About money

Talk about the classic original version of Transport Tycoon.
User avatar
Rose-Red
Engineer
Engineer
Posts: 103
Joined: 17 Aug 2003 11:16
Location: London

About money

Post by Rose-Red » 21 Aug 2003 14:22

When I reached such amount of money 4,000,000,000, in TTO they all became red -4.000.000.000.

Everything that I earned went to MINUS

What The F... is going on? :shock:
Image

User avatar
orudge
Administrator
Administrator
Posts: 24035
Joined: 26 Jan 2001 20:18
Skype: orudge
Location: Banchory, UK
Contact:

Post by orudge » 21 Aug 2003 15:23

It's an overflow. The maximum value you can store in a 32-bit variable is 4,294,967,296, and the variable used to store your money is 32-bit. As you can have negative amounts of cash, the value range is -£2,147,483,648 to £2,147,483,648, and anything above that will become negative.

User avatar
Rose-Red
Engineer
Engineer
Posts: 103
Joined: 17 Aug 2003 11:16
Location: London

Post by Rose-Red » 21 Aug 2003 15:52

Thanks for information. Next time I will spend all my money before I reach max :lol:
Image

User avatar
troopper5
Tycoon
Tycoon
Posts: 1480
Joined: 18 Oct 2002 04:56
Location: Oulu, Finland

Post by troopper5 » 21 Aug 2003 17:51

I thought that "noinflation" setting fixed this?

User avatar
Rose-Red
Engineer
Engineer
Posts: 103
Joined: 17 Aug 2003 11:16
Location: London

Post by Rose-Red » 21 Aug 2003 18:58

troopper5 wrote:I thought that "noinflation" setting fixed this?
What is "noinflation" and where could I find it? :roll:
Image

User avatar
spaceman-spiff
Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 20663
Joined: 28 Jul 2002 07:08
Location: Belgium
Contact:

Post by spaceman-spiff » 21 Aug 2003 19:07

noinflation has nothing to do with it :?

Use Cht: money 0
Well, back to work, lot's of it in the near future

Xeo
Tycoon
Tycoon
Posts: 2045
Joined: 29 Nov 2002 22:49
Location: The Netherlands !!
Contact:

Post by Xeo » 21 Aug 2003 20:15

Spiff, he's talking about TTO, I don't think that works there...
Lalalala

BobXP
Tycoon
Tycoon
Posts: 2720
Joined: 04 May 2003 11:00
Location: Torquay, England
Contact:

Post by BobXP » 21 Aug 2003 21:13

LOL...

A case of a mod not reading the post!!!! :lol: :lol: :P
<!-- End Of Post !-->
Image

User avatar
Rose-Red
Engineer
Engineer
Posts: 103
Joined: 17 Aug 2003 11:16
Location: London

Post by Rose-Red » 21 Aug 2003 22:36

BobXP wrote:LOL...

A case of a mod not reading the post!!!! :lol: :lol: :P
What do you mean by that? :shock:
Image

User avatar
Flavius
Tycoon
Tycoon
Posts: 1531
Joined: 22 Apr 2003 03:55
Location: Gold Coast, Queensland, Australia.

Post by Flavius » 22 Aug 2003 01:50

Mod is short for Moderator, spaceman-spiff is a one the moderators on the Forums. :|

User avatar
spaceman-spiff
Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 20663
Joined: 28 Jul 2002 07:08
Location: Belgium
Contact:

Post by spaceman-spiff » 22 Aug 2003 02:37

I don't have time to look at everything you know :roll:
With some topics locking me for 5 minutes because someone has a bad avatar and other topics filled with some mambo jambo

Seriously, download TTD and use the patch, there is nothing but advantages to that
Well, back to work, lot's of it in the near future

BobXP
Tycoon
Tycoon
Posts: 2720
Joined: 04 May 2003 11:00
Location: Torquay, England
Contact:

Post by BobXP » 22 Aug 2003 09:02

Except for the tunnel cheat, but we can all use cht: money 542723512 instead!
<!-- End Of Post !-->
Image

User avatar
Rose-Red
Engineer
Engineer
Posts: 103
Joined: 17 Aug 2003 11:16
Location: London

Post by Rose-Red » 22 Aug 2003 19:24

BobXP wrote:Except for the tunnel cheat, but we can all use cht: money 542723512 instead!
Why do you cheat? And I think not only you. Is it interesting for you? :? :? :? :?
Image

BobXP
Tycoon
Tycoon
Posts: 2720
Joined: 04 May 2003 11:00
Location: Torquay, England
Contact:

Post by BobXP » 23 Aug 2003 08:23

I don't cheat. At the start of all my games, I pay off my loan and use cht: money 1000000 and build a train line (ONE train line). Then I use cht: money 0 and wait for cash :wink:
<!-- End Of Post !-->
Image

User avatar
orudge
Administrator
Administrator
Posts: 24035
Joined: 26 Jan 2001 20:18
Skype: orudge
Location: Banchory, UK
Contact:

Post by orudge » 23 Aug 2003 10:15

Sounds like cheating to me. :? Why don't you simply build a train line using the £100,000 available to you at the beginning, borrowing more money if necessary? (Unless you've set your loan max to £100,000).

BobXP
Tycoon
Tycoon
Posts: 2720
Joined: 04 May 2003 11:00
Location: Torquay, England
Contact:

Post by BobXP » 23 Aug 2003 10:46

Beccas... (hmm oops)

Because loans suck!
<!-- End Of Post !-->
Image

SHADOW-XIII
Tycoon
Tycoon
Posts: 13748
Joined: 09 Jan 2003 08:37

Post by SHADOW-XIII » 23 Aug 2003 10:48

BobXP wrote:Beccas... (hmm oops)

Because loans suck!
so repay it later ... this way is cheating
what are you looking at? it's a signature!

BobXP
Tycoon
Tycoon
Posts: 2720
Joined: 04 May 2003 11:00
Location: Torquay, England
Contact:

Post by BobXP » 23 Aug 2003 11:06

SHADOW-XIII wrote:
BobXP wrote:Beccas... (hmm oops)

Because loans suck!
so repay it later ... this way is cheating
O sure.
<!-- End Of Post !-->
Image

User avatar
orudge
Administrator
Administrator
Posts: 24035
Joined: 26 Jan 2001 20:18
Skype: orudge
Location: Banchory, UK
Contact:

Post by orudge » 23 Aug 2003 14:37

Within a few years, you'll have paid off your loan and will be raking in the money. Personally, I'd rather pay loan interest for a few years than cheat... but that's just me, you may not mind about cheating.

User avatar
Rose-Red
Engineer
Engineer
Posts: 103
Joined: 17 Aug 2003 11:16
Location: London

Post by Rose-Red » 23 Aug 2003 15:04

BobXP wrote:Beccas... (hmm oops)

Because loans suck!
Personally for me cheats suck!!!!! :x :x
Image

Post Reply

Return to “Transport Tycoon (Original)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest