Required Internet in order for OTTD for android to start

Got a problem with OpenTTD? Find some help here.

Moderator: OpenTTD Developers

Post Reply
User avatar
Ben1338
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 165
Joined: 17 Nov 2007 17:23
Skype: ben313371

Required Internet in order for OTTD for android to start

Post by Ben1338 »

You know those long hour drives in the back-seat of a car, with no internet connection or anything?

Do you know if OTTD for the android can start without an internet connection (It tries to start up but then retrieves the message "Failed connecting to http://sourceforge.net/projects/libsdl- ... p/downlaod) and idles away.

Also there's another problem, when I change to different windows within my android phone, OTTD seems to freeze.

Are there ways to fix this?

I am running OTTD with the Google Nexus 4 16GB version.
Last edited by Rubidium on 15 Jun 2014 06:53, edited 1 time in total.
Reason: Make sure it is clear this issue is about the non-official android port and not the official game
User avatar
kamnet
Moderator
Moderator
Posts: 7368
Joined: 28 Sep 2009 17:15
Location: Eastern KY
Contact:

Re: Required Internet in order for OTTD to start

Post by kamnet »

Wrong forum. Dev will hopefully come along and move it (feel free to delete this post).
User avatar
YNM
Tycoon
Tycoon
Posts: 3553
Joined: 22 Mar 2012 11:10
Location: West Java

Re: Required Internet in order for OTTD to start

Post by YNM »

It needs internet connection for the first run - you're not installing the OpenTTD program, you're installing that app for SDL and OpenTTD installer !

Other than that it's good w/o internet connection unless the OpenTTD version needs to be upgraded (by upgrading the app).
YNM = yoursNotMine - Don't get it ?
「ヨーッスノットマイン」もと申します。
User avatar
Ben1338
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 165
Joined: 17 Nov 2007 17:23
Skype: ben313371

Re: Required Internet in order for OTTD to start

Post by Ben1338 »

for some reason, it always needs the internet to check for OTTD / GRF updates.
User avatar
planetmaker
OpenTTD Developer
OpenTTD Developer
Posts: 9415
Joined: 07 Nov 2007 22:44
Location: Sol d

Re: Required Internet in order for OTTD to start

Post by planetmaker »

Ben1338 wrote:for some reason, it always needs the internet to check for OTTD / GRF updates.
That's not a strange reason - how else does one check for updates? :roll: But neither is done necessarily at startup but triggered by you (or does this version differ such that it does that always @ pelya?)
User avatar
Ben1338
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 165
Joined: 17 Nov 2007 17:23
Skype: ben313371

Re: Required Internet in order for OTTD to start

Post by Ben1338 »

But why can't I play it without it checking for updates?

If I try to play OTTD without internet, it simply wont start, not everywhere has internet, so basically, if I don't have direct internet connection, I can't play a game that originally ran on a windows 98 computer without internet?

Edit: I tried disabling all internet on my computer, and tried to launch OTTD, and it started up fine.

From this test, I think it's a bad port to the android, that or sourceforge.
User avatar
FooBar
Tycoon
Tycoon
Posts: 6559
Joined: 21 May 2007 11:47
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Required Internet in order for OTTD for android to start

Post by FooBar »

I tried it here. It downloads some stuff on first start but on subsequent start not even an internet attempt is made and it just starts without it. I don't kow if there will be an automatic update check later in time that could spoil the fun.
User avatar
YNM
Tycoon
Tycoon
Posts: 3553
Joined: 22 Mar 2012 11:10
Location: West Java

Re: Required Internet in order for OTTD for android to start

Post by YNM »

My experiences with it is that it'll download a new version of OpenTTD program after the "app" is updated. Not sure whether this has changed, it's probably better to PM / E-mail pelya about this. Or, give feedbacks on the playstore.
YNM = yoursNotMine - Don't get it ?
「ヨーッスノットマイン」もと申します。
User avatar
Ben1338
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 165
Joined: 17 Nov 2007 17:23
Skype: ben313371

Re: Required Internet in order for OTTD for android to start

Post by Ben1338 »

I downloaded an update to OTTD, and it now starts fine without the internet.

Only problem now is the switching between home screen and back to OTTD tends to create a black screen.
User avatar
YNM
Tycoon
Tycoon
Posts: 3553
Joined: 22 Mar 2012 11:10
Location: West Java

Re: Required Internet in order for OTTD for android to start

Post by YNM »

As long as it's not the OpenTTD reloads again, that's quiite fine, right ?
YNM = yoursNotMine - Don't get it ?
「ヨーッスノットマイン」もと申します。
User avatar
Ben1338
Traffic Manager
Traffic Manager
Posts: 165
Joined: 17 Nov 2007 17:23
Skype: ben313371

Re: Required Internet in order for OTTD for android to start

Post by Ben1338 »

It does load, it's just that the screen goes black when I go to the app from the home screen and I don't really know how to revive it.
User avatar
YNM
Tycoon
Tycoon
Posts: 3553
Joined: 22 Mar 2012 11:10
Location: West Java

Re: Required Internet in order for OTTD for android to start

Post by YNM »

Report that as a bug... not to the official devs. To pelya himself.
YNM = yoursNotMine - Don't get it ?
「ヨーッスノットマイン」もと申します。
Post Reply

Return to “OpenTTD Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests