German Tram Set

Discuss, get help with, or post new graphics for TTDPatch and OpenTTD, using the NewGRF system, here. Graphics for plain TTD also acceptable here.

Moderator: Graphics Moderators

RK
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 264
Joined: 13 Oct 2003 10:43
Location: Dortmund, Germany

Post by RK » 27 Nov 2005 17:54

an error in the set, it works currently only with alpha 61, sorry.
will be fixed in the next version.

jebartle
Engineer
Engineer
Posts: 88
Joined: 19 May 2003 22:37

Post by jebartle » 02 Dec 2005 01:23

can we get this fixed to work with a67? I already have over 12 differant setups running from a special batch file, using 3 ttdpatch cfgs. Now I have to
add and old ver of patch to run this? This is really getting big.
Well guess I'll just go dig up a61 and add that to the batch file too.
Hey would any one be interested in my batch file? Its a winbatch file and it really makes handling all these sets real easy.

jeb
Author of GRFreader and NFOalter

DaleStan
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 10285
Joined: 18 Feb 2004 03:06
Contact:

Post by DaleStan » 02 Dec 2005 05:58

Yes, we can.

I changed the check to "a61 or later", and to the canon format. You'll still need the official release, though. (for the SAMPLE.CAT[0] and the other 2 GRFs)

[0] You'd better not be releasing a sample.cat next time around.
Attachments
TramSetw.zip
(5.94 KiB) Downloaded 612 times
TramSet.zip
(5.88 KiB) Downloaded 165 times
To get a good answer, ask a Smart Question. Similarly, if you want a bug fixed, write a Useful Bug Report. No TTDPatch crashlog? Then follow directions.
Projects: NFORenum (download) | PlaneSet (Website) | grfcodec (download) | grfdebug.log parser

RK
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 264
Joined: 13 Oct 2003 10:43
Location: Dortmund, Germany

Post by RK » 03 Dec 2005 20:03

thx, the developing is a bit laggy atm.
When we started, the action 11 did not exist yet.

Patchman
Tycoon
Tycoon
Posts: 5552
Joined: 02 Oct 2002 18:57
Location: Ithaca, New York
Contact:

Post by Patchman » 04 Dec 2005 06:39

That's why he said "next time".
Josef Drexler

TTDPatch main | alpha/beta | nightly | manual | FAQ | tracker
No private messages please, you'll only get the answering machine there. Send email instead.

User avatar
DSM_TTD
Engineer
Engineer
Posts: 21
Joined: 08 Jun 2005 10:40
Location: In TTD, where else

Post by DSM_TTD » 04 Dec 2005 11:39

I'm starting into Tram Set now, its look great.

I has been wondered what bug me when i'm playing with the Tram Set in TTD, as you should know most tram line has double line.

What i was thinking that I would love to see there's double track in a tile

Do anyone can do this? I yet to try one I'd love to draw that and I haven't read the Pruno Drawing Lesson and hopeful i can draw one soon when i have time.

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11773
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 04 Dec 2005 12:59

That would require Patch-coding to, in effect, make trams behave like road vehicles. It's thought to be possible, but very very hard.
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

maley123
Route Supervisor
Route Supervisor
Posts: 491
Joined: 29 Oct 2005 12:47

Post by maley123 » 04 Dec 2005 14:45

or you could make half a train body and start from there
leader of a Maley's Deluxe Railset

User avatar
Wile E. Coyote
Tycoon
Tycoon
Posts: 8514
Joined: 08 Jul 2004 22:14
Skype: wile.e.coyote2
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Post by Wile E. Coyote » 04 Dec 2005 14:50

DSM_TTD wrote:What i was thinking that I would love to see there's double track in a tile
We are hope someday that will be possible:
http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?t=13648
Serbian rail set with Serbian scenario (ECS, PBI, FIRS and Tourist set compatible) Website | Topic and download | Latest version: 03.06.2015.
Serbian tram set Tracking table | TTD Patch tram set Latest version: 17.06.2015. | Open TTD Remix Latest version: 11.07.2015.
WIN-DOS GRF Converter Topic and download | Version 0.2.1: 09.01.2005.


Runner-up in "Best avatar Forums award" for years 2006 and 2010!

maley123
Route Supervisor
Route Supervisor
Posts: 491
Joined: 29 Oct 2005 12:47

Post by maley123 » 04 Dec 2005 15:08

hmmmm it could be why not spliyt the train in half width wise if you can make longer trains then maybe you can make shortened trains
leader of a Maley's Deluxe Railset

JDK2005
Engineer
Engineer
Posts: 56
Joined: 19 Nov 2005 14:46

Post by JDK2005 » 04 Dec 2005 21:48

maley123 wrote:hmmmm it could be why not spliyt the train in half width wise if you can make longer trains then maybe you can make shortened trains
But you wouldn't be able to have two trains travelling against each other on the same tile.

User avatar
DSM_TTD
Engineer
Engineer
Posts: 21
Joined: 08 Jun 2005 10:40
Location: In TTD, where else

Post by DSM_TTD » 05 Dec 2005 06:28

Normally Tram and Light Rail vehicles are not that longer tram, usually one to five car as a tram, unless when you're playing the game you can add the passenger car and make it longer tram

Aegir
Tycoon
Tycoon
Posts: 2753
Joined: 09 Feb 2004 10:02
Contact:

Post by Aegir » 05 Dec 2005 07:23

DSM_TTD wrote:I has been wondered what bug me when i'm playing with the Tram Set in TTD, as you should know most tram line has double line.

What i was thinking that I would love to see there's double track in a tile
All in due time. All in due time.

:twisted:
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!

Prof. Frink
Tycoon
Tycoon
Posts: 3849
Joined: 20 Jan 2003 14:51
Location: Broadstone, Dorset
Contact:

Post by Prof. Frink » 05 Dec 2005 09:24

Now now Aegir, don't be cruel and not post any links ;)

:twisted: :twisted: :twisted:

Aegir
Tycoon
Tycoon
Posts: 2753
Joined: 09 Feb 2004 10:02
Contact:

Post by Aegir » 05 Dec 2005 10:46

Prof. Frink wrote:Now now Aegir, don't be cruel and not post any links ;)

:twisted: :twisted: :twisted:
Aww, but keeping them hanging on an edge is fun!

Torment the non-IRC'ers!

:twisted:
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!

User avatar
Wile E. Coyote
Tycoon
Tycoon
Posts: 8514
Joined: 08 Jul 2004 22:14
Skype: wile.e.coyote2
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Post by Wile E. Coyote » 12 Dec 2005 17:54

Will be new set version for tram tracks?
Serbian rail set with Serbian scenario (ECS, PBI, FIRS and Tourist set compatible) Website | Topic and download | Latest version: 03.06.2015.
Serbian tram set Tracking table | TTD Patch tram set Latest version: 17.06.2015. | Open TTD Remix Latest version: 11.07.2015.
WIN-DOS GRF Converter Topic and download | Version 0.2.1: 09.01.2005.


Runner-up in "Best avatar Forums award" for years 2006 and 2010!

RK
Transport Coordinator
Transport Coordinator
Posts: 264
Joined: 13 Oct 2003 10:43
Location: Dortmund, Germany

Post by RK » 12 Dec 2005 18:49

unfortunately, there is no possibility to make 2-car trams yet.

User avatar
krtaylor
Tycoon
Tycoon
Posts: 11773
Joined: 07 Feb 2003 01:58
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by krtaylor » 12 Dec 2005 22:16

Key word: yet. It sounded like the Patchteam was planning to add that.
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there

User avatar
stevenh
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
Posts: 759
Joined: 24 Jul 2005 05:07
Location: Canberra, Australia
Contact:

Post by stevenh » 12 Dec 2005 22:21

I do want to see Articulated vehicles in the mix.

So, once I sort out the miriad of bugs I've just introduced with my new trams, I'll try my darndest to get them working.

BTW, has everyone in this thread tried the new trams?

Aegir
Tycoon
Tycoon
Posts: 2753
Joined: 09 Feb 2004 10:02
Contact:

Post by Aegir » 13 Dec 2005 08:36

Don't worry. I'll flog stevenh with a stick via IRC if that's what it takes. Pikkas Queensland set will NEED road-trains anyway, and stevenh has said that if articulated trams are possible, every other road vehicle get's it too.

I think George would like the possibility for aritculated vehicles, atleast then his RV's sets wouldn't look quite so ridiculous (IMO).
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!

Post Reply

Return to “Graphics Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests