Roads

Got a problem with OpenTTD? Find some help here.

Moderator: OpenTTD Developers

Post Reply
Malwatt
Engineer
Engineer
Posts: 18
Joined: 31 Jul 2014 14:47

Roads

Post by Malwatt »

Downloaded 1.10.0-Beta2 tonight.
Roads are "greyed out".
Not able to build them.
Is there something I need to turn on?

User avatar
jfs
Tycoon
Tycoon
Posts: 1082
Joined: 08 Jan 2003 23:09
Location: Denmark

Re: Roads

Post by jfs »

Are you using any NewGRFs?
What year is it?

User avatar
kamnet
Moderator
Moderator
Posts: 7020
Joined: 28 Sep 2009 17:15
Location: Eastern KY
Contact:

Re: Roads

Post by kamnet »

OpenTTD doesn't show a transport infrastructure as available unless there's vehicles available to use them on. I suspect that you've started a game earlier than there are vehicles available.

Solution #1: Start a new game with a later date (1930 or higher if you're not using NewGRFs).
Solution #2: Add a NewGRF vehicle set that offers vehicles in the year you want to start.

User avatar
jfs
Tycoon
Tycoon
Posts: 1082
Joined: 08 Jan 2003 23:09
Location: Denmark

Re: Roads

Post by jfs »

I think there's supposed to be exceptions in place for the default roads so they are available in all years, simply because towns can't function without roads.

_dp_
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 145
Joined: 18 Dec 2013 12:32

Re: Roads

Post by _dp_ »

It's a 1.10 thing/bug, roads were available without vehicles in 1.9

Post Reply

Return to “OpenTTD Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests