developer 2005 - 2010 ~ It all started because of shortened vehicle not loading correctly, now look where I've gone with it!
Grfs coded ~ Finnish Train Set (Teaser) | Bm73 (Release 3) | Emu 680 (Release 3)| Glass Station (Release 1) | UK Roadset (Version 1.1a) | New Water Coasts (Version 7)
Pikka: "Lakie's a good coder, but before he'll add any feature to TTDP you have to convince him that you're not going to use it to destroy the world as we know it."

User avatar
m3henry
Tycoon
Tycoon
Posts: 1984
Joined: 15 Feb 2006 12:00
Location: Hampshire

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by m3henry » 29 Jul 2007 16:26

by the way I understand things the switch is a limiter, allowing the game start year to be any date after, I dont know if the game crashes if the year is before the value of the switch
but this would allow you to start a random scenario in 1936, and then change your mind and start in 1927, without exiting ttd and modifying config file.
The occasional look back at your past can teach you a great many things...

User avatar
Lakie
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 1804
Joined: 26 May 2004 16:37
Location: Britain
Contact:

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by Lakie » 30 Jul 2007 02:22

You mean an option on the gui itself?
No idea if that's possible or not, I'd imagination it is though, not sure where you'd put such a thing though...

To be honest, I have been thinking starting a new random game needs a gui so you can change settings like, climate, grfs, landscape details and I guess start year, heh. (Mainly because the 'disk'->'new game' option I added a while ago).
But I have no real time at the moment to even attempt to work on such 'projects'. :cry:

~ Lakie
TTDpatch Developer 2005 - 2010 ~ It all started because of shortened vehicle not loading correctly, now look where I've gone with it!
Grfs coded ~ Finnish Train Set (Teaser) | Bm73 (Release 3) | Emu 680 (Release 3)| Glass Station (Release 1) | UK Roadset (Version 1.1a) | New Water Coasts (Version 7)
Pikka: "Lakie's a good coder, but before he'll add any feature to TTDP you have to convince him that you're not going to use it to destroy the world as we know it."

User avatar
WWTBAM
Moderator
Moderator
Posts: 3681
Joined: 02 Apr 2005 07:01
Location: Sydney NSW Antipodea
Contact:

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by WWTBAM » 30 Jul 2007 07:14

I hope it doesnt end up like the OpenTTD one that is redundant in that it asks you for the climate again, it's almost like reopening the main menue again.
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/

User avatar
m3henry
Tycoon
Tycoon
Posts: 1984
Joined: 15 Feb 2006 12:00
Location: Hampshire

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by m3henry » 30 Jul 2007 09:05

Lakie wrote:You mean an option on the gui itself?
yes.
I don't imagine that it would be impossible, seeing as it is in the scenario editor and there is a yearcheat
Attachments
menu map.png
suggestion for gui?
menu map.png (23.1 KiB) Viewed 2709 times
The occasional look back at your past can teach you a great many things...

User avatar
Ameecher
Tycoon
Tycoon
Posts: 11905
Joined: 12 Aug 2006 15:39
Location: MK UK
Contact:

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by Ameecher » 30 Jul 2007 18:34

That diagram actually confuses the crap out of me, are you wanting to replace the start up menu with that? Seems awfully complicated in my book...
Image

User avatar
Lakie
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 1804
Joined: 26 May 2004 16:37
Location: Britain
Contact:

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by Lakie » 30 Jul 2007 19:12

Surely adding an option in options would be easier, m3henry.

robotboy: for the "new game" option on the "file" menu, I think such a gui could be quite nice...

~ Lakie
TTDpatch Developer 2005 - 2010 ~ It all started because of shortened vehicle not loading correctly, now look where I've gone with it!
Grfs coded ~ Finnish Train Set (Teaser) | Bm73 (Release 3) | Emu 680 (Release 3)| Glass Station (Release 1) | UK Roadset (Version 1.1a) | New Water Coasts (Version 7)
Pikka: "Lakie's a good coder, but before he'll add any feature to TTDP you have to convince him that you're not going to use it to destroy the world as we know it."

User avatar
WWTBAM
Moderator
Moderator
Posts: 3681
Joined: 02 Apr 2005 07:01
Location: Sydney NSW Antipodea
Contact:

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by WWTBAM » 31 Jul 2007 05:33

Yeah to the new game option. The year date would either go in the Game Options menue, or we could have the random game option open up a dialogue asking for the year. We could even add a new option to the new game menue with Random Game with random year so it randomly selected a year.
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/

User avatar
m3henry
Tycoon
Tycoon
Posts: 1984
Joined: 15 Feb 2006 12:00
Location: Hampshire

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by m3henry » 31 Jul 2007 10:22

Ameecher wrote:That diagram actually confuses the crap out of me...
TBH it confuses me too :P
adding an option in options sound much better lakie :)
The occasional look back at your past can teach you a great many things...

User avatar
Lakie
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 1804
Joined: 26 May 2004 16:37
Location: Britain
Contact:

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by Lakie » 04 Aug 2007 03:57

An option has been added to the game options window as of r1694.
It should be noted that only the 2.6 source has it and that the nightly needs forcerebuildovl on (dunno why, needs fixing sometime really).

[Edit] It should affect new randomly generated games as well as the scenario editor. ;)
GameOptions.png
GameOptions.png (4.18 KiB) Viewed 2444 times
~ Lakie
TTDpatch Developer 2005 - 2010 ~ It all started because of shortened vehicle not loading correctly, now look where I've gone with it!
Grfs coded ~ Finnish Train Set (Teaser) | Bm73 (Release 3) | Emu 680 (Release 3)| Glass Station (Release 1) | UK Roadset (Version 1.1a) | New Water Coasts (Version 7)
Pikka: "Lakie's a good coder, but before he'll add any feature to TTDP you have to convince him that you're not going to use it to destroy the world as we know it."

User avatar
m3henry
Tycoon
Tycoon
Posts: 1984
Joined: 15 Feb 2006 12:00
Location: Hampshire

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by m3henry » 04 Aug 2007 10:54

Yay! *Bounces up and down*
It should be noted that only the 2.6 source has it.
works fine here, and I'm using win32 nightly

@Lakie: Thank You, Thank you, Thankyou! :D
P.S. Sorry for cutting you short, the computer threw a wobbly.
The occasional look back at your past can teach you a great many things...

User avatar
Lakie
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 1804
Joined: 26 May 2004 16:37
Location: Britain
Contact:

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by Lakie » 04 Aug 2007 16:03

I'm surprised its in the latest nightly considering it was committed around 5am in the morning, normally nightlies are made around 2-3am. :?

~ Lakie
TTDpatch Developer 2005 - 2010 ~ It all started because of shortened vehicle not loading correctly, now look where I've gone with it!
Grfs coded ~ Finnish Train Set (Teaser) | Bm73 (Release 3) | Emu 680 (Release 3)| Glass Station (Release 1) | UK Roadset (Version 1.1a) | New Water Coasts (Version 7)
Pikka: "Lakie's a good coder, but before he'll add any feature to TTDP you have to convince him that you're not going to use it to destroy the world as we know it."

DaleStan
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 10285
Joined: 18 Feb 2004 03:06
Contact:

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by DaleStan » 04 Aug 2007 17:06

The logs say that you committed three minutes after the first nightly run completed.

TTDPatch nightlies are generated at 03:00 and 04:00 GMT.
To get a good answer, ask a Smart Question. Similarly, if you want a bug fixed, write a Useful Bug Report. No TTDPatch crashlog? Then follow directions.
Projects: NFORenum (download) | PlaneSet (Website) | grfcodec (download) | grfdebug.log parser

User avatar
Ameecher
Tycoon
Tycoon
Posts: 11905
Joined: 12 Aug 2006 15:39
Location: MK UK
Contact:

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by Ameecher » 18 Aug 2007 13:42

Just used this feature for the first time and it's quite useful, although it might be useful to allow a text input if you click on the year rather than the arrows or allowing to hold down the arrows to flick through the years quickly instead of having to click every time to change a year.
Image

User avatar
Lakie
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 1804
Joined: 26 May 2004 16:37
Location: Britain
Contact:

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by Lakie » 18 Aug 2007 16:17

I did try to make it similar to the scenario editors year buttons but alias it didn't work. :(

~ Lakie
TTDpatch Developer 2005 - 2010 ~ It all started because of shortened vehicle not loading correctly, now look where I've gone with it!
Grfs coded ~ Finnish Train Set (Teaser) | Bm73 (Release 3) | Emu 680 (Release 3)| Glass Station (Release 1) | UK Roadset (Version 1.1a) | New Water Coasts (Version 7)
Pikka: "Lakie's a good coder, but before he'll add any feature to TTDP you have to convince him that you're not going to use it to destroy the world as we know it."

User avatar
Ameecher
Tycoon
Tycoon
Posts: 11905
Joined: 12 Aug 2006 15:39
Location: MK UK
Contact:

Re: Starting a random game in any year you want.

Post by Ameecher » 18 Aug 2007 16:23

Ah right, fair enough. Thanks Lakie :)
Image

Post Reply

Return to “Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests