Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Mon Oct 23, 2017 10:28 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Problem with the winery
PostPosted: Sat Apr 15, 2017 12:27 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Sat Apr 15, 2017 12:03 pm
Posts: 1
Location: Croatia
So I bought Locomotion in a local shop a couple of years ago, and I decided to play it again yesterday. Today I played again and I have a problem with the Winery.
So I delivered the grapes to the winery and the winery produced goods. Now, since the town it's near doesn't have buildings I don't have anywhere to deliver the goods. My boxcars are filled with goods and I can't transport the grapes anymore. Should I wait for the town to grow or stop delivering grapes?

_________________
If trees make Oxygen, what makes trees?


Top
   
PostPosted: Sat Apr 15, 2017 4:20 pm 
Offline
Chief Executive
Chief Executive
User avatar

Joined: Mon Mar 19, 2007 1:30 am
Posts: 757
Location: Munich, Germany
The problem is that the cities only grow fast if you supply them with anything or build the local traffic.
I personally would take the fastest locomotive and look for the largest city on the map. These are then supplied with goods. Because goods do not lose value as fast as grapes.

Btw. Is this a mission or a free map?

_________________
http://www.walter1940.de
Vehicles for Locomotion

Tutorials in english
- From MSTS to Locomotion ---> http://www.walter1940.de/tutorial/msts2loco/
- Wally ---> http://www.walter1940.de/tutorial/wally/
- xml-modding ---> http://www.walter1940.de/tutorial/xml-modding/


Top
   
PostPosted: Sun May 14, 2017 1:01 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun May 07, 2006 8:22 pm
Posts: 1088
Location: Landgraaf, the Netherlands
Hello matej5130, and welcome to the forums...

You could also download my new version of the food-mod. It has a few cargos in it that can spoil along the way and I have modded those cargos so that they will last a little longer and payments are given for it...Here are the cargos that I mentioned. The new food-mod will come out soon and then you can use the rest of the mod as well...

Here are the files:

Attachment:
FOOD.DAT [974 Bytes]
Downloaded 10 times

Attachment:
grain.dat [904 Bytes]
Downloaded 8 times

Attachment:
GRAPES.DAT [892 Bytes]
Downloaded 9 times


Hope this helps...One more in the next post :wink:

_________________
Image

:: Emperor' Screenshots :: Problem with Bridges :: The Long Station Patch :: Help with Opie's Dutch Stations :: The Serpent "Mod-Free" :: The Empty Region :: The City Oilwell :: The City Flourmill :: The Food-Mod :: The Valuables-Mod V4.0 :: A "One-Sided Station" :: Standard vehicles for Plastikman's Automod :: Maximum production from industries :: Tutorial to change tracks for trams and trains :: My own vehicle creation thread ::


Last edited by Emperor Darth Sidious on Sun May 14, 2017 1:03 pm, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Sun May 14, 2017 1:02 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Sun May 07, 2006 8:22 pm
Posts: 1088
Location: Landgraaf, the Netherlands
One more:

Attachment:
LIVESTCK.DAT [888 Bytes]
Downloaded 9 times

_________________
Image

:: Emperor' Screenshots :: Problem with Bridges :: The Long Station Patch :: Help with Opie's Dutch Stations :: The Serpent "Mod-Free" :: The Empty Region :: The City Oilwell :: The City Flourmill :: The Food-Mod :: The Valuables-Mod V4.0 :: A "One-Sided Station" :: Standard vehicles for Plastikman's Automod :: Maximum production from industries :: Tutorial to change tracks for trams and trains :: My own vehicle creation thread ::


Top
   
PostPosted: Wed Jul 12, 2017 1:13 pm 
Offline
Director
Director
User avatar

Joined: Tue Mar 06, 2007 6:57 pm
Posts: 548
matej5130 wrote:
So I bought Locomotion in a local shop a couple of years ago, and I decided to play it again yesterday. Today I played again and I have a problem with the Winery.
So I delivered the grapes to the winery and the winery produced goods. Now, since the town it's near doesn't have buildings I don't have anywhere to deliver the goods. My boxcars are filled with goods and I can't transport the grapes anymore. Should I wait for the town to grow or stop delivering grapes?


Three ways

Do as Walter says and build the quickest fastest line to the nearest major city that takes goods

Do as EDS says and change the dat files by inserting the no spoil varient..

Or

You can alter the xml for one particular wagon so it accepts and carries only grapes and use that, so by the time the nearest city accepts goods you'll be able to then use the later wagons to carry the goods to there, just pick one that you wouldn't use and change that cargo to solely grapes and that takes care of the problem.

_________________
Don't touch that rail!

Scenario's Done are

Broken Hills at the Rivers Mouth viewtopic.php?f=39&t=49627, Sinn River viewtopic.php?f=39&t=49626, Flat Lands viewtopic.php?f=39&t=37704, Mountain High River Deep viewtopic.php?f=39&t=37412, River Valley and Rock viewtopic.php?f=39&t=37135, First Attempt viewtopic.php?f=39&t=34097 Cwm Valley viewtopic.php?f=39&t=34049&hilit=cwm+valley


Top
   
PostPosted: Sun Jul 16, 2017 7:57 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Mar 15, 2012 2:48 am
Posts: 3599
Location: IL, USA
How about maybe not editing the files and instead adding a command in the route that makes the train leave the goods at the station?

Stop at station 1
Wait for full load of grapes
Stop at station 2
Unload all goods

That's what I do with lumber and paper sometimes.

_________________
Image

Formerly known as LocoRoller


Top
   
PostPosted: Mon Jul 17, 2017 12:57 pm 
Offline
Director
Director
User avatar

Joined: Tue Mar 06, 2007 6:57 pm
Posts: 548
Zakos wrote:
How about maybe not editing the files and instead adding a command in the route that makes the train leave the goods at the station?

Stop at station 1
Wait for full load of grapes
Stop at station 2
Unload all goods

That's what I do with lumber and paper sometimes.


Because I have noticed when using the winery that the wagons pick up cargo at the winery and take it back to the vineyard, even if I set a flag to unload all cargo at the winery.
That flag sadly is not an infallible method to prevent back hauling of cargo, about the only way is to use a wagon specific to that cargo and no other, so the frame only lumber wagons for lumber or the covered hoppers for grain, if you use the plug door boxcars then they will take food back to the wheat farm.

_________________
Don't touch that rail!

Scenario's Done are

Broken Hills at the Rivers Mouth viewtopic.php?f=39&t=49627, Sinn River viewtopic.php?f=39&t=49626, Flat Lands viewtopic.php?f=39&t=37704, Mountain High River Deep viewtopic.php?f=39&t=37412, River Valley and Rock viewtopic.php?f=39&t=37135, First Attempt viewtopic.php?f=39&t=34097 Cwm Valley viewtopic.php?f=39&t=34049&hilit=cwm+valley


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2017 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2017.
Hosted by Zernebok Hosting.