Transport Tycoon Forums

The place to talk about Transport Tycoon
It is currently Fri Nov 24, 2017 12:11 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: Oh well.
PostPosted: Mon Jan 20, 2014 9:16 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Mon Dec 20, 2010 4:46 pm
Posts: 22
I have a Map that i want to play with online, but due to my Router being totally gay other people cannot connect to my map.
If i Add a link here Could someone who can start a map use the map i have and let me know the name.
The Map is a UK map and really would like to play it with other people.
Thanks.


Top
   
 Post subject: Re: Oh well.
PostPosted: Mon Jan 20, 2014 9:20 pm 
Offline
TTDPatch Developer
TTDPatch Developer
User avatar

Joined: Wed May 26, 2004 4:37 pm
Posts: 1802
Location: Britain
I'm assuming you mean using OpenTTD for multiplauer, as TTDXL only really supported LAN.

~ Lakie

_________________
TTDpatch Developer 2005 - 2010 ~ It all started because of shortened vehicle not loading correctly, now look where I've gone with it!
Grfs coded ~ Finnish Train Set (Teaser) | Bm73 (Release 3) | Emu 680 (Release 3)| Glass Station (Release 1) | UK Roadset (Version 1.1a) | New Water Coasts (Version 7)
Pikka: "Lakie's a good coder, but before he'll add any feature to TTDP you have to convince him that you're not going to use it to destroy the world as we know it."


Top
   
 Post subject: Re: Oh well.
PostPosted: Mon Jan 20, 2014 9:27 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Fri Feb 12, 2010 2:30 pm
Posts: 506
Location: Luxembourg
google this pls:
"portforwarding" + "<your router's make/model>

follow guide

profit !


Top
   
 Post subject: Re: Oh well.
PostPosted: Mon Jan 20, 2014 9:32 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Mon Dec 20, 2010 4:46 pm
Posts: 22
i opened the ports, i just dont work and people cannot connect to session, Hence why i am asking if someone else could host it for me and let me know the server name.


Attachments:
UK 1970.scn [4.56 MiB]
Downloaded 96 times
Top
   
 Post subject: Re: Oh well.
PostPosted: Tue Jan 21, 2014 2:56 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Fri Feb 12, 2010 2:30 pm
Posts: 506
Location: Luxembourg
firewall deactivated / set up correctly ? other security tools ? it has to work. on my computer, i just forwarded the ports in the fritz-box to my PC, started openttd, setup the server as an INTERNET (not LAN) server, and go.


Top
   
 Post subject: Re: Oh well.
PostPosted: Tue Jan 21, 2014 4:05 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Mon Dec 20, 2010 4:46 pm
Posts: 22
Yup i tried all that, doesnt work.


Top
   
 Post subject: Re: Oh well.
PostPosted: Wed Jan 22, 2014 7:50 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Apr 02, 2005 7:01 am
Posts: 3671
Location: Sydney NSW Antipodea
Can you please provide brand names, model names/numbers and (screenshots) of the screens in your router.

_________________
Formerly known as r0b0t_b0y2003, robotboy, roboboy and beclawat. The best place to get the most recent nightly builds of TTDPatch is: http://roboboy.users.tt-forums.net/TTDPatch/nightlies/


Top
   
 Post subject: Re: Oh well.
PostPosted: Thu Jan 23, 2014 12:36 am 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Mon Dec 20, 2010 4:46 pm
Posts: 22
Router is a Netgear WNDR4000 screenshot below.


Attachments:
router.jpg [153.62 KiB]
Downloaded 3 times
Top
   
 Post subject: Re: Oh well.
PostPosted: Thu Jan 23, 2014 5:54 pm 
Offline
Route Supervisor
Route Supervisor
User avatar

Joined: Fri Feb 12, 2010 2:30 pm
Posts: 506
Location: Luxembourg
sure your computer where OTTD is running has ip adress 192.168.1.5 ? (make sure by typing "ipconfig" in a cmd window. to start cmd, just press Start-button, type cmd, and hit enter. then type ipconfig


Top
   
 Post subject: Re: Oh well.
PostPosted: Fri Jan 24, 2014 4:55 pm 
Offline
Engineer
Engineer

Joined: Mon Dec 20, 2010 4:46 pm
Posts: 22
yeah 192.168.1.5 is my computer.


Top
   
 Post subject: Re: Oh well.
PostPosted: Fri Jan 24, 2014 5:37 pm 
Offline
Tycoon
Tycoon
User avatar

Joined: Tue Aug 22, 2006 11:03 am
Posts: 1100
Location: Austria
Peterisgb wrote:
due to my Router being totally gay other people cannot connect to my map.


I would expect gay routers to be easier to connect to.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000-2017 phpBB Limited

Copyright © Owen Rudge/The Transport Tycoon Forums 2001-2017.
Hosted by Zernebok Hosting.