Renaming using in-game symbols?

OpenTTD is a fully open-sourced reimplementation of TTD, written in C++, boasting improved gameplay and many new features.

Moderator: OpenTTD Developers

Post Reply
Ro(V)eO
Engineer
Engineer
Posts: 33
Joined: 01 Mar 2005 12:25
Location: Frankfurt / Germany

Renaming using in-game symbols?

Post by Ro(V)eO » 19 Jan 2019 11:00

Hey there! :D

I was looking for a similar topic in the forums, but couldn't find one, so I'm asking here now:

Is there any way using the ingame-symbols (train, plane etc.) when renaming (in my case plans from the extended viewport patch, but should work on signs, stations and vehicles too, i assume)?

I hope someone can help, as {TRAIN} doesn't work.

Regards, Ro(V)eO

Alberth
OpenTTD Developer
OpenTTD Developer
Posts: 4730
Joined: 09 Sep 2007 05:03
Location: home

Re: Renaming using in-game symbols?

Post by Alberth » 19 Jan 2019 12:18

In source code, you can make a language string with the symbols.
As user, indeed, you cannot say things in terms of symbols of the game, as it's not a human language. You can use your own abbreviations though, like T/A/R/S and so on.
Being a OpenTTD developer does not mean I know what I am doing.
Also, other OpenTTD developers may have different opinions.

Michi_cc
OpenTTD Developer
OpenTTD Developer
Posts: 592
Joined: 14 Jun 2004 23:27
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: Renaming using in-game symbols?

Post by Michi_cc » 19 Jan 2019 17:02

As OpenTTD text input does support copy/paste from the OS clipboard and the symbols are coded as characters, this can be used as a work around for entering them.

Copy any of the symbols below (most likely just a square or something in your browser) and paste them (Ctrl+V on Windows) into a text input field. Tested with Chrome on Windows.
Train: 
Lorry: 
Bus: 
Plane: 
Ship: 

-- Michael Lutz

User avatar
acs121
Tycoon
Tycoon
Posts: 1926
Joined: 03 Nov 2017 18:57
Location: Courbevoie, near Paris, France

Re: Renaming using in-game symbols?

Post by acs121 » 19 Jan 2019 19:36

I was going to post the same thing. Thanks michi.

User avatar
supermop
Tycoon
Tycoon
Posts: 1043
Joined: 21 Feb 2010 00:15
Location: Fitzroy North - 96

Re: Renaming using in-game symbols?

Post by supermop » 05 Feb 2019 03:10

Michi_cc wrote:As OpenTTD text input does support copy/paste from the OS clipboard and the symbols are coded as characters, this can be used as a work around for entering them.

Copy any of the symbols below (most likely just a square or something in your browser) and paste them (Ctrl+V on Windows) into a text input field. Tested with Chrome on Windows.
Train: 
Lorry: 
Bus: 
Plane: 
Ship: 

-- Michael Lutz

I'm honestly excited to learn this!

User avatar
Redirect Left
Tycoon
Tycoon
Posts: 6560
Joined: 22 Jan 2005 19:31
Location: Wakefield, West Yorkshire

Re: Renaming using in-game symbols?

Post by Redirect Left » 05 Feb 2019 18:54

haha, wow that does actually work. That's interesting to know!

Image

Wilmslow now has an airport, just land your plane on the road, they'll probably be fine with it...

Only glitch really is, if you then go to edit the name after placing one of these symbols, it will not show up in the edit name window.
Image
Worst Behaved IRC Member of 2008, 2009 & 2010 - Go Me!

Post Reply

Return to “General OpenTTD”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests