Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Sat Jun 23, 2018 11:37 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page 1 2 3 Next
Author Message
 Post subject: What do you miss in TTO?
PostPosted: Tue Jul 12, 2005 11:28 pm 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Mon Aug 09, 2004 8:38 pm
Posts: 32
Location: Otwock, Poland
What features do you miss in TTO, which later versions lack or which have been changed? Do you still play the original only from time to time, to remember "the good old days" or is there anything in particular keeping you faithful to the origins?

(I shouldn't be saying it in this section, but it might also help make a mod for the OpenTTD, to bring out the best of both worlds :D)

Things I personally miss are aesthetic:
- company colors. Much better than the new ones screwing up my eyes.
- the old GUI - the window graphics. It took me some time to get used when I first saw TTD.

_________________
- So, here's this train full of illegal alcohol. I stamp here, and all the alcohol magically evaporates, leaving pure mineral water...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 13, 2005 12:54 am 
Offline
Engineer
Engineer
User avatar

Joined: Tue Jul 12, 2005 8:37 am
Posts: 15
I think a mix of the two's company colors would be best. Also The window interface does take a little while to adjust from. .but it doesn't bother me much either way.

I however prefer TTO's farms(personally I have never seen a farm larger then a even a small city in my life so meh) and it's vehicles and when they come in.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 13, 2005 12:56 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Wed Jul 10, 2002 3:08 pm
Posts: 8684
Location: Enschede, The Netherlands
One way signals are definately something that's missing from TTO.

_________________
GoneWacko. Making #tycoon sexy and exciting since 1784.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 13, 2005 10:54 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Feb 24, 2003 6:45 pm
Posts: 3053
Location: Hong Kong
Back in the old-old days I always played TTO and never wanted to play TTD. I just saw it as some cheap extension with very busy graphics. Rainforests made me mad, farmfields were too much, etc. etc.

Then at one moment I just switched... probably cause of TTDPatch and never came back.

But this is kinda off-topic...sorry

_________________
TrueLight: "Did you bother to read any of the replies, or you just pressed 'Reply' and started typing?"
<@[R-Dk]FoRbiDDeN> "HELP, this litte arrow thing keeps following my mouse, and I can't make it go away."


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 13, 2005 11:03 am 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Mon Feb 09, 2004 10:02 am
Posts: 2732
What I miss the most from TTO, is the more varied landscape tiles. More than one type of rocky landscape, more than one type of rough land. Etc, Etc...

_________________
Former NewGRF Coder and Sprite Artist

14:40 <orudge> I can't say I discriminate against any particular user
14:41 <Aegir> orudge: I can!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 13, 2005 11:10 am 
Offline
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Fri Jan 26, 2001 8:18 pm
Posts: 23861
Skype: orudge
Location: Banchory, UK
What do I miss from TTO... I don't know, the whole thing had a 'classic' feel to it really. I can't really point out just one thing, to be honest. ;)

_________________
Owen Rudge
owenrudge.net | Owen's Transport Tycoon Station | Owen's Locomotion Depot | The Transport Tycoon Wiki


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 13, 2005 12:39 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Aug 28, 2003 9:38 am
Posts: 3311
-The Landscape
-Monorail graphics.
-The Menu colours.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 28, 2005 8:16 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Thu Jul 28, 2005 7:11 am
Posts: 74
Location: British Columbia, Canada
One feature I very much miss from TTO is the town growth system it had. To explain, what I mean is that the towns would start small with no sidewalks. As they grew they would have sidewalks and then as they grew further they would have trees that would line the streets and then they would lastly get street lights to line the streets. Additionally, my favorite part, if you serviced a city to its maximum potential the city would bust byond its 8000 maximum pop and turn into a megacity reaching pops of 12000 - 25000.

TTD didn't have it nor does Loco and I'm very disappointed about that.
Some said it was a bug in TTO that you could get mega cities but I find that very hard to believe seeing as the TTO manual even showed pictures of a megacity and the fact that you would get a megacity only if you worked hard to service a city to its maximum production of people which seemed like a logical, and very fun, feature as oppose to a bug. In Loco the problem is the opposite though because every city becomes a megacity even if you only service it to the minnimal amount possible which takes all the fun out of it and makes so that every city is a megacity instead of having some cities stay smaller like they should. If Loco had the same town growth system as TTO then Loco would be the ultimate game for me.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 25, 2005 4:47 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Dec 23, 2004 6:31 pm
Posts: 2091
Location: Wisconsin, USA
I too miss the city growth system, and the locos and when they came in. I liked TTO's farms better myself.

I liked the fact that steel mills, factories, etc. would produce a minimal amount, even if not fed raw materials. That was good.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 25, 2005 10:52 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Mon Sep 20, 2004 10:45 pm
Posts: 11483
Location: Black Mesa Research Facility - New Mexico
The monorail bridge! that was cool! :)

_________________
Image
Authority is something you deserve, not something you impose. -Wile E. Coyote

Closet troll that got locked inside and accidentally left the keys outside.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 25, 2005 3:22 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Wed Oct 02, 2002 6:57 pm
Posts: 5552
Location: Ithaca, New York
All of that can be had in TTD, though. Either through patch settings or through new .grf files.

_________________
Josef Drexler

TTDPatch main | alpha/beta | nightly | manual | FAQ | tracker
No private messages please, you'll only get the answering machine there. Send email instead.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 26, 2005 8:28 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Aug 26, 2005 2:40 pm
Posts: 10
Location: scotland
I miss the ability to remove through roads in towns (by laying tracks across them to gain ownership, and then bulldozing) to clear space for stations etc..

TTD doesn't let you do this - you can bulldoze your track away, but the city's road remains intact. You can remove dead end roads (from the dead end inwards to its junction), but I have not yet found a way to remove a through road (but I'm still new to TTD).

I do like the much better signals in TTD, and the fact you can put them on horizontal and vertical tracks, not just diagonals.

_________________
Keep on rollin'
Fletch


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 26, 2005 9:06 am 
Offline
Graphics Moderator
Graphics Moderator
User avatar

Joined: Mon Sep 13, 2004 1:21 pm
Posts: 5290
Location: The Moon
fletch5535 wrote:
TTD doesn't let you do this - you can bulldoze your track away, but the city's road remains intact. You can remove dead end roads (from the dead end inwards to its junction), but I have not yet found a way to remove a through road (but I'm still new to TTD).


With TTDP, you can dynamite any city road, if your local authority rating is high enough. :)

_________________
Pikkarail.com blog | Patreon
Dev reference: NML Specs - NewGRF Specs - Savegame Internals - NoAi API - NoGo API


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 26, 2005 2:56 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Thu Jan 09, 2003 8:37 am
Posts: 13749
PikkaBird wrote:
fletch5535 wrote:
TTD doesn't let you do this - you can bulldoze your track away, but the city's road remains intact. You can remove dead end roads (from the dead end inwards to its junction), but I have not yet found a way to remove a through road (but I'm still new to TTD).
With TTDP, you can dynamite any city road, if your local authority rating is high enough. :)
apart tunnel (due to bug or error in latest TTDPatch)

_________________
what are you looking at? it's a signature!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 21, 2005 7:09 pm 
Offline
Chief Executive
Chief Executive
User avatar

Joined: Mon May 31, 2004 8:22 am
Posts: 651
old locomotives...terrain...farms...city growth...and the start theme music...thats all


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 21, 2005 7:48 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Mon Oct 25, 2004 10:06 am
Posts: 6175
Skype: Safir_Geo_Ghost
Location: Hertfordshire
what i miss.... the MAIN thing i miss...

My old game saves :cry:
I wish i could get them back! Best games ever they were :P

_________________
My Photography - YouTube


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 21, 2005 9:59 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Mon Oct 25, 2004 3:39 pm
Posts: 4349
Location: Mississauga
I miss TT landscape and town growth mode. I also miss the UFO graphics (big ufo was green IIRC). I miss original monorail graphics and monorail bridges.
And of course, old vehicles:
Quote:
old locomotives
Hopefully Born Acorn has made a grf with TT vehicles :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 23, 2005 6:43 pm 
Offline
Chairman
Chairman
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2004 9:40 am
Posts: 844
Location: Finland/Suomi
Gurluas2000 wrote:
the start theme music...


You can get it here: http://www.tt-ms.de
Or a nicer mp3 version here: http://users.tt-forums.net/jfs/

_________________
Image
In order to protect the visitors of this site,
TTO Full Conversion!
This post has been lol 1337 times.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 23, 2005 7:06 pm 
Offline
Chief Executive
Chief Executive
User avatar

Joined: Mon May 31, 2004 8:22 am
Posts: 651
i meant ingame... in openttd i tried adding it but max musics r 21...i needs recoding...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 24, 2005 3:14 pm 
Offline
Chairman
Chairman
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2004 9:40 am
Posts: 844
Location: Finland/Suomi
You'll need dxmci.dll for that, get it here: http://home.amis.net/lkslavi/ download version 1.2.

Then put one of the mp3 files to your ttd midi folder and rename the file to gm_tt00.gm (if you put it to gm folder)

Then start ttdp and you'll hear the nice tto title music again :D

You won't need dxmci.dll if you use midi.

_________________
Image
In order to protect the visitors of this site,
TTO Full Conversion!
This post has been lol 1337 times.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page 1 2 3 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.