Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Mon Nov 19, 2018 4:41 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Station problem
PostPosted: Thu Mar 14, 2013 2:16 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Thu Mar 14, 2013 2:05 pm
Posts: 2
Hello,
I've been searching through this forum but it seems I can't find what I'm looking for (I'm sorry if there is a solution for me in another topic but I really can't find it). I'm a locomotion beginner and I like this game. I've been trying to make multiple platform stations (4 platforms), but I still got troubles when 4 trains come into a station. Signals let in only 2 trains. I really don't know how to fix it. Could someone help me? Thank you in advance. Screenshots attached.


Attachments:
station1.jpg [393.4 KiB]
Downloaded 4 times
station2.jpg [386.43 KiB]
Downloaded 4 times
Top
   
 Post subject: Re: Station problem
PostPosted: Thu Mar 14, 2013 2:38 pm 
Offline
Transport Coordinator
Transport Coordinator
User avatar

Joined: Wed Jul 29, 2009 5:51 pm
Posts: 275
Location: ´s-Hertogenbosch (AKA "The Duke´s Forest") , the Netherlands
At the entrance of your station you have placed 2 types of signals. only one is needed, the double one(2 directions).
At the end of your station you have to place only the single signals (1 direction).
See also :
http://www.amitrains.co.uk/tutorial/index.htm

Image

_________________
Just fold at the dotted line and cut it out with a pair of scissors. If you are under the age of 16 please ask one of your parents or an adult supervisor if she/he can help you.
Image.........................................................................................
ImageImage
The only thing that isn´t very succesfull in the wireless version : Bungee Jumping


Top
   
 Post subject: Re: Station problem
PostPosted: Thu Mar 14, 2013 9:09 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Thu Mar 14, 2013 2:05 pm
Posts: 2
Thank you, great link!

Could you help me with another trouble? I've started a new map, created an one way railroad (no signals at all, just for a single train). Later I wanted to rework it for a two way track but signals don't work... Got two way signals at the station entrance, one way at the exit but trains are still turning around because the 2nd signal after the station exit doesn't want to let the train pass. I don't know why, I've done it exactly like on the picture one post higher. Thanks!


Top
   
 Post subject: Re: Station problem
PostPosted: Mon May 20, 2013 7:12 pm 
Offline
Director
Director
User avatar

Joined: Tue Mar 06, 2007 6:57 pm
Posts: 552
msilhanek wrote:
Thank you, great link!

Could you help me with another trouble? I've started a new map, created an one way railroad (no signals at all, just for a single train). Later I wanted to rework it for a two way track but signals don't work... Got two way signals at the station entrance, one way at the exit but trains are still turning around because the 2nd signal after the station exit doesn't want to let the train pass. I don't know why, I've done it exactly like on the picture one post higher. Thanks!


Question first are you using two separate tracks for segregation or one track diverging into a station with a throat entrance?

If you are using one station with two way signals either end of it, then trains will turn around when they reach the signal before the section where the other train is

To do a passing place/double platform you need to have the single track split into the two lines and place single directional signals either end of the line so effectively you have single track - split - double track with the signal on either line indicating which line is for which direction- then platform - then down to the signals controlling the exit from the station back to single track where the two running lines re converge.

If you do that then the single line between each station is controlled by the exit signal at the passing loop thus making a train wait for the other train in that section to reach the station, it also prevents that train from passing the entrance signal at the other end of the station loop backwards as that signal will not be in it's direction of travel, it will be against the direction the train wishes to travel in


Attachments:
Screenshot2.png
Screenshot2.png [ 37.81 KiB | Viewed 6108 times ]

_________________
Don't touch that rail!

Scenario's Done are

Broken Hills at the Rivers Mouth viewtopic.php?f=39&t=49627, Sinn River viewtopic.php?f=39&t=49626, Flat Lands viewtopic.php?f=39&t=37704, Mountain High River Deep viewtopic.php?f=39&t=37412, River Valley and Rock viewtopic.php?f=39&t=37135, First Attempt viewtopic.php?f=39&t=34097 Cwm Valley viewtopic.php?f=39&t=34049&hilit=cwm+valley
Top
   
 Post subject: Re: Station problem
PostPosted: Sat Dec 20, 2014 10:22 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Sat Dec 20, 2014 10:18 am
Posts: 1
Hello.
someone could help me in how new stations, beacons put into the game ? not at all because I did not want to go.


Top
   
 Post subject: Re: Station problem
PostPosted: Mon Jan 12, 2015 9:45 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun May 07, 2006 8:22 pm
Posts: 1092
Location: Landgraaf, the Netherlands
Check my topic viewtopic.php?f=37&t=49943 and Illegal Alien's topic viewtopic.php?f=37&t=49092 and you will find all of your answers there !

Good luck !

_________________
Image

:: Emperor' Screenshots :: Problem with Bridges :: The Long Station Patch :: Help with Opie's Dutch Stations :: The Serpent "Mod-Free" :: The Empty Region :: The City Oilwell :: The City Flourmill :: The Food-Mod :: The Valuables-Mod V4.0 :: A "One-Sided Station" :: Standard vehicles for Plastikman's Automod :: Maximum production from industries :: Tutorial to change tracks for trams and trains :: My own vehicle creation thread ::


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.