Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Sat Nov 18, 2017 11:17 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 72 posts ]  Go to page 1 2 3 4 Next
Author Message
 Post subject: UK Gated Crossing
PostPosted: Sat Jun 04, 2005 3:14 pm 
Offline
Director
Director
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2004 10:11 pm
Posts: 519
Intended to go (primarily) with Pikkabird's UK Renewal set, I've made some UK-style level crossings with wooden gates. They appear on paved roads, and only in the temperate climate.

The .zip file has what I think might be a DOS version in it, but I'm not able to test it so if someone else can that would be handy :)

EDIT: 10/09/2005 - zip file updated to v1.1 with DOS version fixed


Attachments:
gates.png
gates.png [ 31.15 KiB | Viewed 19933 times ]
uklc.zip [5.41 KiB]
Downloaded 4262 times

_________________
Image
Cornelius Foundry ~ Bespoke Isometric Narrow Gauge Engineering ~ Est. 1921


Last edited by cornelius on Sat Sep 10, 2005 11:26 am, edited 1 time in total.
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 04, 2005 3:17 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Mar 30, 2004 12:30 pm
Posts: 16663
Location: Almere, The Netherlands
Looks nice :!:

_________________
Contributor to the The 2cc Set and Dutch Trainset. Inventor of the Metro concept. Retired Graphics Artist.
Image Image
Download TT | Latest TTDPatch | OpenTTD | OpenTTDCoop | BaNaNaS: OpenTTD content system | 2048² OTTD scenario of the Netherlands
GRF Codec | GRF Crawler | GRF Maker | Usefull graphics & tools sites | NML Documentation Wiki | NFO Documentation Wiki
All my graphics are licensed under GPL. "Always remember you're unique, just like everyone else."


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 04, 2005 3:38 pm 
Offline
Director
Director

Joined: Fri May 07, 2004 2:57 pm
Posts: 630
Location: Leeds
Looks cool! I was hoping for some old style english wooden gates!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 04, 2005 5:15 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Dec 03, 2002 10:36 am
Posts: 13161
Location: The Netherlands
I agree, it looks good. Always found it amusing to see where the British kept their gates when there wasn't a train coming. Pretty inventive.

_________________
Image
Dutch Trainset for OpenTTD | Dutch Trainset Topic | Combined Roadset v0.10


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 04, 2005 5:45 pm 
Offline
Graphics Moderator
Graphics Moderator
User avatar

Joined: Mon Sep 13, 2004 1:21 pm
Posts: 5188
Location: The Moon
Hyronymus wrote:
I agree, it looks good. Always found it amusing to see where the British kept their gates when there wasn't a train coming. Pretty inventive.


It stopped people and animals wandering up the line, too. :lol:

_________________
Pikkarail.com blog Image
Dev reference: NML Specs - NewGRF Specs - Savegame Internals - NoAi API - NoGo API
32bpp NewGRFs: Pineapple Trains (10cc) - Graphics Development


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 04, 2005 6:00 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Dec 03, 2002 10:36 am
Posts: 13161
Location: The Netherlands
Double inventive! I remember first seeing 'british' gates in a Matchbox folder, they had trains too for a while. I'm really getting old...

_________________
Image
Dutch Trainset for OpenTTD | Dutch Trainset Topic | Combined Roadset v0.10


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 11, 2005 6:12 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Sat Sep 11, 2004 7:55 pm
Posts: 143
Location: Colchester, Essex, United Kingdom
Great! thank you!

I've not been around here for a while so i'm wondering if their is a boom/skirted more modern UK crossing around aswell??

Thanks
Davie

_________________
East of England/East Anglia scenario/map released!! viewtopic.php?p=205440#205440


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 04, 2005 10:31 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Apr 02, 2005 7:01 am
Posts: 3671
Location: Sydney NSW Antipodea
the dos version has some problems you get purpalish colours instead of the proper colours ill post a screenie when i get to use my pc that has ttdp on it

_________________
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 04, 2005 5:40 pm 
Offline
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer

Joined: Wed Feb 18, 2004 3:06 am
Posts: 10285
Cornelius, for future reference, if both GRF files come out exactly the same size, something is probably wrong.
Code:
grfcodec -em 1 FILENAME.grf
is the way to make DOS grf files from Windows-paletted PCX files.

What is attached should be a DOS version (translation: I didn't test this particular GRF, but I used my shell scripts, which have never produced incorrect output.)

I removed the win GRF, but left the readme.

EDIT: FP has been updated.

_________________
To get a good answer, ask a Smart Question. Similarly, if you want a bug fixed, write a Useful Bug Report. No TTDPatch crashlog? Then follow directions.
Projects: NFORenum (download) | PlaneSet (Website) | grfcodec (download) | grfdebug.log parser


Last edited by DaleStan on Sat Sep 10, 2005 2:07 pm, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 6:41 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Apr 02, 2005 7:01 am
Posts: 3671
Location: Sydney NSW Antipodea
thanx for fixing the problem and here is a screenie of the old version also i notice trucks fronts just cross the gate


Attachments:
Scr22.png
Scr22.png [ 6.98 KiB | Viewed 19144 times ]

_________________
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/
Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 7:24 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Mon Oct 25, 2004 3:39 pm
Posts: 4349
Location: Mississauga
BR railroad crossing gates has been made to use with original road sprites.
You can see there are graphical errors when mixing such a crossing with road set.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 8:28 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Mon Feb 09, 2004 10:02 am
Posts: 2732
MeusH wrote:
BR railroad crossing gates has been made to use with original road sprites.
You can see there are graphical errors when mixing such a crossing with road set.


That has nothing to do with it. It is a Windows/DOS pallete issue.

Can you please atleast know what you are talking about before speaking as if you are an authority on the subject?

A different roadset will just result in the two sets of graphics not matching up.

_________________
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 9:02 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Apr 02, 2005 7:01 am
Posts: 3671
Location: Sydney NSW Antipodea
ok sorry

_________________
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 9:03 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Mon Feb 09, 2004 10:02 am
Posts: 2732
r0b0t_b0y2003 wrote:
ok sorry


That had nothing to do with you Robot Boy, no need to say that you are sorry.

_________________
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 9:26 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Mon Oct 25, 2004 3:39 pm
Posts: 4349
Location: Mississauga
I'm sorry for confusing - similiar error occured to me with various sets (all for windows)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 10:29 pm 
Offline
Director
Director
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2004 10:11 pm
Posts: 519
DaleStan wrote:
Cornelius, for future reference, if both GRF files come out exactly the same size, something is probably wrong.
Code:
grfcodec -em 1 FILENAME.grf
is the way to make DOS grf files from Windows-paletted PCX files.

What is attached should be a DOS version (translation: I didn't test this particular GRF, but I used my shell scripts, which have never produced incorrect output.)

I removed the win GRF, but left the readme.


Thanks for fixing it, I thought I'd encoded it with palette 1 but something obviously went wrong somewhere. I'll create an update with everything in it when I get the chance.

And yes, this grf isn't compatible with new road sets.

_________________
Image

Cornelius Foundry ~ Bespoke Isometric Narrow Gauge Engineering ~ Est. 1921


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 08, 2005 2:44 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Feb 07, 2003 1:58 am
Posts: 11772
Location: Washington DC, USA
Oooh, nice!

I hope someday the full BR set revives. :cry:

_________________
Development Projects Site:
http://www.as-st.com/ttd
Japan, American Transition, Planeset, and Project Generic Stations available there


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 10, 2005 11:27 am 
Offline
Director
Director
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2004 10:11 pm
Posts: 519
First post updated with fixed version of the whole package.

_________________
Image

Cornelius Foundry ~ Bespoke Isometric Narrow Gauge Engineering ~ Est. 1921


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 16, 2006 12:16 am 
Offline
Moderizzle
Moderizzle
User avatar

Joined: Sun Dec 15, 2002 12:58 am
Posts: 11592
Location: Sydney, Australia. Usually at work in the underground railway station...
Sorry to be a bother, Cornelius...

I downloaded your crossing grf when I started my game with the UK Renewal Set, and found it rather amusing that the old style gates were only found in the centre of towns, and on the outside of towns, the normal flashing lights prevailed.

I was just curious if you had any plans to make the gates appear outside of towns too, or just in them?

Also, I wonder if it is possible to change gated crossings over to modern boom gate crossings in the later years?

Just some suggestions, becuase it's a really nice level crossing.

_________________
Posted by Raichase. Visit my Flickr! Gallery, Blog (get a feed of everyone at once at Planet TT-Forums).
Raichase - Perfect timing, all the time: [13:37] * Now talking in #tycoon
ImageImage
Official TT-Dave Worley Fan Club
Official TT-Andel-in-a-pink-hat Fan Club


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 16, 2006 7:54 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Wed Sep 21, 2005 10:30 pm
Posts: 26
Raichase wrote:
Sorry to be a bother, Cornelius...

I downloaded your crossing grf when I started my game with the UK Renewal Set, and found it rather amusing that the old style gates were only found in the centre of towns, and on the outside of towns, the normal flashing lights prevailed.


such crossings are generally only found in urban areas - remember someone has to live there to open and close the gates!

Quote:
Also, I wonder if it is possible to change gated crossings over to modern boom gate crossings in the later years?


I think after a certain date the modern boom ones should be used instead (double gated in urban areas, single gated in rural areas) - but this was not an automatic change - indeed there are still some of the old style gates in use - I can think of one set near Enfield, and another set in Frinton, Essex.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 72 posts ]  Go to page 1 2 3 4 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2017 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2017.
Hosted by Zernebok Hosting.