Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Mon Dec 17, 2018 3:45 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Jul 13, 2018 10:32 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Feb 17, 2017 7:23 pm
Posts: 5
I have a question.

Yesterday I installed 2cc train content because I wanted a vt11 on my tacks but the problem I have, is that there are soooooo many trains it took me like 3 minutes to find it..... and than I had to find the correct wagons....I've been unsuccesful so far. I haven't looked yet but can you turn off/on trains in the settings or are there other ways to remove certain trains? I am not ever going to use all of them and there are soo many that I cannot find what I'm looking for.

I have btw no experience with messing around in the game files so I don't know where to look for what.


Top
   
PostPosted: Fri Jul 13, 2018 11:01 am 
Offline
Transport Coordinator
Transport Coordinator
User avatar

Joined: Sat Oct 14, 2017 11:06 am
Posts: 380
Location: Mariupol, Ukraine.
If You downloaded 2cc Trains in NML, there are parameters to off trains by region they are from. As example, you can off all the regions exept North America, so you will see only North American trains. Or You can simply hide some trains in purchase menu by clicking on them with "Ctrl" button pressed.

_________________
Image
Sprite artist and NewGRF developer, NML coder. My projects:
Screenshots: New York City Subway Episodes
NewGRFs: Not Enough Subways Set | North American Passenger Railroads | Elevated Subway Bridge | Over-sized Train Set | Tony Pixel's Subway Equipment Set

I use GPLv2+ license.


Top
   
PostPosted: Fri Jul 13, 2018 11:41 am 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Nov 03, 2017 6:57 pm
Posts: 1654
Location: Courbevoie, near Paris, France
Tony Pixel wrote:
If You downloaded 2cc Trains in NML, there are parameters to off trains by region they are from. As example, you can off all the regions exept North America, so you will see only North American trains. Or You can simply hide some trains in purchase menu by clicking on them with "Ctrl" button pressed.


And there's also a button "Show hidden engines" if you want to see them while you didn't disable anything.

_________________
NewGRFs by Tony Pixel :
North American Passenger Railroads
Not Enough Subways


My screenshots


Top
   
PostPosted: Fri Jul 13, 2018 6:28 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Feb 17, 2017 7:23 pm
Posts: 5
ehm I have another question.

I have a vt11.5 now. I learned that the only wagons I can use are the multiple unit wagons. But they have 0 capacity. They can't carry a single passenger. I am using open TTD version 1.5.2.

How can I fix that??


Top
   
PostPosted: Fri Jul 13, 2018 6:49 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Fri Nov 03, 2017 6:57 pm
Posts: 1654
Location: Courbevoie, near Paris, France
bask185 wrote:
ehm I have another question.

I have a vt11.5 now. I learned that the only wagons I can use are the multiple unit wagons. But they have 0 capacity. They can't carry a single passenger. I am using open TTD version 1.5.2.

How can I fix that??


The wagons refit automatically when they are attached to a MU. The 0 capacity is only when it isn't coupled with an MU.
Also, use 1.8.0, 1.5.2 is outdated, you know that ?

_________________
NewGRFs by Tony Pixel :
North American Passenger Railroads
Not Enough Subways


My screenshots


Top
   
PostPosted: Fri Jul 13, 2018 7:08 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Feb 17, 2017 7:23 pm
Posts: 5
I am not getting it. I purchase a vt11.5 (a DMU) than I buy the multiple unit wagons. I tried both and powered and unpowered. I modified the cargo type to passengers but I am still having 0 capacity


Top
   
PostPosted: Fri Jul 13, 2018 8:58 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Tue Feb 22, 2011 6:34 pm
Posts: 2660
That shouldn't be happening, unfortunately I made a mistake during conversion, resulting in a 0 capacity for several vehicles. I'll try to fix it this weekend, but it might be a bit later.

_________________
Coder of the Dutch Trackset | Development support for the Dutch Trainset | Coder of the 2cc TrainsInNML


Top
   
PostPosted: Sun Jul 22, 2018 3:56 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Tue Feb 22, 2011 6:34 pm
Posts: 2660
Transportman wrote:
That shouldn't be happening, unfortunately I made a mistake during conversion, resulting in a 0 capacity for several vehicles. I'll try to fix it this weekend, but it might be a bit later.

Try this version, that should fix the issue. I will try to create a release next weekend, there seems to be an issue with passenger coach availability, resulting in a period without available coaches between the first and second generation.

_________________
Coder of the Dutch Trackset | Development support for the Dutch Trainset | Coder of the 2cc TrainsInNML


Top
   
PostPosted: Sun Jul 29, 2018 2:23 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Fri Feb 17, 2017 7:23 pm
Posts: 5
Transportman wrote:
Transportman wrote:
That shouldn't be happening, unfortunately I made a mistake during conversion, resulting in a 0 capacity for several vehicles. I'll try to fix it this weekend, but it might be a bit later.

Try this version, that should fix the issue. I will try to create a release next weekend, there seems to be an issue with passenger coach availability, resulting in a period without available coaches between the first and second generation.


Well thank you A LOT. I am unsure how to use it though. I put the .grf in the /baseset/opengfx set but I have really no clue


Top
   
PostPosted: Sun Jul 29, 2018 3:07 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon

Joined: Tue Feb 22, 2011 6:34 pm
Posts: 2660
You should put it in the newgrf-folder instead of the baseset-folder.

_________________
Coder of the Dutch Trackset | Development support for the Dutch Trainset | Coder of the 2cc TrainsInNML


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2018 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2018.
Hosted by Zernebok Hosting.