Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Mon Nov 20, 2017 7:56 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 19 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Jun 28, 2017 3:03 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Nov 01, 2014 5:24 am
Posts: 27
Location: São José dos Campos, Brazil
Salutations for you all. This is my first contribution for the OpenTTD community. For a while I wished to play OpenTTD in a very specific way, which includes starting veeeery early, as early as 1690. Modifying existing NewGRFs appeared to be the best first step on learning how to make NewGRF.

I present here the Early Mod pack: Total Town Replacement Set, Swedish Houses and Town and Industry - UK Houses town houses modifications. I have changed the introduction date of several buildings, making each set suitable to start in year 1700, 1650 and 1000, respectively. These three combined produce very nice looking cities, towns and villages.

Also, I have changed the population of several buildings to make more sense, allowing for smaller towns in the beginning of the game and delaying the giant metropolis in the XIX century.

EDIT - NEWEST VERSION UPDATED ON 25 JULY 2017
Here are the files:

Attachment:
ttrsEarlyMod.tar [3.06 MiB]
Downloaded 54 times

Attachment:
swedish-houses-EarlyMod.tar [1.2 MiB]
Downloaded 37 times

Attachment:
TaI_UK_Houses_EarlyMod.tar [284 KiB]
Downloaded 28 times



Question: should I put these on BaNaNaS?

Thanks for this awesome game and all the content the content created by this community.


Last edited by GuilhermeJK on Tue Jul 25, 2017 11:57 pm, edited 2 times in total.

Top
   
PostPosted: Wed Jun 28, 2017 3:03 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Nov 01, 2014 5:24 am
Posts: 27
Location: São José dos Campos, Brazil
Here a picture of all the sets combined in 1700:
Attachment:
Early Mod 1st Jan 1700.png [160.52 KiB]
Not downloaded yet


Top
   
PostPosted: Wed Jun 28, 2017 4:10 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Sun Dec 16, 2007 10:24 pm
Posts: 1628
Location: Idaho, USA
Looks quite nice; we are indeed lacking on early-start town sets!

_________________
Eyecandy Road Vehicles | Fake Subways | Supercheese's NewObjects

"Fashions and cultures change, but steam trains shall always be majestic."
-Professor Hershel Layton


Top
   
PostPosted: Wed Jun 28, 2017 7:58 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:15 pm
Posts: 5874
Location: Eastern KY
These look great! Yes, please upload them to Bananas, assuming all licenses are in order.

_________________
Do you like drones, quadcopters & flying toys? Check out Drone Strike Force!
Image

Base Music Sets: OpenMSX | Scott Joplin Anthology | Traditional Winter Holiday Music | Modern Motion Music
Other Projects: 2CC Trams | Modern Waypoints | Sprite Sandbox & NewGRF Releases | Ideabox | Town Names | Isle of Sodor Scenario | Random Sprite Repository
Misc Topics: My Screenshots | Forgotten NewGRFs | Unfinished Graphics Sets | Stats Shack | RoadTypes?


Top
   
PostPosted: Wed Jun 28, 2017 5:46 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Nov 01, 2014 5:24 am
Posts: 27
Location: São José dos Campos, Brazil
Files were Bananas-ed.


Top
   
PostPosted: Wed Jun 28, 2017 8:18 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Nov 01, 2014 5:24 am
Posts: 27
Location: São José dos Campos, Brazil
New upload fix version on Bananas for TTRS Early Mod: some old houses were still appearing in the 2000s


Top
   
PostPosted: Sun Jul 16, 2017 1:18 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Sun May 10, 2015 11:42 am
Posts: 47
Hello!
I got a problem with all three sets in 1893. There are to many similar houses in a Town. (They are from swedish house set)


Attachments:
earlymodproblem.PNG [899.58 KiB]
Not downloaded yet
Top
   
PostPosted: Mon Jul 17, 2017 11:00 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Nov 01, 2014 5:24 am
Posts: 27
Location: São José dos Campos, Brazil
Hmm, interesting behavior. I'll take a look on what might be happening at the end of the day (it is morning here now).


Top
   
PostPosted: Mon Jul 17, 2017 2:23 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Aug 16, 2008 10:26 pm
Posts: 3728
Skype: neko-master
Location: Oshawa, Ontario, CANADA
GuilhermeJK wrote:
Hmm, interesting behavior. I'll take a look on what might be happening at the end of the day (it is morning here now).


I imagine its a result of not having enough buildings enabled for that time, so it just uses what available.

Perhaps the early days should allow for both a mix of older looking TTRS stuff and Vanilla buildings to have a nice mix of old looking buildings.

_________________
Image Proud Canadian Image
Nekomasters Projects! (Downloads available on BaNaNaS!) \(>^w^<)/
# NARS ADD-ON SET 2CC | 2cc Rapid Transit For Me! (2ccRTFM) | 2cc Wagons In NML (2ccWIN)
# NML Category System (Organize your GRFS!) <- TT-Forums Exclusive Download!


Top
   
PostPosted: Tue Jul 18, 2017 1:33 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Nov 01, 2014 5:24 am
Posts: 27
Location: São José dos Campos, Brazil
I've found that these houses repeat themselves only at the outer town zones, after the town grows enough to get a fourth zone. If I disable swedish houses, then a lot of the TTRS banks take the red houses place. I'll take a look on town zone definition for these buildings.

EDIT

Zone 1 seems to be the real bugger. Only a few houses of each set are allocated to that zone. On the example of swedish houses, only the red house with dark roof is available before 1920, because all the others have garages (people didn't have garages to keep their horses in the 1800s AFAIK). Tried NekoMaster's idea by enabling the sets to keep the original houses and very little difference was perceived.

What I saw on the NFO code was that property 13 on action 00 (which defines the houses) has the job of assigning town zone. For example, the red spamming house has the following line for availability mask:
Code:
13 03 F8


That 03 seems to be the inner suburb zone, but what about that F8?

Here is the swedish houses EarlyMod code I am using:
Attachment:
swehousesEarlyMod-source.7z [914.37 KiB]
Downloaded 19 times


Any experienced NFO coders have any advice?

P.S. I am working on another NewGFR and I'm so glad NML exists :bow: (NFO can twist an untrained mind like mine)


Top
   
PostPosted: Tue Jul 18, 2017 9:58 am 
Offline
Transport Coordinator
Transport Coordinator

Joined: Mon Oct 23, 2006 2:07 am
Posts: 295
Location: Berlin
Hello

GuilhermeJK wrote:
On the example of swedish houses, only the red house with dark roof is available before 1920, because all the others have garages (people didn't have garages to keep their horses in the 1800s AFAIK).

Yes, they had stables insted garages. Does this make a big difference? IMHO you can avoid this only with new, garageless buildings for this period and town zones.

Tschö, Auge

_________________
further development of My Little Forum 1


Top
   
PostPosted: Tue Jul 18, 2017 10:12 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sat Aug 16, 2008 10:26 pm
Posts: 3728
Skype: neko-master
Location: Oshawa, Ontario, CANADA
Well if anything, the fact that anything works is nice because when playing with industry sets before 1930 it wasn't really possible to deliver town cargos to buildings because the OpenTTD buildings don't support that.

Maybe someone should make a mod that gives new cargo support to all of the default buildings so industry mods dont need to compensate for a lack of buildings that accept cargos with the default buildings.

_________________
Image Proud Canadian Image
Nekomasters Projects! (Downloads available on BaNaNaS!) \(>^w^<)/
# NARS ADD-ON SET 2CC | 2cc Rapid Transit For Me! (2ccRTFM) | 2cc Wagons In NML (2ccWIN)
# NML Category System (Organize your GRFS!) <- TT-Forums Exclusive Download!


Top
   
PostPosted: Wed Jul 26, 2017 12:00 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Nov 01, 2014 5:24 am
Posts: 27
Location: São José dos Campos, Brazil
Newest version for all three, files on BaNaNas and at the original post.

Bugs squashed: Repeating the same red house over and over in town zone 1; TTRS Hospital with bugged sprite (this bug I caused when changing population capacity :D )


Top
   
PostPosted: Mon Aug 28, 2017 9:42 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Sun Apr 03, 2016 8:19 pm
Posts: 212
Would it be possible to modify UK TaI to not replace the original houses, or for you to update the Urban Renewal Set?

_________________
Licenses for my work...
You automatically have my permission to re-license graphics or code by me if needed for use in any project that is not GPL v2, on the condition that if you release any derivatives of my graphics they're automatically considered as ALSO GPL v2 (code may remain unreleased, but please do provide it) and carry this provision in GPL v2 uses.
Please ask someone in-the-know to be sure that the graphics are done by me. Especially TTD-Scale, long story.


Top
   
PostPosted: Wed Aug 30, 2017 12:25 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Nov 01, 2014 5:24 am
Posts: 27
Location: São José dos Campos, Brazil
TaI is the only one without a "Keep original houses" parameter among the three, so in theory it would be possible. Although, creating it in NFO tastes bitter to me :D. I would rather, if authorised, recreate all sets in one giant NML, or three NMLs. I won't be making heavy modifications on these three because I have NotRoadType Set I am (sloooowly) working on, so maybe on the future.

About the Urban Renewal Set, I'm note familiar with that one. What change would you like to see on it?


Top
   
PostPosted: Sat Sep 02, 2017 10:31 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Sun Apr 03, 2016 8:19 pm
Posts: 212
GuilhermeJK wrote:
TaI is the only one without a "Keep original houses" parameter among the three, so in theory it would be possible. Although, creating it in NFO tastes bitter to me :D. I would rather, if authorised, recreate all sets in one giant NML, or three NMLs. I won't be making heavy modifications on these three because I have NotRoadType Set I am (sloooowly) working on, so maybe on the future.

About the Urban Renewal Set, I'm note familiar with that one. What change would you like to see on it?


The Urban Renewal Set only replaces original buildings. Hence why I asked about either changing TaI or updating Urban Renewal. Just a simple request to turn urban renewal into a normal town set, if you have the time.

_________________
Licenses for my work...
You automatically have my permission to re-license graphics or code by me if needed for use in any project that is not GPL v2, on the condition that if you release any derivatives of my graphics they're automatically considered as ALSO GPL v2 (code may remain unreleased, but please do provide it) and carry this provision in GPL v2 uses.
Please ask someone in-the-know to be sure that the graphics are done by me. Especially TTD-Scale, long story.


Top
   
PostPosted: Tue Oct 31, 2017 4:10 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Sun Apr 03, 2016 8:19 pm
Posts: 212
I noticed a bug with TTRS. If you build a brick viaduct SW-NE then the NE end will have a tiny but annoying graphical glitch for no good reason. Kind of nitpicky, but I can't find any good roadset/bridgeset combos for ttd_original and I've noticed someone point out that all bridgesets have glitches with OpenGFX. TTRS looks like one of the best options.

Image


Attachments:
ttrs bridge glitch.png [35.69 KiB]
Not downloaded yet

_________________
Licenses for my work...
You automatically have my permission to re-license graphics or code by me if needed for use in any project that is not GPL v2, on the condition that if you release any derivatives of my graphics they're automatically considered as ALSO GPL v2 (code may remain unreleased, but please do provide it) and carry this provision in GPL v2 uses.
Please ask someone in-the-know to be sure that the graphics are done by me. Especially TTD-Scale, long story.
Top
   
PostPosted: Tue Oct 31, 2017 10:58 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Nov 01, 2014 5:24 am
Posts: 27
Location: São José dos Campos, Brazil
Even though I just modified some NFO parameters of TTRS, I'll take look and check if I can spot the bugger in the graphic files. Thursday will be holiday here and I will take the opportunity to take a look :)

Cheers.


Top
   
PostPosted: Fri Nov 03, 2017 2:55 am 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Sun Apr 03, 2016 8:19 pm
Posts: 212
GuilhermeJK wrote:
Even though I just modified some NFO parameters of TTRS, I'll take look and check if I can spot the bugger in the graphic files. Thursday will be holiday here and I will take the opportunity to take a look :)

Cheers.


Thanks. I've tried using every bridge and road combo and literally none of them are done right. If OpenGFX played well with bridges, or NotRoadTypes wasn't in need of a drastic overhaul, this would be easy to fix. ARRS is by far the best road-bridge combo out there but it looks terrible in classic graphics.

_________________
Licenses for my work...
You automatically have my permission to re-license graphics or code by me if needed for use in any project that is not GPL v2, on the condition that if you release any derivatives of my graphics they're automatically considered as ALSO GPL v2 (code may remain unreleased, but please do provide it) and carry this provision in GPL v2 uses.
Please ask someone in-the-know to be sure that the graphics are done by me. Especially TTD-Scale, long story.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 19 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2017 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2017.
Hosted by Zernebok Hosting.