Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Tue Nov 13, 2018 3:43 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 562 posts ]  Go to page Previous 123 24 25 26 2729 Next
Author Message
PostPosted: Sun Feb 28, 2016 3:53 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Feb 12, 2010 4:06 pm
Posts: 4
Hi guys,

Somebody already reported the crash when you demolish a station with dynamite. I have compiled the game with debug symbols and performed a full backtrace, which I include here:
Attachment:
crash-backtrace.txt [13.03 KiB]
Downloaded 40 times
along with the usual
Attachment:
crash.sav [434.95 KiB]
Downloaded 33 times
Attachment:
crash.png [424.09 KiB]
Not downloaded yet


Top
   
PostPosted: Wed Mar 02, 2016 11:03 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Fri Jun 22, 2012 2:45 pm
Posts: 57
Location: Berlin-Germany
LMB wrote:
Hi guys,
Somebody already reported the crash when you demolish a station with dynamite. I have compiled the game with debug symbols and performed a full backtrace, which



Yes, in this article so far no changes have been made.

_________________
MfG Streckenläufer
OpenTTD V1.7.1, r27930 - Trafficlight - Bridge/tunnel Signals - Watertunnel - HousePlacing - SeaplaneAirport - Clipboard - Win7 64bit - MinGW/msys
!Sorry for my google English translator!


Top
   
PostPosted: Thu Mar 10, 2016 1:37 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Thu May 16, 2013 8:22 am
Posts: 107
Location: Ukraine
BW89 wrote:
BUG in Beta 3
When i reload the AI the game crash!
Same with the stop_ai command.

Tried to use both and there was no craches.

_________________
Image
Image
Image.


Top
   
PostPosted: Sat Jun 04, 2016 9:59 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:15 pm
Posts: 6212
Location: Eastern KY
The latest version of the Spring 2013 Patch Pack was updated a few weeks ago. The first post has been updated with links to the file.

Due to waning interest in this patch pack, and the infrequent development from its author, I may not update the first post here any longer. If you're having issues, you're encouraged to send a PM to PI1985 here and on the TTD Russia forums where he is most active.

_________________
Do you like drones, quadcopters & flying toys? Check out Drone Strike Force!
Image

Base Music Sets: OpenMSX | Scott Joplin Anthology | Traditional Winter Holiday Music | Modern Motion Music
Other Projects: 2CC Trams | Modern Waypoints | Sprite Sandbox & NewGRF Releases | Ideabox | Town Names | Isle of Sodor Scenario | Random Sprite Repository
Misc Topics: My Screenshots | Forgotten NewGRFs | Unfinished Graphics Sets | Stats Shack | RoadTypes?


Top
   
PostPosted: Wed Jun 29, 2016 3:23 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Mon Oct 22, 2012 12:02 am
Posts: 61
when I try to play on mac it crashes on startup and gives me this message:

Code:
  Library not loaded: /usr/local/lib/liblzo2.2.dylib
  Referenced from: /Users/USER/Downloads/*/OpenTTD.app/Contents/MacOS/openttd
  Reason: image not found


Top
   
PostPosted: Thu Jun 30, 2016 9:45 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Thu May 16, 2013 8:22 am
Posts: 107
Location: Ukraine
You may have to install liblzo2. In linux this is doing by command:
Code:
apt-get install liblzo2

On Mac should be something like this.

_________________
Image
Image
Image.


Top
   
PostPosted: Fri Jul 08, 2016 5:22 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2012 2:53 pm
Posts: 1680
Location: Russia, Samara
Good day, kamnet :) . You please update the version of Spring 2013 patch pack. 4.07.2016 author pi1985 assembled and placed the new version: 2.3.251. See details here: 2.3.251.
Translation from the site http://forums.ttdrussia.net:
Hi all.
Now finally collected and posted the following Assembly version: 2.3.251.
You can get it here: win32, win64, the source code MLM the link in the first post.

Changes a bit. This cut patch with large airports (prerequisite for adding this patch), added a setting to disable stretching cycles of production, translation into Russian language of the generator of the rivers.
The build is based on trunk 27404.

_________________
[OpenTTD] STD screenshots
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[OpenTTD] STD saved games - My finished scenarios and saves from the game
My Youtube channel - OpenTTD | Wiki xUSSR set (RU) | Wiki xUSSR set (EN) | Download the latest version of the xUSSR set
TT Screenshot of the Month - the page editor | Screenshot Of The Month Contest Winner: August 2017


Top
   
PostPosted: Sun Jul 10, 2016 5:32 pm 
Offline
Traffic Manager
Traffic Manager

Joined: Mon Dec 27, 2004 7:37 pm
Posts: 144
Location: Home of the Big Cat
Just downloaded version 2.3.251 posted by STD

Tried to edit a scenario in the editer but found that some of the settings are grayed out,
so cannot change any settings to suit my scenario.


Top
   
PostPosted: Mon Jul 11, 2016 3:20 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Mar 02, 2012 4:10 am
Posts: 15
STD wrote:
This cut patch with large airports (prerequisite for adding this patch),


Please do. They main reason I use this patch is because the added airports.

Keep up the good work. Thanks !



Also, a small bug: When building an acqueduct and zooming out the game crashes (still present on latest version)


Top
   
PostPosted: Mon Jul 11, 2016 4:38 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2012 2:53 pm
Posts: 1680
Location: Russia, Samara
Nickel_Plate wrote:
Just downloaded version 2.3.251 posted by STD

Tried to edit a scenario in the editer but found that some of the settings are grayed out,
so cannot change any settings to suit my scenario.

You're in a version OpenTTD earlier created your scenario? You came please your screenplay and write more, which parameters to edit a scenario is not enough (make a screenshot). And the author pi1985 look :) . And I also want to see what is missing in the scenario editor.


ezzeqiel wrote:
STD wrote:
This cut patch with large airports (prerequisite for adding this patch),


Please do. They main reason I use this patch is because the added airports.

Keep up the good work. Thanks !



Also, a small bug: When building an acqueduct and zooming out the game crashes (still present on latest version)


As for the small bug on the game. You came files saves before departure, crash and describe in detail the reason for the departure :) .
At the moment pi1985 very busy. He find free time, he will see the above problems in the game. Thanks for your report :) .

_________________
[OpenTTD] STD screenshots
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[OpenTTD] STD saved games - My finished scenarios and saves from the game
My Youtube channel - OpenTTD | Wiki xUSSR set (RU) | Wiki xUSSR set (EN) | Download the latest version of the xUSSR set
TT Screenshot of the Month - the page editor | Screenshot Of The Month Contest Winner: August 2017


Top
   
PostPosted: Tue Jul 12, 2016 4:27 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Tue Jul 12, 2016 4:24 pm
Posts: 1
Hey,

I'm trying to install this on linux (elementaryOS) and I can't figure out how. Am I missing a dependency or something? Can someone who's already done this give me a simple walkthrough of it?

Many thanks!


Top
   
PostPosted: Tue Jul 12, 2016 7:14 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Wed Jan 17, 2007 12:14 am
Posts: 7197
you're better off telling us what you actually tried so far and where you got stuck.

_________________
You might not exactly be interested in Ferion, but if you are, have fun :)


Top
   
PostPosted: Mon Jul 25, 2016 2:34 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Mon Jul 25, 2016 1:48 am
Posts: 10
Hi There pi,

Any chance you could compile a version where you can change all patch settings of an inflight game ?

I know doing this has the potential to break things with your inflight game, but not-withstanding I like to be able to tweak settings during the learning phase so I can see what impact various settings have.

This would be much appreciated. I know you posted on being able to just change the setting.ini file, unfortunately I have no idea how to even start compiling.

Thanks,

**Oh dear, I posted a new thread instead of a reply. Mod can you please move this to the Spring Patch Pack thread**


Top
   
PostPosted: Mon Jul 25, 2016 6:16 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:15 pm
Posts: 6212
Location: Eastern KY
Any settings that can be changed in the middle of a game will be accessible from the Options menu (gear icon), then Settings.

_________________
Do you like drones, quadcopters & flying toys? Check out Drone Strike Force!
Image

Base Music Sets: OpenMSX | Scott Joplin Anthology | Traditional Winter Holiday Music | Modern Motion Music
Other Projects: 2CC Trams | Modern Waypoints | Sprite Sandbox & NewGRF Releases | Ideabox | Town Names | Isle of Sodor Scenario | Random Sprite Repository
Misc Topics: My Screenshots | Forgotten NewGRFs | Unfinished Graphics Sets | Stats Shack | RoadTypes?


Top
   
PostPosted: Mon Jul 25, 2016 9:34 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Mon Jul 25, 2016 1:48 am
Posts: 10
Hi Kamnet

Sorry this thread was supposed to be a reply in the Spring Pack thread.

The Spring Pack patch setting options are all unchangeable during an active game or within the scenario editor.

Would appreciate a compiled version of the pack with the ability to edit these settings. I am trying to learn how to compile but as a complete noob it is taking some time.

Thanks,


Top
   
PostPosted: Tue Jul 26, 2016 11:36 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Mon Jul 25, 2016 1:48 am
Posts: 10
Guys

I am trying to compile this patch pack.

I am getting an LNK2001 error. 44 of them to be exact. Below is an example. Where do I look from here.

Error LNK2001 unresolved external symbol "class CommandCost __cdecl CmdInsertSignalInstruction(unsigned int,enum DoCommandFlag,unsigned __int64,unsigned __int64,char const *)" (?CmdInsertSignalInstruction@@YA?AVCommandCost@@IW4DoCommandFlag@@_K1PEBD@Z) openttd C:\Users\Nana\Documents\OpenTTD\Source Code\OpenTTD Spring 2013 pp v2.3.251 source\projects\command.obj 1


Top
   
PostPosted: Tue Jul 26, 2016 11:55 am 
Offline
OpenTTD Developer
OpenTTD Developer

Joined: Sun Sep 09, 2007 5:03 am
Posts: 4677
Location: home
CmdInsertSignalInstruction doesn't look familiar to me, so I guess it's part of the spring pack patch.
Do you have a source file that defines that function?
If so, is that filename listed in sources.list?
If not listed, someone forgot to change that sources.list file. In that case, add it, then run the generate script in projects directory

_________________
Being a OpenTTD developer does not mean I know what I am doing.
Also, other OpenTTD developers may have different opinions.


Top
   
PostPosted: Tue Jul 26, 2016 12:17 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Mon Jul 25, 2016 1:48 am
Posts: 10
Oh dear, I am not sure, I am just a noob trying to learn how to compile so I can change one lonely setting with the patch pack.

There are another 43 of this type of error. No idea which files to even start to look in :(


Top
   
PostPosted: Wed Jul 27, 2016 3:07 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Thu May 16, 2013 8:22 am
Posts: 107
Location: Ukraine
Commisdot wrote:
Guys

I am trying to compile this patch pack.

I am getting an LNK2001 error. 44 of them to be exact. Below is an example. Where do I look from here.

Error LNK2001 unresolved external symbol "class CommandCost __cdecl CmdInsertSignalInstruction(unsigned int,enum DoCommandFlag,unsigned __int64,unsigned __int64,char const *)" (?CmdInsertSignalInstruction@@YA?AVCommandCost@@IW4DoCommandFlag@@_K1PEBD@Z) openttd C:\Users\Nana\Documents\OpenTTD\Source Code\OpenTTD Spring 2013 pp v2.3.251 source\projects\command.obj 1


If you are compiling with Visual Studio, you have to run projects/generate.vbs first.
In Linux or MinGW no additional steps required. Just make
Code:
$ ./configure
...
$ make
...
$ bin/openttd

in sources directory. You may also delete objs directory to make it work.

_________________
Image
Image
Image.


Top
   
PostPosted: Wed Jul 27, 2016 5:10 am 
Offline
OpenTTD Developer
OpenTTD Developer

Joined: Sun Sep 09, 2007 5:03 am
Posts: 4677
Location: home
pi1985 wrote:
If you are compiling with Visual Studio, you have to run projects/generate.vbs first.
In Linux or MinGW no additional steps required. Just make
If you run projects/generate at Linux, the same changes will be done as when you run projects/generate.vbs. Then you can add the VS project file changes into the repository, and VS users can also just build it out of the box.

_________________
Being a OpenTTD developer does not mean I know what I am doing.
Also, other OpenTTD developers may have different opinions.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 562 posts ]  Go to page Previous 123 24 25 26 2729 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.