Page 1 of 2

OpenLoco now exists!

Posted: 29 Jan 2018 18:40
by jules
OpenLoco now exists, looks like by the OpenRCT2 team.

Should therefore actually come to fruition.

https://github.com/OpenRCT2/OpenLoco

Funnily, Google search of OpenLoco brings up their github.com first, then an April fools from 2009 here.

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 30 Jan 2018 06:38
by NekoMaster
I hope it gets somewhere, it would be a shame to see it die before we can actually have an improved modern version of Locomotion just like what OpenRCT2 has done for Roller Coaster tycoon 2.

I hope we can get new features like larger maps and bigger content limits in the future.

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 30 Jan 2018 11:02
by SkullKrixzz
NekoMaster wrote:I hope we can get new features like larger maps and bigger content limits in the future.
indeed! bigger maps are needed, as well it would be nice to not be so limited for in game vehicle to choose from...

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 30 Jan 2018 19:58
by ERRORTEK23
jules wrote:OpenLoco now exists, looks like by the OpenRCT2 team.

Should therefore actually come to fruition.

https://github.com/OpenRCT2/OpenLoco

Funnily, Google search of OpenLoco brings up their github.com first, then an April fools from 2009 here.

Really ? I have been working for Loco mod czechrepublic for three years now. :lol:

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 30 Jan 2018 23:29
by Walter1940
Has anyone tried that out yet?
How big are the maps? And how many vehicles can you use?

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 31 Jan 2018 00:00
by Jagged_bacon
This is kind of a big deal isn't it? :shock:

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 31 Jan 2018 07:51
by jules
Jagged_bacon wrote:This is kind of a big deal isn't it? :shock:

hopefully!

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 01 Feb 2018 11:12
by SkullKrixzz
Jagged_bacon wrote:This is kind of a big deal isn't it? :shock:
its huge for me, i enjoy locomotion but hated all the limitations it had, and ottd had better functions with the patches and everything for it, but hopefully given time openloco will get to the same level as ottd...

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 06 Feb 2018 22:15
by Zakos
Fingers crossed it keeps its momentum. I'll see if there's a way to support the team.

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 16 Feb 2018 14:41
by Jagged_bacon
So I have some good and bad news...
I tested openloco for the first time yesterday. The features are very minimal however the project has just started. It works great, but there is one thing i still wish they would fix.

Unfortunately, the .exe for openloco is not compatible with the Long Station Patch in any way. I hope they add compatibility or just remove the ceiling from the amount of stations you can place, it would be fantastic 8)

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 20 Feb 2018 07:47
by jules
[quote="The features are very minimal however the project has just started.
[/quote]

Hopefully they can progress it quite quickly, it sounds like a lot of the background work has been done with OpenRCT2

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 20 Feb 2018 19:50
by maquinista
If they need sprites, maybe I can give some for roads and trams, but I am not sure if they have enough quality (also the lines don't fit in slopes).

Also, I have drawn some terrain sprites, but I don't know if they fit the quality requirements of the project, and the shape needs some tweeaking in some sprites, because these sprites were made for me, not as a Locomotion replacement (not very difficult).

Also, lots of sprites could be made using OpenTTD sprites.

Note: You can be sure that the most difficult part here is the sourcecode, I have tried to create something simple, and It was very difficult.

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 23 Feb 2018 04:26
by Krutonium
then an April fools from 2009 here.
Link me, I am curious.
I hope it gets somewhere, it would be a shame to see it die before we can actually have an improved modern version of Locomotion just like what OpenRCT2 has done for Roller Coaster tycoon 2.

I hope we can get new features like larger maps and bigger content limits in the future.
That's the plan! It's going to take a while, but then, what doesn't?
Has anyone tried that out yet?
How big are the maps? And how many vehicles can you use?
Same as Vanilla.
Fingers crossed it keeps its momentum. I'll see if there's a way to support the team.
We get asked this a lot over OpenRCT2, and the answer is the same here as it is there: Give us your Bug Reports, your Code Patches, your Free Graphics Packs and Music. And tell others! We specifically don't want money, lest we anger the sleeping giant known as Atari.
Unfortunately, the .exe for openloco is not compatible with the Long Station Patch in any way. I hope they add compatibility or just remove the ceiling from the amount of stations you can place, it would be fantastic
Link Please, Source code if possible



:D

Krutonium

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 23 Feb 2018 21:28
by Zakos
Found the joke -> viewtopic.php?f=30&t=42609&hilit=openloco

Did you mean the link to the Long Station Patch? Because if so, here -> viewtopic.php?f=38&t=50627

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 24 Feb 2018 01:40
by maquinista
Krutonium wrote: We get asked this a lot over OpenRCT2, and the answer is the same here as it is there: Give us your Bug Reports, your Code Patches, your Free Graphics Packs and Music. And tell others! We specifically don't want money, lest we anger the sleeping giant known as Atari.
Just a question: is my proposal interesting for the project?

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 24 Feb 2018 06:34
by Krutonium
maquinista wrote:
Krutonium wrote: We get asked this a lot over OpenRCT2, and the answer is the same here as it is there: Give us your Bug Reports, your Code Patches, your Free Graphics Packs and Music. And tell others! We specifically don't want money, lest we anger the sleeping giant known as Atari.
Just a question: is my proposal interesting for the project?
I mean, ideally we want a full graphics pack capable of replacing all of the vanilla graphics. Bits and pieces probably won't look great all mixed up.

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 24 Feb 2018 11:39
by maquinista
Krutonium wrote:
maquinista wrote:
Krutonium wrote: We get asked this a lot over OpenRCT2, and the answer is the same here as it is there: Give us your Bug Reports, your Code Patches, your Free Graphics Packs and Music. And tell others! We specifically don't want money, lest we anger the sleeping giant known as Atari.
Just a question: is my proposal interesting for the project?
I mean, ideally we want a full graphics pack capable of replacing all of the vanilla graphics. Bits and pieces probably won't look great all mixed up.
Thanks.

Maybe you can find useful OpenGFX from OpenTTD, I cannot help you because it has lot of programming, but a lot of work is done.

It could be interesting to allow users to set up an alternative folder for "free DAT files", if a certain DAT file is placed here, it is read instead of the original DAT file. This could make easier the development of the assets, because you don't need to have all them at once.

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 25 Feb 2018 11:52
by maquinista
If you are interested, we can start a thread about "OpenGFX fork for OpenLoco" or your favourite name.

This is the project that we can fork, fortunately, it has a free license (GPL):
https://wiki.openttd.org/OpenGFX_Readme
viewtopic.php?f=26&t=38122&hilit=opengfx
Unfortunately, building OpenGFX (5) is above my skills. I don't know if at least we can use it to create the sprites, and then, create the DAT files.

Maybe I can help modelling some sprites... but... I am not sure about this.

The biggest advantage, is that most of the sprites will fall in the same style and lots of them only need some tweaks to be ready for OpenLoco.

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 25 Feb 2018 22:21
by SimYouLater
Can someone please post a compiled version? I just installed an old Locomotion CD, only to find out there's no precompiled OpenLoco.

Re: OpenLoco now exists!

Posted: 26 Feb 2018 06:57
by Walter1940
Since February 16th there is a first release

https://github.com/OpenRCT2/OpenLoco/re ... tag/v18.02

But before that the files were compiled several times before. Here the last version.

http://www.wisim-welt.de/index.php/Thre ... post169754

Simply unpack in the original game directory. Before doing a back-up of "loco.exe". The new .exe may be detected as a virus. But it is not