Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Mon Dec 10, 2018 9:54 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
PostPosted: Thu Oct 04, 2018 2:25 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Sat Sep 27, 2014 5:16 am
Posts: 58
Location: Calgary, Canada
jimbob wrote:

Hey, I'm affraid I can't really remember much about this script, but I believe I ran it through the debug console. Because parts of the script were ran through a company (roads) and rail and canals were planned it was converted to an AI which only run in a game. Having let the script run in the new game, you can rename the extension to open the "game save" as a scenario again.

The UK heightmap I used was a geospatial TIFF which was in OSGB coordinates, I had to sample coordinates at the two ends of the UK to get scaling factor to convert between OSGB and pixels. All my points for towns/rivers/roads were loaded from a number of Ordance Survey layers also in OSGB. QGIS is very good at handling all the coordinates and heightmap information as well as all the different strange coordinates systems maps use. I would do everything in QGIS before converting your layers to any projection which uses Eastings and Northings in meters, then manually do the conversion between meters and pixels.

Of course if your heightmap is not a geospatial image (the good news is you don't have to worry about GIS, but the bad news is you can't just auto generate your towns from map data), I would start off with pixels coordinates, any decent image editor should be able to get your pixel coordinates, and just move your cursor to the point and copy the numbers into that section of the nut file. This would also need ripping out all of the code which converts OSGB to pixels

I don't know anything about patch packs but if the pack can load vanillia scenarios I'd run it all in vanillia before loading it with JGR.


Thanks for getting back to me on this. The plan was always to compile a list of pixel coordinates but then you mentioned ripping out code. This might be above my pay grade! More tinkering required!


Top
   
PostPosted: Thu Oct 04, 2018 5:19 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Mon Nov 24, 2014 9:13 pm
Posts: 76
Location: At a desk
le_harv wrote:
Thanks for getting back to me on this. The plan was always to compile a list of pixel coordinates but then you mentioned ripping out code. This might be above my pay grade! More tinkering required!


No worries, you should be able to handle it, it currently has a list of coordinates like your plan, only they get passed through a function f(x)=ax+c f(y)=by+d

where a,b,c,d are to convert from British National Grid meters into map pixels

either remove the transform functions or set a,b,c,d = 1

some of the industries and trees are a little fancier as you can set the top left and bottom right bounding box to create many industry/trees within the box. likewise the roads you can set the two positions to build a road between.

_________________
Image
Real life transport planner
My projects:Link to my UK Scenario|Scenario Builder GS
Do check out my 3D unity transport game: transporter


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.