Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Sat Feb 23, 2019 3:53 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 170 posts ]  Go to page Previous 15 6 7 8 9 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 14, 2006 11:45 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Dec 24, 2005 10:05 pm
Posts: 73
Location: Slovenia
That would realy bring life into citys.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 14, 2006 12:44 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Wed Apr 14, 2004 4:06 pm
Posts: 2092
Location: Bonn, Germany
Hyronymus wrote:
I like your animation, Caelan. I wonder if having more such animation would slow the game down. Perhaps a patch dev can asnwer this?


would be no harm if it would slow it down a bit. It's running too fast in my opinion anyway.

_________________
*** Ce French Train Set ***
*** Visit my transport related pictures on Flickr ***
ImageImageImageImageImage
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
"A committee is a group of men who individually can do nothing but as a group decide that nothing can be done" (Fred Allen 1894-1956 US radio comic).


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 14, 2006 1:45 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Mon Jan 19, 2004 6:23 am
Posts: 205
Location: Chicago, Illinois
Considering how fast a day goes during the game, those people are in slow motion... :P

While I do not know those created "named" buildings since I am over here in America, they do look pleasant.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 3:07 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Fri Dec 23, 2005 12:56 pm
Posts: 412
Location: Haarlem, Netherlands
Allright a slightly project coming up: City halls....i have been drawing one in the beginning, which of coure i will try to develop a bit more.

Second to that i am working currently on the Dutch Stationset... A prerelease will be sent to a coder when i have drawn enough...

Aegir can you code stations filling with people as more passengers wait? (like MB or the freight sets) I will then sent you a couple of platforms (also with snow)...

Thats the update :D

_________________
Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 9:25 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Mon Feb 09, 2004 10:02 am
Posts: 2732
Caelan wrote:
Aegir can you code stations filling with people as more passengers wait? (like MB or the freight sets) I will then sent you a couple of platforms (also with snow)...


Nope, they're way, way out of my league. You want to chase down somone like Oracle to code them.

_________________
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 9:33 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Wed Oct 02, 2002 6:57 pm
Posts: 5552
Location: Ithaca, New York
Coding people/cargo is not any more difficult than not. The action 2 just needs more than one set.

_________________
Josef Drexler

TTDPatch main | alpha/beta | nightly | manual | FAQ | tracker
No private messages please, you'll only get the answering machine there. Send email instead.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 9:36 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Mon Feb 09, 2004 10:02 am
Posts: 2732
Shhh! You're only making things worse for yourself patchman! You are the one who's going to have to walk me through this later anyway :P.

_________________
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 20, 2006 12:10 am 
Offline
President
President
User avatar

Joined: Wed Apr 27, 2005 10:44 pm
Posts: 931
OzTrans is working on it for the Canadian set.

Just bragging about having a really good coder. :P

_________________
Canadian Stations Set North American City Set North American Roads Set North American Industry Set Tropic Refurbishment Set


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 20, 2006 12:44 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun Dec 21, 2003 11:30 pm
Posts: 5627
Location: Atlantic Ocean
i like the entire European-feel TTD's gonna get with all them new graphics. :)

_________________
"On the other hand, I have different fingers" -- The rascal formerly known as astath, loathing you and more specifically your religion. Anti-theist, be like it. -- Last.fm -- Official TT-Dave Worley Fan Club -- Good times.

Image

Image

<orudge> make love to me while I surf, dear lobster


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 20, 2006 5:51 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Mar 04, 2005 1:07 am
Posts: 1501
lifeblood wrote:
... Just bragging about having a really good coder. ...

Thanks, but those excellent sprites, lifeblood creates, are the real start for a good station set; as a result you get good coding.

Caelan, coding is the easy bit, you need to make sure your sprites are perfect. I recommend you go for a 'Lego' type system when building a single station tile; i.e every feature of a tile is a seperate sprite, which in turn can be reused to make many different looking individual tiles. That also includes various numbers of passengers waiting.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 20, 2006 3:49 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Fri Dec 23, 2005 12:56 pm
Posts: 412
Location: Haarlem, Netherlands
I got some hints and tips from Zimmlock in the ' new way of coding'
That is, creating a building is done in several parts od buildings pasted together by a coder create a building.

Would it be okay if i created sprites, making various sub sprites that all come together in one drawing?

Hmm let me add a drawing to it... will do when i get back from work.

_________________
Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 20, 2006 8:00 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Fri Dec 23, 2005 12:56 pm
Posts: 412
Location: Haarlem, Netherlands
A second post if i am permitted:

Here i drafted some parts that wouls need to fit together somehow. I will continue later with this, but i was wondering if this would suffice for a coder. In this case just one platform side.


Attachments:
try out for coding.PNG
try out for coding.PNG [ 3.17 KiB | Viewed 2489 times ]

_________________
Image
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 20, 2006 9:01 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Mar 04, 2005 1:07 am
Posts: 1501
Caelan wrote:
... Here i drafted some parts that wouls need to fit together somehow. ... but i was wondering if this would suffice for a coder. In this case just one platform side.

Yes, you are on the right track. I assume the 2 left platform sprites are a mock up to show how you want it arranged.

You will need a mock up of each individual platform tile you want to appear; then you will also need some mock up's of the station as a whole. In particular, how a single track, dual track (even number of platforms) and multiple track stations (including odd number of platforms) are to be constructed. Then you need to give instructions for the very left and very right platforms, especially if they have fences. Also, you need to remember a player can build anything from a 1x1 to a 14X14 station. The more complex that station is to be, the more details you need to provide.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 21, 2006 8:14 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Mar 30, 2004 12:30 pm
Posts: 16663
Location: Almere, The Netherlands
Looks nice, but the lightpole is wrong.
Double lightpoles are only used for double platforms. Single platforms got single lightpoles. The lights of the lightpoles usually point towards the tracks (that's 90 degrees compared to the platform direction).
Example;

Code:

---------------------------------------
_______________________________________
|                                     |
|                   |                 |
|                   *                 |
|                   |                 |
|_____________________________________|

---------------------------------------



Code:

---------------------------------------
_______________________________________
|                                     |
|                   |                 |
|                   *                 |
#######################################



Code:




------ track

______
|    | platform
|____|


  |
  *    lightpole
  |



###### end of platform (hedge or something)



If you understand what I mean.

_________________
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 21, 2006 10:36 am 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Fri Dec 23, 2005 12:56 pm
Posts: 412
Location: Haarlem, Netherlands
This is a sample of the station lay out i would want to create. The platforms are only on one side of the track (in the middle we could optionally do a 'dead' track for eyecandy , 'dead" signals or just plain nothing... Anyway the railing is orange... hopefully you will like this, perhaps i could try some other colors as well...


Attachments:
OverPassSimple.PNG
OverPassSimple.PNG [ 3.41 KiB | Viewed 2358 times ]

_________________
Image
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 21, 2006 10:38 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Mar 30, 2004 12:30 pm
Posts: 16663
Location: Almere, The Netherlands
The overpass looks a bit skinny and unstable. Besides, I wonder if it's high enough for catenary.

_________________
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 21, 2006 10:39 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Jun 03, 2004 4:35 pm
Posts: 1519
Location: Gothenburg, Sweden
Looks really good! :P I'd prefer to have a "dead" track in between there actually!

_________________
Simuscape - Chose Your Destination;
Simuscape | Visual Studio | INFRA Diary

INFRA Downloads - Chose Your Destination;
Simuscape | INFRA - A World of its own


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 21, 2006 10:52 am 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Fri Dec 23, 2005 12:56 pm
Posts: 412
Location: Haarlem, Netherlands
Purno wrote:
The overpass looks a bit skinny and unstable. Besides, I wonder if it's high enough for catenary.


It is as high as MB's overpass, i took the same measure.

_________________
Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 21, 2006 12:28 pm 
Offline
Transport Coordinator
Transport Coordinator
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 4:27 pm
Posts: 303
Location: Montreal
Great great continue my friend :) :D

_________________
ImageImageImageImageImageImage


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 21, 2006 12:53 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Dec 03, 2002 10:36 am
Posts: 13184
Location: The Netherlands
Try adding a pylon in the middle, Caelan. Any overpass build designed like this will fail safety tests, imagine what happens if the overpass does buckle! But no further comments, it looks great!

_________________
Image
Dutch Trainset for OpenTTD | Dutch Trainset Topic | Combined Roadset v0.10


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 170 posts ]  Go to page Previous 15 6 7 8 9 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2019 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2019.
Hosted by Zernebok Hosting.