Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Mon Jun 18, 2018 8:57 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Feb 25, 2018 4:50 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Sep 28, 2016 2:32 am
Posts: 11
Location: Victoria, BC, Canada
how do i edit the default name of an object?


Top
   
PostPosted: Sun Feb 25, 2018 8:49 pm 
Offline
Director
Director
User avatar

Joined: Mon Apr 17, 2017 4:52 pm
Posts: 575
Location: London (South West)
When you say object, what do you mean?
I'm guessing it's going to be via NewGRF.


Top
   
PostPosted: Sun Feb 25, 2018 9:07 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Sep 28, 2016 2:32 am
Posts: 11
Location: Victoria, BC, Canada
Gwyd wrote:
When you say object, what do you mean?
I'm guessing it's going to be via NewGRF.


I want to be able to change the name of a vehicle/industry, so I can distinguish between them while looking through the list in scenario editor.


Top
   
PostPosted: Sun Feb 25, 2018 10:56 pm 
Offline
Chairman
Chairman
User avatar

Joined: Fri Nov 03, 2017 6:57 pm
Posts: 858
Location: Courbevoie, near Paris, France
For a vehicle : go in depot, click on a vehicle (don't double-click, it will buy it) and click "Rename".
For an industry, AFAIK it's not possible and there's no patch for that.

_________________
All my sprites (in CC or 2CC) are available here.


Top
   
PostPosted: Sun Feb 25, 2018 11:27 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Sep 28, 2016 2:32 am
Posts: 11
Location: Victoria, BC, Canada
acs121 wrote:
For a vehicle : go in depot, click on a vehicle (don't double-click, it will buy it) and click "Rename".
For an industry, AFAIK it's not possible and there's no patch for that.


I was referring to the file name.


Attachments:
change name.jpg
change name.jpg [ 50.45 KiB | Viewed 2331 times ]
Top
   
PostPosted: Mon Feb 26, 2018 4:34 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Mar 15, 2012 2:48 am
Posts: 3614
Location: IL, USA
If you haven't already, go and download Locotool. Download either locotool_v0.4.3 or locotool_v0.4.3b (not sure if there's any difference). Unzip the files and put them wherever is most convenient, in your Locomotion folder for instance.

You can now edit any file in the game's Objdata folder. Drag and drop the file (look for 777.DAT) onto locotool.exe and it will create a folder of images and an .xml document. Don't mess with the images folder. Open the .xml in Notepad and you can make any edits you like.

To change the name of the file, find these lines in the code.

Code:
   <unknown name="field_11A[15]" size="1">3</unknown>
   <unknown name="field_11A[16]" size="1">13</unknown>
   <variable name="numsnd" size="1">2</variable>
   <description num="0" language="0">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="1">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="2">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="3">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="4">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="5">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="9">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="11">Boeing 777 (L)</description>

Yours will have different names because mine are heavily modified, but where it says "777" change the name to what you want it to say. Be sure that you don't mess with any other parts of the code.

Once you've made you changes, save the file. Then drag and drop the .xml onto locotool.exe and your changes to the main file will be saved.

_________________
Image

Formerly known as LocoRoller


Top
   
PostPosted: Mon Feb 26, 2018 5:58 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Sep 28, 2016 2:32 am
Posts: 11
Location: Victoria, BC, Canada
Zakos wrote:
If you haven't already, go and download Locotool. Download either locotool_v0.4.3 or locotool_v0.4.3b (not sure if there's any difference). Unzip the files and put them wherever is most convenient, in your Locomotion folder for instance.

You can now edit any file in the game's Objdata folder. Drag and drop the file (look for 777.DAT) onto locotool.exe and it will create a folder of images and an .xml document. Don't mess with the images folder. Open the .xml in Notepad and you can make any edits you like.

To change the name of the file, find these lines in the code.

Code:
   <unknown name="field_11A[15]" size="1">3</unknown>
   <unknown name="field_11A[16]" size="1">13</unknown>
   <variable name="numsnd" size="1">2</variable>
   <description num="0" language="0">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="1">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="2">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="3">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="4">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="5">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="9">Boeing 777 (L)</description>
   <description num="0" language="11">Boeing 777 (L)</description>

Yours will have different names because mine are heavily modified, but where it says "777" change the name to what you want it to say. Be sure that you don't mess with any other parts of the code.

Once you've made you changes, save the file. Then drag and drop the .xml onto locotool.exe and your changes to the main file will be saved.


I know all that. I guess I didn't make myself clear. I'm just not sure which line to change? Is the first line for english? I saw a few english lines.


Top
   
PostPosted: Mon Feb 26, 2018 6:46 am 
Offline
Chairman
Chairman
User avatar

Joined: Mon Mar 19, 2007 1:30 am
Posts: 773
Location: Munich, Germany
That's the order of the languages:
US
UK
FR
DE
ES
IT
9
CN


(Nobody knows what the "9" stands for)

_________________
http://www.walter1940.de
Vehicles for Locomotion

Tutorials in english
- From MSTS to Locomotion ---> http://www.walter1940.de/tutorial/msts2loco/
- Wally ---> http://www.walter1940.de/tutorial/wally/
- xml-modding ---> http://www.walter1940.de/tutorial/xml-modding/


Top
   
PostPosted: Mon Feb 26, 2018 4:22 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Wed Sep 28, 2016 2:32 am
Posts: 11
Location: Victoria, BC, Canada
The names did not change.
There are duplicate industries in the list.
Not sure which one is the modded and not modded.


Attachments:
name-industry.JPG
name-industry.JPG [ 42.82 KiB | Viewed 2266 times ]
Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.