Page 1 of 1

Change options on menus depending on context

Posted: 11 Jan 2021 11:36
by Redirect Left
Good day! I hope everyone is keeping safe in these troubled times.

So I was replacing a load of trains that were no longer fit for the route they were doing, I sent them all to depot by clicking on one of the trains, use the find all trains with these orders button.
I actually thought this would happen to start with, but it does not so i shall suggest it. It'd be quite neat if the options presented on the list of shared vehicles updated to include options like "scrap vehicles in depot" when at least 1 train on the menu is in the depot, as currently the only way of doing it to my knowledge is to click on each train and hope that lots of them conveniently went to the same depot to get rid of more than one at a time.

Here's an image to help get the message across in case I was not detailed enough, the 'manage list' options at the bottom.
2021-01-11 11_29_56-Epic Games Launcher.png
2021-01-11 11_29_56-Epic Games Launcher.png (21.81 KiB) Viewed 409 times

Re: Change options on menus depending on context

Posted: 11 Jan 2021 13:39
by Chrill
+1 for me on this. Neat quality of life idea.

Re: Change options on menus depending on context

Posted: 12 Jan 2021 14:46
by spajdy
I usually just replace shared orders to go to the depot and stop there... they end up in the same depot and you can get rid of them with one click then.

Re: Change options on menus depending on context

Posted: 12 Jan 2021 21:40
by LaChupacabra
You are probably using an older version of JGR. The newer one has a very useful function added for this purpose - Send to Depot and sell ;)
obraz_2021-01-12_223950.png
obraz_2021-01-12_223950.png (22.89 KiB) Viewed 204 times

Re: Change options on menus depending on context

Posted: 12 Jan 2021 22:42
by Redirect Left
LaChupacabra wrote: 12 Jan 2021 21:40 You are probably using an older version of JGR. The newer one has a very useful function added for this purpose - Send to Depot and sell ;)
obraz_2021-01-12_223950.png
It turns out that is hidden behind a setting you need to turn on/off. I'd still suggest this for vanilla OpenTTD though, as this just gives me another reason to spread the good news of OpenTTD via JGR patchpack and not the actual official releases.