More station train's setting

Got an idea for OpenTTD? Post it here!

Moderator: OpenTTD Developers

Post Reply
Rainbow King
Engineer
Engineer
Posts: 3
Joined: 17 Mar 2019 14:18

More station train's setting

Post by Rainbow King » 17 Mar 2019 14:41

Was you playing Factorio?

Yes! You know my mind.

No! In this game there are advanced train settings.

- Waiting time at the station.
- Quantity.
- Full load.
- Full unloading.

- OR logic gate
- And logic gate
- etc.

symbols:

=
>
<
for example:

Time < 60
OR
Iron ore quantity < 120

Train go after 60s or after loading 120 iron ores.
Last edited by Chrill on 18 Mar 2019 07:37, edited 1 time in total.
Reason: how about less hideous colours? I prefer being able to read.

peter1138
OpenTTD Developer
OpenTTD Developer
Posts: 1646
Joined: 30 Mar 2005 09:43

Re: More station train's setting

Post by peter1138 » 17 Mar 2019 15:27

Ditch the colours, that's really quite hard to read.
He's like, some kind of OpenTTD developer.

Rainbow King
Engineer
Engineer
Posts: 3
Joined: 17 Mar 2019 14:18

Re: More station train's setting

Post by Rainbow King » 17 Mar 2019 17:08

peter1138 wrote:Ditch the colours, that's really quite hard to read.
Thanks :)

User avatar
acs121
Tycoon
Tycoon
Posts: 1929
Joined: 03 Nov 2017 18:57
Location: Courbevoie, near Paris, France

Re: More station train's setting

Post by acs121 » 17 Mar 2019 18:09

If I understand, you want trains that would leave a station when filled at half or third ?
IIRC there was (or is ?) a patch in JGR's Patchpack which does allow for this kind of thing, but I'm not even sure of how it works and all...

Rainbow King
Engineer
Engineer
Posts: 3
Joined: 17 Mar 2019 14:18

Re: More station train's setting

Post by Rainbow King » 17 Mar 2019 18:29

acs121 wrote:If I understand, you want trains that would leave a station when filled at half or third ?
IIRC there was (or is ?) a patch in JGR's Patchpack which does allow for this kind of thing, but I'm not even sure of how it works and all...
~~~ Yes ~~~

I don't know.

User avatar
acs121
Tycoon
Tycoon
Posts: 1929
Joined: 03 Nov 2017 18:57
Location: Courbevoie, near Paris, France

Re: More station train's setting

Post by acs121 » 17 Mar 2019 19:08

Okay, so I think there is a patch that might do what you want although it's not perfect.
It needs this patch available here : viewtopic.php?t=83374
It allows trains to be shunted (detach/attach wagons and cars).
You would need to set the wagons you would want to be empty in a shunting yard, use a full load order with, like, 6 of your wagons, then get back at the shunting yard, take 6 more wagons, full load again, then take 6 wagons again, etc.
It's a bit complicated, but once you've got it it's very easy to understand.
It's not based on time, but rather quantity, but it's still great.

Also, if you like the idea of shunting, you can use OpenGFX+ Trains (available in Online Content Download, search for it) which will allow refitting of trains at stations, and thus allowing your train to go carry wood, then steel, then goods, then steel, etc. It will allow more realistic things.

Post Reply

Return to “OpenTTD Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests