Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Fri May 24, 2019 1:59 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Mar 17, 2019 2:41 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Sun Mar 17, 2019 2:18 pm
Posts: 3
Was you playing Factorio?

Yes! You know my mind.

No! In this game there are advanced train settings.

- Waiting time at the station.
- Quantity.
- Full load.
- Full unloading.

- OR logic gate
- And logic gate
- etc.

symbols:

=
>
<
for example:

Time < 60
OR
Iron ore quantity < 120

Train go after 60s or after loading 120 iron ores.


Last edited by Chrill on Mon Mar 18, 2019 7:37 am, edited 1 time in total.
how about less hideous colours? I prefer being able to read.


Top
   
PostPosted: Sun Mar 17, 2019 3:27 pm 
Offline
OpenTTD Developer
OpenTTD Developer

Joined: Wed Mar 30, 2005 9:43 am
Posts: 1645
Ditch the colours, that's really quite hard to read.

_________________
He's like, some kind of OpenTTD developer.


Top
   
PostPosted: Sun Mar 17, 2019 5:08 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Sun Mar 17, 2019 2:18 pm
Posts: 3
peter1138 wrote:
Ditch the colours, that's really quite hard to read.


Thanks :)


Top
   
PostPosted: Sun Mar 17, 2019 6:09 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Nov 03, 2017 6:57 pm
Posts: 1887
Location: Courbevoie, near Paris, France
If I understand, you want trains that would leave a station when filled at half or third ?
IIRC there was (or is ?) a patch in JGR's Patchpack which does allow for this kind of thing, but I'm not even sure of how it works and all...

_________________
NewGRFs by Tony Pixel :
North American Passenger Railroads
Not Enough Subways


My screenshots


Top
   
PostPosted: Sun Mar 17, 2019 6:29 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Sun Mar 17, 2019 2:18 pm
Posts: 3
acs121 wrote:
If I understand, you want trains that would leave a station when filled at half or third ?
IIRC there was (or is ?) a patch in JGR's Patchpack which does allow for this kind of thing, but I'm not even sure of how it works and all...


~~~ Yes ~~~

I don't know.


Top
   
PostPosted: Sun Mar 17, 2019 7:08 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Nov 03, 2017 6:57 pm
Posts: 1887
Location: Courbevoie, near Paris, France
Okay, so I think there is a patch that might do what you want although it's not perfect.
It needs this patch available here : viewtopic.php?t=83374
It allows trains to be shunted (detach/attach wagons and cars).
You would need to set the wagons you would want to be empty in a shunting yard, use a full load order with, like, 6 of your wagons, then get back at the shunting yard, take 6 more wagons, full load again, then take 6 wagons again, etc.
It's a bit complicated, but once you've got it it's very easy to understand.
It's not based on time, but rather quantity, but it's still great.

Also, if you like the idea of shunting, you can use OpenGFX+ Trains (available in Online Content Download, search for it) which will allow refitting of trains at stations, and thus allowing your train to go carry wood, then steel, then goods, then steel, etc. It will allow more realistic things.

_________________
NewGRFs by Tony Pixel :
North American Passenger Railroads
Not Enough Subways


My screenshots


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2019 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2019.
Hosted by Zernebok Hosting.