Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Thu Nov 15, 2018 5:21 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 610 posts ]  Go to page Previous 125 26 27 28 2931 Next
Author Message
PostPosted: Sat Aug 07, 2010 5:16 pm 
Offline
Chairman
Chairman
User avatar

Joined: Thu Mar 25, 2010 1:36 pm
Posts: 823
I have an articulated vehicle

viewtopic.php?f=26&t=48651&start=80

However I'm now struggling with how to get the graphics to change with a refit - help please :)

Cheers

Bob


Top
   
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 10:40 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Sep 27, 2009 4:35 am
Posts: 23
I was following the user guide while making my first train loco, and every time I set the image to "fstloco.BMP" in the vehicle sprite block, an error comes up:

RANGE CHECK ERROR.

How do I solve it?


Top
   
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 2:01 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Apr 19, 2004 8:09 pm
Posts: 1732
Location: Sweden
Make sure that "fstloco.BMP" is in 256 colors, using the correct palette. Also make sure that the sprites all start at the same pixel line, that you have a small white margin around all the sprites (and that the image isn't exactly 256 pixels wide?).

_________________
Image
Swedish trains * Swedish Town Names * BlockCAD * The GRFMaker Community Page


Top
   
PostPosted: Tue Aug 10, 2010 2:51 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Sep 27, 2009 4:35 am
Posts: 23
What do you mean? Here's the sprites.


Attachments:
fstloco.png
fstloco.png [ 1.66 KiB | Viewed 3866 times ]
Top
   
PostPosted: Wed Aug 11, 2010 9:26 pm 
Offline
Chairman
Chairman
User avatar

Joined: Thu Mar 25, 2010 1:36 pm
Posts: 823
They look too close together to me - there must be at least 4 pixels between each element, and 4 white pixels between the elements and the outside edge of the picture


Top
   
PostPosted: Wed Aug 11, 2010 9:43 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Apr 19, 2004 8:09 pm
Posts: 1732
Location: Sweden
Actually, that's not true. There are two things that are important, though:

- make sure the image is in 256 colors, preferably a .PCX
- make sure there are at least four empty lines *under* the sprites (GRFMaker uses this space to encode xrel/yrel in the image)

Doing those two changes on your image makes it work for me in GRFMaker 3.04B_r216


Attachments:
Image1.pcx [3.26 KiB]
Downloaded 136 times

_________________
Image
Swedish trains * Swedish Town Names * BlockCAD * The GRFMaker Community Page
Top
   
PostPosted: Thu Aug 12, 2010 1:36 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Sep 27, 2009 4:35 am
Posts: 23
Thanks. When I tried to make the .grf file, it says this:

ERROR: Invalid filename.

How come?


Top
   
PostPosted: Thu Aug 12, 2010 1:51 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Aug 16, 2008 10:26 pm
Posts: 3886
Skype: neko-master
Location: Oshawa, Ontario, CANADA
kcjonesrr wrote:
Thanks. When I tried to make the .grf file, it says this:

ERROR: Invalid filename.

How come?


The directory your trying to compile the grf to does not contain a "newgrf" folder (it must be named newgrf)

_________________
Image Proud Canadian Image
Nekomasters Projects! (Downloads available on BaNaNaS!) \(>^w^<)/
# NARS ADD-ON SET 2CC | 2cc Rapid Transit For Me! (2ccRTFM) | 2cc Wagons In NML (2ccWIN)
# NML Category System (Organize your GRFS!) <- TT-Forums Exclusive Download!


Top
   
PostPosted: Thu Aug 12, 2010 2:02 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Sep 27, 2009 4:35 am
Posts: 23
You mean set the game's path to a newgrf folder?


Top
   
PostPosted: Thu Aug 12, 2010 3:21 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Aug 16, 2008 10:26 pm
Posts: 3886
Skype: neko-master
Location: Oshawa, Ontario, CANADA
kcjonesrr wrote:
You mean set the game's path to a newgrf folder?


Say you set it to "C:\Program Files\OpenTTD" then the folder the path points to must contain a folder called newgrf

_________________
Image Proud Canadian Image
Nekomasters Projects! (Downloads available on BaNaNaS!) \(>^w^<)/
# NARS ADD-ON SET 2CC | 2cc Rapid Transit For Me! (2ccRTFM) | 2cc Wagons In NML (2ccWIN)
# NML Category System (Organize your GRFS!) <- TT-Forums Exclusive Download!


Top
   
PostPosted: Thu Aug 12, 2010 3:56 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sun Sep 27, 2009 4:35 am
Posts: 23
Thanks. Now I've made my first grf file, you can find it in the Graphics Development forum.
BTW, if I'm making multiple locos, do I repeat the process as shown in the tutorial but give them different IDs?


Top
   
PostPosted: Sat Aug 14, 2010 4:44 pm 
Offline
Chairman
Chairman
User avatar

Joined: Thu Mar 25, 2010 1:36 pm
Posts: 823
Only the ID blocks need new ID;s the graphics blocks (G) can re-use ID's


Top
   
PostPosted: Sat Aug 14, 2010 4:46 pm 
Offline
Chairman
Chairman
User avatar

Joined: Thu Mar 25, 2010 1:36 pm
Posts: 823
I'm using v4.01 to code helicopters (see the release forum)

The speed certainly isn't in kmh - I've entered a value of 60 to get a game speed of 96mph (edit Ive sussed it - 60 is HEX for 96)

Also the button to change the running costs doesn't work

[EDIT]

It also fails to load rotor sprites and kills the prog with the following error


Attachment:
error.jpg
error.jpg [ 47.65 KiB | Viewed 3692 times ]


Cheers

Bob


Top
   
PostPosted: Tue Aug 17, 2010 1:44 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Apr 19, 2004 8:09 pm
Posts: 1732
Location: Sweden
Unfortunately, it's not much use reporting problems with GRFMaker 4.01, as the open source version is only at 3.04B_r_<something>. I don't know who is programming the 4.01 version, but it seems it is only available on the hungarian tt-forum?

Anyway, we can only find and (possibly) fix problems in the open source branch, not in other versions.

_________________
Image
Swedish trains * Swedish Town Names * BlockCAD * The GRFMaker Community Page


Top
   
PostPosted: Wed Aug 18, 2010 2:59 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Aug 18, 2010 12:44 pm
Posts: 7
I dunno how do you call that but i want to make different skin for the same wagon depending of the train. Because i'm making train set and i want to do somehing like Temperate trainset GRF witch they change from the color of the train. Its is possible and how it would be. I'm using GRF Maker 4.01

Thanks

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Wed Aug 18, 2010 4:05 pm 
Offline
Chief Executive
Chief Executive
User avatar

Joined: Sat Mar 07, 2009 12:48 pm
Posts: 644
Location: Szeged, Hungary
It's possible, you have to set these things in vehicle assign block.
If a passenger car attached to this locomotive (red marked), the blue marked graphics ID will be shown in game. Of cours, you need to set a new graphics block with that ID to gt it works.


Attachments:
ijkl.PNG [47.61 KiB]
Downloaded 3 times

_________________
Image
Top
   
PostPosted: Wed Aug 18, 2010 6:42 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Aug 18, 2010 12:44 pm
Posts: 7
By the way is this possible to add more train in the game? I would like to keep all those train who are already existing and i want to add a new Maglev. It is possible to create some ID that don'T exist?.

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Wed Aug 18, 2010 7:05 pm 
Offline
Chief Executive
Chief Executive
User avatar

Joined: Sat Mar 07, 2009 12:48 pm
Posts: 644
Location: Szeged, Hungary
No, you have to overwrite an existing vehicle, but use the toyland vehicle IDs.

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Thu Aug 19, 2010 8:40 pm 
Offline
Chairman
Chairman
User avatar

Joined: Thu Mar 25, 2010 1:36 pm
Posts: 823
Quote:
Unfortunately, it's not much use reporting problems with GRFMaker 4.01,


I fear you are right - I was wondering if Colossal 404 has contacts?


Top
   
PostPosted: Thu Aug 19, 2010 9:57 pm 
Offline
Chief Executive
Chief Executive
User avatar

Joined: Sat Mar 07, 2009 12:48 pm
Posts: 644
Location: Szeged, Hungary
Yeah, I have contact with the programmer, so I can report bugs to him.

_________________
Image


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 610 posts ]  Go to page Previous 125 26 27 28 2931 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.