Handicaps - Change the amount of starting money

Got an idea for OpenTTD? Post it here!

Moderator: OpenTTD Developers

Post Reply
computerfan0
Engineer
Engineer
Posts: 2
Joined: 25 Aug 2020 15:02
Location: On Ship 1, which is lost

Handicaps - Change the amount of starting money

Post by computerfan0 »

OpenTTD is a great game, but one feature I'm shocked has not been implemented is a handicap system. This would allow worse players and AIs to somewhat compete with better players. It would also allow AIs like TownCars to build huge amounts of vehicles without running out, as opposed to either needing special vehicles or only building very few ones.

This system could work by giving the server operator a pop-up when a new player joins a server, where they can set the handicap that will remain in future. AIs could be set up this way, but they could also be configured in menus to make it more convenient.
Firrel
Engineer
Engineer
Posts: 37
Joined: 13 Aug 2019 17:06

Re: Handicaps - Change the amount of starting money

Post by Firrel »

This can be done using game script. GS allows to send money to a company and it can do the popup for selecting the difficulty. No need to change the source code of OpenTTD. The only thing is that I did not find how to handle AIs.
User avatar
GarryG
Tycoon
Tycoon
Posts: 3918
Joined: 14 Feb 2015 00:44
Location: Newcastle, Australia

Re: Handicaps - Change the amount of starting money

Post by GarryG »

If you wanting to just have fun and want lots of money to start with .. just hold down Ctrl + Alt + C .. brings up a screen where you can collect 20 million. :D

Good for kids (and us big kids) to play that way as not go bankrupt and just have a lot of fun.
Soot Happens
Screenshot Of The Month Winner March 2020
All my projects are GPLv2 License unless stated.
Auz Road Sets: viewtopic.php?f=29&t=87335
Auz Project Releases: viewtopic.php?f=67&t=84725
Auz Trains: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74193
Auz Industry Sets: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=74471
Auz Objects: viewtopic.php?f=26&t=75657
Auz Bridges: viewtopic.php?f=26&t=75248
Auz Stations: viewtopic.php?f=26&t=76390
Auz Tracks: viewtopic.php?f=26&t=82691
Auz Subway Stations: viewtopic.php?f=26&t=85335
User avatar
kamnet
Moderator
Moderator
Posts: 7372
Joined: 28 Sep 2009 17:15
Location: Eastern KY
Contact:

Re: Handicaps - Change the amount of starting money

Post by kamnet »

Alternatively, use a base cost modifier newgrf, lower your costs or set them to $0. :)
Eddi
Tycoon
Tycoon
Posts: 7529
Joined: 17 Jan 2007 00:14

Re: Handicaps - Change the amount of starting money

Post by Eddi »

i think you both are missing the point: none of these are suitible to adjust individual companies in a multiplayer game.
You might not exactly be interested in Ferion, but if you are, have fun :)
computerfan0
Engineer
Engineer
Posts: 2
Joined: 25 Aug 2020 15:02
Location: On Ship 1, which is lost

Re: Handicaps - Change the amount of starting money

Post by computerfan0 »

kamnet wrote: 27 Aug 2020 15:05 Alternatively, use a base cost modifier newgrf, lower your costs or set them to $0. :)
But setting the cost to 0 means that it is impossible to lose.

Also, using cheats to add money isn't quick enough to have TownCars spawn many cars.
Post Reply

Return to “OpenTTD Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests