Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Tue Jul 25, 2017 6:44 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 79 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 02, 2007 6:01 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Oct 31, 2005 9:00 pm
Posts: 1032
Location: UK
Narrow Gauge Rails v0.92

With permission from cornelius, I have done an update to ngrailsw.grf. The new version (0.92) is attached.

I had recently been using cornelius's Narrow Gauge rails in OpenTTD while testing Wile E.Coyote’s Serbian Rail Set. There were a few incompatibilities between OpenTTD and the Narrow Gauge rails grf. I made some changes to correct these problems.

I then decided it would be good to have compatibility with PikkaBird's viaduct bridge. I have added this with PikkaBird's permission . Wile E.Coyote’s asked if I could add adjusted rail costs, wallyweb requested the long depots.

Changes since ngrailsw.grf v0.91:
1. Support for PikkaBird’s viaduct bridge (see the readme file).
2. Adjusted rail costs for narrow gauge rails.
3. Narrow gauge rails are now deactivated for the Toyland climate.
4. Optional long depots, enables depots to be placed inline without gaps in-between. Enabled by grf parameter, see the readme file for details.
5. A bug in v0.91; the centre section of a 5-tile long suspension bridges was shown with the wrong track type, now fixed.
6. OpenTTD compatibility: Correct track type is now changed to narrow gauge. Various OpenTTD buttons and cursors added (has no effect for TTDPatch).

Please let me know if you find any problems or have suggestions for further improvements. Note, the DOS version (ngrails.grf) is untested, could someone let me know if it works ok?

My thanks to PikkaBird for permission to use narrow gauge viaduct bridge sprites, based on his original viaduct sprites.

Thanks to Wile E.Coyote and wallyweb for testing. :) And thanks to cornelius for creating this grf and allowing me to make this new version.


Edit: Narrow Gauge Rails v0.93

New release posted 20/01/08. See my latest post for details of changes.

Edit: v0.93a bugfix release posted 23/01/08


Attachments:
Serbian NG set.png
Serbian NG set.png [ 95.46 KiB | Viewed 45918 times ]
File comment: Zip containing both DOS and Windows versions
ngrails_v093a.zip [323.61 KiB]
Downloaded 9519 times

_________________
Image


Last edited by mart3p on Wed Jan 23, 2008 4:26 pm, edited 2 times in total.
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 02, 2007 10:31 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Oct 17, 2005 8:56 pm
Posts: 3236
Location: Estonia
Good job mate!

_________________
TT-Screenshot Of The Month - 2012 July, winner!
TT-Screenshot Of The Month - 2013 May, winner tie with Purno!
TT-Screenshot Of The Month - 2014 February, winner!
TT-Screenshot Of The Month - 2014 June, winner tie with alluke!
TT-Screenshot Of The Month - 2014 April, winner!

My screen shot thread ---> Have a look


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 03, 2007 7:14 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Jul 07, 2006 9:34 am
Posts: 1389
Skype: toni_babelony
Location: Sagamihara-shi, Japan
Much love!

This .grf rocks! Now I can finally get to go out on narrow-gauge mountain/forest lines. This is truely a blessing 8)

_________________
Retired JapanSet developer and creator of TIAS.


Top
   
 Post subject: Station GRF
PostPosted: Fri Feb 16, 2007 9:17 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Fri Feb 16, 2007 8:21 pm
Posts: 49
Location: deepest darkest Suffolk
Where did you get the station Grf in that screenshot? I've seen it before, and looked hard for it, but I can't find it for download anywhere.

could you post a link to where you got it from? it would be much appreciated.
Thanks.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 16, 2007 10:01 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun Apr 09, 2006 6:50 pm
Posts: 2459
Location: Oss, Netherlands, At home
I believe this is the one you mean?


Attachments:
jcindstaw.grf [162.8 KiB]
Downloaded 819 times

_________________
Image
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 16, 2007 10:18 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Mon Dec 26, 2005 8:19 pm
Posts: 17021
Location: Harringay, North London
Please don't link to things like that, Darkmast49. You're not totally certain that this is allowed by the author (although it probably is).

http://www.as-st.com/ttd/newusa/index.html

Is the correct place to download it from.

_________________
Albion: A fictional Britain

Official TT-Dave Fan Club
Dave's Screenshot Thread! - Flickr


Why be a song when you can be a symphony? r is a...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 16, 2007 10:21 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Fri Feb 16, 2007 8:21 pm
Posts: 49
Location: deepest darkest Suffolk
Thanks for the download, that's the GRF I wanted
and thanks for the website link, Dave


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 17, 2007 4:27 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun Apr 09, 2006 6:50 pm
Posts: 2459
Location: Oss, Netherlands, At home
Dave Worley wrote:
Please don't link to things like that, Darkmast49. You're not totally certain that this is allowed by the author (although it probably is).

http://www.as-st.com/ttd/newusa/index.html

Is the correct place to download it from.


I'm sorry, I wanted to help, but I didn't know the link either :roll:

_________________
Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 19, 2007 7:47 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Mon Feb 12, 2007 3:28 am
Posts: 9
having a little trouble with mine, all track is pink.

Image

_________________
Image
It just keeps going and going and going....
And it all fits into one train depot!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 19, 2007 8:10 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon May 02, 2005 11:05 am
Posts: 15415
Skype: XeryusTC
Location: localhost
You're using the DoS grf while you have a windows TTD version. Or you're using a windows grf while you have a DOS TTD version. Switch to the other version got it to work. You can identify which one you have by seeing if there is a 'w' at the end of the filename.

_________________
Don't panic - My YouTube channel - Follow me on twitter (@XeryusTC) - Play Tribes: Ascend - Tired of Dropbox? Try SpiderOak (use this link and we both get 1GB extra space)
Image
OpenTTD: manual #openttdcoop: blog | wiki | public server | NewGRF pack | DevZone
Image Image Image Image Image Image Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 20, 2007 12:31 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Oct 31, 2005 9:00 pm
Posts: 1032
Location: UK
But, as I said in my post above:
mart3p wrote:
Note, the DOS version (ngrails.grf) is untested, could someone let me know if it works ok?


I haven’t yet received any feedback to say if the DOS version works or not. Has anyone tried it yet?

_________________
Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 20, 2007 6:35 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Mon Feb 12, 2007 3:28 am
Posts: 9
now I have a bigger problem...

I'm one of the few OpenTTD users that runs Mac OS...so I can't run the windows EXE file to get the GRF, which I've noticed some of the GRF files come as, no GRF but just an EXE. The only reason I used DOS versions is to get the GRF without the EXE. But if the Windows EXE is a DOS application then I can run it. I'll give it a try.

_________________
Image

It just keeps going and going and going....

And it all fits into one train depot!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 20, 2007 10:40 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Jul 07, 2006 9:34 am
Posts: 1389
Skype: toni_babelony
Location: Sagamihara-shi, Japan
So? I've been using the NG.grf extensively in OTTD on my Mac...:

The file in this post should have the windows.grf that also works in OTTD... viewtopic.php?p=548681#548681

_________________
Retired JapanSet developer and creator of TIAS.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 9:37 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Jan 07, 2007 7:37 pm
Posts: 92
Location: Vienna
Just wanted to thank you for your great work!

Best regards,

CG

_________________
E pur si muove!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 5:35 pm 
Offline
Transport Coordinator
Transport Coordinator

Joined: Mon Mar 19, 2007 7:12 pm
Posts: 328
I would love to use NG.grf with the Canadian set, but I dont get the NG-rails but the ugly Maglev instead.
Using the Nightly r10166 on a Mac, but I have tried earlier versions of the Nighly, 0.5., and the Serbian set too. Allways the same. Also tried the old NG.grf, this one is shown as active in the settings but there is still no NG-rail.

Suggestions anyone?


Attachments:
Binnington Transport, 22nd Jan 1922 #1.png [157.26 KiB]
Downloaded 367 times
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 5:51 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Nov 27, 2004 3:05 pm
Posts: 4970
Location: Canada
Coxx wrote:
I would love to use NG.grf with the Canadian set, but I dont get the NG-rails but the ugly Maglev instead.
Using the Nightly r10166 on a Mac, but I have tried earlier versions of the Nighly, 0.5., and the Serbian set too. Allways the same. Also tried the old NG.grf, this one is shown as active in the settings but there is still no NG-rail.

Suggestions anyone?
The Canadian set has built in support for narrow gauge rails. It works fine under ttdpatch. That said, for the patch, there are a few configuration settings that must be done. These are described in the Readme/Manual file that came with your download of the Canadian Set. Read the ReadMe/Manual and make sure your configuration files are properly set.

Next ... r10166 is an OpenTTD nightly. I believe that the Canadian Set ReadMe/Manual describes using the set with OpenTTD. Once more ... Read the ReadMe / Manual. That is what they are there for. :wink:

_________________
wallyweb on tt-forums: Screenshots - Projects - Releases
wallyweb on Simuscape: Projects - Releases
Other Stuff: TTDPatch 2.6 "Nightly" download - cirdan's OpenTTD branch (New Map Features)
Screenshot Of The Month Contest Winner: August 2015 - Tied May 2016


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 9:22 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Fri Mar 04, 2005 1:07 am
Posts: 1491
wallyweb wrote:
... Canadian Set ReadMe/Manual ...

The ReadMe does not mention OpenTTD, as at the time of release it was not supported on the OpenTTD platform. Sorry about that.

Quote:
... Canadian Trains Set v0.2g and Narrow Gauge Rails in OpenTTD ...

To get Narrow Gauge Railtracks in OpenTTD with the CanSet do the following : add NGRails[w].grf to /DATA directory, activate the set after CanSet[w].grf and set NGRails parameter to 4 (MagLev) and it will work. You will still see descriptions like 'MagLev construction', just ignore them, but you will get the tracks by using the MagLev construction menu.

BTW, if you use the USRoads Set, place it after NGRails to get USRoads rail crossings.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 9:41 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Nov 27, 2004 3:05 pm
Posts: 4970
Location: Canada
OzTransLtd wrote:
wallyweb wrote:
... Canadian Set ReadMe/Manual ...

The ReadMe does not mention OpenTTD, as at the time of release it was not supported on the OpenTTD platform. Sorry about that.
Oops! :oops:

_________________
wallyweb on tt-forums: Screenshots - Projects - Releases
wallyweb on Simuscape: Projects - Releases
Other Stuff: TTDPatch 2.6 "Nightly" download - cirdan's OpenTTD branch (New Map Features)
Screenshot Of The Month Contest Winner: August 2015 - Tied May 2016


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 17, 2007 8:23 am 
Offline
Transport Coordinator
Transport Coordinator

Joined: Mon Mar 19, 2007 7:12 pm
Posts: 328
[/quote]The Canadian set has built in support for narrow gauge rails. It works fine under ttdpatch.[/quote]

Uh yes, I have read about that. In the User-Guide. But, as far as I remember it says nothing about OTTD. Neither the Quick-Start -info which comes with the Canadaset.grf.

As far I have got it from the forum viewtopic.php?t=29346&postdays=0&postorder=asc&highlight=narrow+gauge+rails&start=20 this has been a common problem with the earlier NG-rail.grf and OTTD.
But this update is designed to work with OTTD. As it seems it usually do. Well, not in my case.
Would like to know why.

Ok, in fact I rather want to know how to solve this.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 17, 2007 8:44 am 
Offline
Transport Coordinator
Transport Coordinator

Joined: Mon Mar 19, 2007 7:12 pm
Posts: 328
Thanks for the answer.
It were faster than my post.

I followed the instruction, but...
well, NG-rails stays disabled.

Edit:
It seems to have something to do with this Nightly, it works fine with older version. With the warning with the cansetw.grf, wich is about `tracktypecostdiff`, to be precisely. Thanks anyway.


Attachments:
Dondingtown Transport, 7th May 1922.png [204.02 KiB]
Downloaded 364 times
Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 79 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2017 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2017.
Hosted by Zernebok Hosting.