Loading static newgrfs in the main menu

Got an idea for OpenTTD? Post it here!

Moderator: OpenTTD Developers

Post Reply
User avatar
Erato
Route Supervisor
Route Supervisor
Posts: 457
Joined: 25 May 2015 09:09
Location: The Netherlands

Loading static newgrfs in the main menu

Post by Erato »

It's a bit of a quality of life thing, but it'd be fun to be able to load static newgrfs in the main menu.

That way you could customise some sprites like the climate portraits, and maybe even the sprites of the trains running around in the background.

Seeing how static newgrfs should be able to be loaded at any time, why not in the main menu as well?
No pics no clicks. Seriously. Also stop using Modern Maglev Trains. Use RIMS instead.
ImageImageImageImageImageImage

Eddi
Tycoon
Tycoon
Posts: 7426
Joined: 17 Jan 2007 00:14

Re: Loading static newgrfs in the main menu

Post by Eddi »

Erato wrote:
10 Jan 2020 18:11
Seeing how static newgrfs should be able to be loaded at any time, why not in the main menu as well?
there are two main reasons for that:
  1. the current way of handling NewGRFs doesn't allow having NewGRFs active at the main menu and setting up NewGRFs for a new game simultaneously
  2. the main menu/title game is loaded before NewGRFs have been scanned
You might not exactly be interested in Ferion, but if you are, have fun :)

Post Reply

Return to “OpenTTD Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests